Beleggen in goud

Tegenwoordig is er overal op de wereld sprake van inflatie. Boodschappen worden duurder, je kunt minder vaak naar de film en zelfs reizen wordt lastig. Dit komt doordat onze valuta, de euro, steeds minder waard wordt door veel verschillende factoren. Als consument heb je er zelf ook wel last van.

Alles wordt merkbaar duurder en de euro lijkt op deze manier minder waard te worden. Natuurlijk is dit een erg groot probleem met fiat geld; de waarde hangt niet af van het gewicht of het materiaal waaruit de munt is gemaakt, maar van een vooraf afgesproken waarde. Daarom is het een slim idee om te investeren in andere zaken, zoals goud. In goud beleggen wordt tegenwoordig alsmaar makkelijker en toegankelijker en dus nemen veel meer mensen de overstap naar goud.

Maar hoe koop je goud?

Goud is door de eeuwen heen altijd gebruikt in onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon. Je ziet het misschien niet, maar goud speelt een belangrijke rol in het laten werken van de circuits die zich in je telefoon bevinden. Daarom is goud volledig onmisbaar voor ons.

Het kopen van goud zorgt ervoor dat jouw fiat geld wordt omgezet in een product waarvan de waarde afhangt van het gewicht. Goud online kopen is tegenwoordig erg simpel, maar het kan ook best verwarrend zijn. Als je online op zoek gaat, is het mogelijk om twee belangrijke mogelijkheden in gedachten te houden: ETF’s  en goudmijnaandelen.

Aandelen in goudmijnen spreken voor zich, maar ETF’s zijn net iets anders. Zo kan de een zich bijvoorbeeld specialiseren op de grondstof zelf en de andere in bedrijven. Lees daarom goed wat je zelf graag wilt hebben, voordat je een aankoop maakt. Klik hier om naar doijerkalff.nl te gaan voor de juiste informatie.

Zorg ervoor dat je geen geld verliest

Natuurlijk komt goud online kopen niet zonder risico’s. Net zoals beleggen, is het van groot belang dat je goed oplet voor en tijdens het aanschaffen van goud. Gelukkig is de goudprijs wel constant aan het stijgen. Dit is al sinds 1971 zo en lijkt binnenkort niet te eindigen. De goudprijs kun je online volgen door deze simpelweg op te zoeken. Hierdoor weet jij precies wanneer je de markt in moet stappen en wanneer je je goud eventueel weer moet verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *