Beste altcoins 2018

De glorie van Bitcoin lijkt voorbij, steeds meer beleggers richten zich op altcoins. Dit zijn alternatieve cryptomunten met elk hun specifieke kenmerken. Kijken we naar het koersverloop van Bitcoin en altcoins, dan is te zien dat altcoins het de laatste tijd veel beter doen. De beste altcoins voor 2018 zetten wij op een rij.

Met ruim 1300 verschillende soorten cryptomunten is het niet eenvoudig om te kiezen voor de juiste altcoins. Bovendien kan niemand vooraf vertellen welke cryptomunten het de komende tijd goed gaan doen. Het is enerzijds een kwestie van vooronderzoek en anderzijds een kwestie van geluk. In 2014 stonden altcoins nog in de kinderschoenen, tegenwoordig zijn er een aantal uitstekende cryptomunten die hun diensten hebben bewezen.

Litecoin, lichte variant van Bitcoin

Litecoin is, en de naam verraadt het al, de lichte variant van Bitcoin. Het grote verschil tussen beiden is de bloktijd. Bitcoin heeft een bloktijd van 10 minuten, Litecoin is 4 keer zo sneller en heeft een bloktijd van 2,5 minuten. Ook de transactiekosten liggen bij Litecoin een stuk lager. Litecoin heeft de afgelopen tijd een sterke groei laten zien. Begin 2017 stond de koers nog op $4. Dit is in december gestegen naar $366. Litecoin is een van de kanshebbers om Bitcoin te vervangen, zeker gezien de snellere transactietijd en lagere kosten.

Ethereum en de cryptomunt ether

Ethereum of ether wordt ook wel de nieuwe goudmijn genoemd. Ethereum is een software platform dat gebouwd is op de traditionele blockchain-technologie. De munt die aan Ethereum vastzet wordt ether genoemd. De toepassingsmogelijkheden van Ethereum zijn veel breder dan die van Bitcoin, dat maakt Ethereum zo aantrekkelijk. Januari 2017 noteert Ethereum $9 met een hoogtepunt van $818 in december.

Ripple, gedistribueerd netwerk

Ripple zou het in 2018 weleens kunnen gaan maken. Dit is een gedistribueerd netwerk waarbij transacties direct over het netwerk plaatsvinden. In 2017 zijn diverse financiële instellingen in gesprek met Ripple, waarbij gekeken wordt naar een implentatie van het Ripple netwerk. In tegenstelling tot andere cryptomunten worden bij Ripple geen nieuwe munten gedolven. Bovendien is Ripple in een inflatoire munt, dit betekent dat er bij elke transactie een kleine hoeveelheid vernietigd wordt. Ripple was begin 2017 te koop voor $0,06, dit is in december gestegen tot $1,18.

Iota, protocol tangle

De Iota foundation is de oprichter van de munt Miota. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van blockchain technologie maar het tangle protocol. Handel vindt direct tussen twee partijen plaats, zonder dat hier een cryptocurrency extension tussenstaat. Hierdoor worden transactiekosten naar de achtergrond geschoven. De Iota Foundation werkt samen met Microsoft, Deutsche Telekom en Samsung. Verschillende partijen bekijken de mogelijkheden van Iota. Dit is de reden dat we voor 2018 een mooie groei van de cryptomunt Miota verwachten. De crypto koers van Miota noteerde 1 juli 2017 rond de $0,22, in december bereikte dit een hoogtepunt van $5,31.

Verge, anonieme cryptomunt

Een van de beste altcoins 2018 is Verge, een cryptomunt die sinds 2014 bestaat. Verge maakt gebruik van meerdere algoritmes en het Tor netwerk, hierdoor worden IP-adressen versleuteld. Dit maakt Verge tot een van de weinige volledig anonieme cryptomunten. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency kan Verge in 2018 een flinke groei laten zien. Dit is ook op te merken uit de huidige koersontwikkeling van de munt. In het begin van 2017 noteerde de koers van Verge $0,000019, in december staat dit op een hoogtepunt van $0,25.

Digibyte, snelle en veilige cryptomunt

Digibyte is ontwikkeld om een grotere community dan Bitcoin te bereiken. Deze cryptomunt werd gelanceerd in januari 2014. Het maakt gebruik van vijf veilige cryptografische algoritmes en heeft een snelle bloktijd van slechts 15 seconden. Het was de tweede grootste cryptomunt die in april 2017 gebruik maakt van SegWit. Zetten we de Digibyte tegenover Bitcoin, dan kan de eerste tot 186 keer zoveel transacties per seconde verwerken. Bovendien is het meer decentraal dan Bitcoin, dit betekent dat er minder computerkracht nodig is om het systeem te onderhouden. Digibyte wint langzaam terrein bij het grote publiek. De koers steeg van $0,0002 begin 2017 naar $0,08 in december. Een altcoin om in 2018 zeker in de gaten te houden.

Overige beste altcoins 2018

Het is niet eenvoudig om de beste altcoins 2018 naar voren te schuiven. Wie wil investeren in altcoins, moet vooral goed vooronderzoek verrichten. Kijk naar de recente ontwikkelingen en de toekomstplannen van de cryptomunt. Ook het koersverloop is belangrijk, omdat het laat zien hoe populair de cryptomunt is.

Overige beste altcoins 2018 zijn Stratis, Sia, Myriad, Lisk en ZCash. Laat je echter niet leiden met betrekking tot deze aanbevelingen voor beste altcoins 2018. De markt is veel groter, spreid je beleggingen en investering in meerdere altcoins. Met een beetje geluk zit hier een pareltje tussen en wordt 2018 jouw jaar.

Laat in een reactie hieronder weten welke altcoins jij in 2018 in je beleggingsportefeuilles hebt zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *