Cryptobeurs Binance

Cryptobeurs Binance heeft volgens de laatste geruchten plannen om Verge als tradingpaar XVG-USD toe te voegen. Daarnaast staat ook Ripple op de lijst. Tot op heden was het alleen mogelijk om deze cryptomunten tegen bitcoin te verhandelen. Goed nieuws voor de Verge community, die de laatste tijd wel meer positief nieuws toegeworpen krijgt.

Binance is een van de grotere cryptocurrency uitwisselingen. Het bedrijf werd in China opgericht maar verhuisde in 2017 naar Japan. Binance staat in de top 15 van grootste crypto exchanges, samen met Kraken, Bittrex of Bitfinex.

Tradingpaar XVG-USD trekt nieuw beleggers aan

Beleggers met een Binance account konden tot nu toe alleen maar Verge kopen/ verkopen door deze te verhandelen tegen Bitcoin. Erg omslachtig, omdat er eerst Bitcoin moest worden aangekocht. Bovendien wordt winst of verlies met name bepaald door de onderliggende koers van Bitcoin. Beleggers denken toch liever in klinkende dollars.

Wanneer Verge als tradingpaar XVG-USD beschikbaar is, trekt dit zeker de aandacht van nieuwe beleggers. De aan- en verkoop van deze cryptomunt zal veel toegankelijker zijn. Vooral voor beleggers die geen interesse hebben in Bitcoin, is het nieuwe tradingpaar een uitkomst.

Notering op de meest populaire beurzen

Het gaat al langer goed met Verge. Zo staat het genoteerd op de meest populaire exchanges zoals Bittrex, Binance en Upbit. Verge is bij ruim 24 crypto uitwisselingen verhandelbaar. Ter vergelijking: sommige cryptomunten zijn nauwelijks verhandelbaar of worden zelfs verwijderd van een crypto uitwisseling.

Verge weet vaker het nieuws te halen. Dit begon eerder met een Twitterbericht van John McAfee, bekend van de antivirussoftware. Nadat McAfee Verge currency had aanbevolen, schoot de koers omhoog. Later kwam de cryptomunt met het Wraith protocol. Hierbij hebben gebruikers de mogelijkheid om te kiezen uit geanonimiseerde transacties.

In april 2018 wist Verge weer opnieuw het nieuws te halen. Dit keer vanwege een samenwerking met MindGeek, bekend van websites als Pornhub. Een dag nadat Pornhub cryptomunt Verge als betaalmiddel accepteerde, waren er al 400 transacties via de adult website verricht. Verge kent geen limiet en blijft maar groeien.

Verge tegen euro’s verhandelen

De meeste cryptobeurzen werken alleen met de tradingparen XVG-BTC of XVG-USD. Voor Europeanen is het lastig om Verge tegen euro te verhandelen. Dit is wel mogelijk bij Litebit, een Nederlandstalig handelsplatform. Litebit treedt als tussenhandelaar op en staat weer verbonden met Bittrex. Bij het aan- of verkopen van Versg betaalt de belegger een vergoeding aan Litebit. Voor het daytraden is Litebit niet geschikt, voor lange termijn beleggingen echter wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *