50 Cent Bitcoin miljonair

In 2015 werd rapper en acteur 50 Cent failliet verklaard. Twee jaar later, na opheffing van zijn faillissement, bleek de rapper 50 cent miljonair dankzij Bitcoin. Dit heeft hij allemaal te danken aan een slimme zet uit 2014.

Betalingen in Bitcoin

In dat jaar kwam zijn album Animal Ambition uit. Het album werd met gemengde beoordelingen ontvangen. Het album was geen hoogvlieger, het werd minder dan 150.000 keer verkocht. Toch heeft de verkoop van het album Animal Ambition de rapper miljoenen opgeleverd.

Geïnteresseerden konden in 2014 het album kopen in ruil voor Bitcoin. In dat jaar had nog bijna niemand van Bitcoin gehoord en stond de koers toen op ruim $662. Voor een fractie van een Bitcoin werd het album verkocht. Op dat moment wist nog niemand van de toekomst van de cryptocurrency.

Achteraf een slimme zet, omdat de uitbetalingen in bitcoins nooit is meegenomen in het faillissement. Nadat rapper 50 Cent een geldbedrag van ruim 22 miljoen dollar afbetaalde, heeft de rechter begin 2017 het faillissement opgeheven. 50 Cent kwam erachter dat hij nog veel bitcoins in bezit had. Het totaal hiervan was begin 2018 ruim 8 miljoen dollar waard. 

Het vermogen van 50 cent

Op dit moment wordt het vermogen van 50 Cent op 30 miljoen dollar geschat. Een paar jaar geleden was dat nog 150 miljoen. Ook al is zijn vermogen nog aanzienlijk, het gaat de laatste jaren wel weer hard achteruit.

Toch is hij nog steeds een van de rijkste rappers in de wereld. Dit echter meer door geluk dan wijsheid. 

Vermogen 50 cent

Hij kan echter niet tippen aan Snoop Dogg, die een vermogen van 150 miljoen dollar bezit. Snoop Dogg is tegenwoordig echter meer een zakenman met verschillende investeringen in verschillende bedrijven. Zo heeft hij een belang in het Zweedse Klarna, een payment provider binnen de e-Commerce.

Andere artiesten die Bitcoin accepteren

Niet alleen rapper 50 Cent accepteerde Bitcoin betalingen voor zijn album. Old Spice Girl Mel B en Snoop Dog verkochte eerder albums in ruil voor Bitcoin. Er zijn steeds meer artiesten die de Bitcoin of andere cryptocurrency omarmen

De cryptomunt artbyte richt zich zelfs volledig op de artiestenwereld. Fans kunnen hun populaire artiest of kunstenaar belonen met artbyte, die deze weer in kan wisselen bij deelnemende bedrijven zoals een restaurant of hotel.

Achtergrond van rapper 50 Cent

50 Cent is het pseudoniem van Curtis James Jackson, geboren op 6 juli 1975. Deze Amerikaanse hiphop artiest is bekend geworden met zijn albums The Massacre en Get Rich or Die tryin. In mei 2000 was de rapper betrokken bij een schietincident. Vanuit een auto werd er op hem geschoten, één kogel raakte bijna zijn hart. Een andere kogel ging door zijn wang. Wonderwel overleefde de rapper de moordaanslag. Na een herstel van enkele maanden verbrak zijn label alle banden met rapper 50 Cent.

Door het maken van verkeerde beslissingen kon rapper 50 Cent zijn schulden niet meer betalen. In 2015 heeft hij de rechtbank in de Verenigde straten om faillissement gevraagd. Na het uitbetalen van ruim 22 miljoen dollar is dit faillissement weer opgeheven.

 Curtis James Jackson heeft twee zoons: geboren in 1997 en 2012. Zijn oudste zoon woont in New York.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *