bitbay

Het Nederlandstalige cryptocurrency handelsplatform Litebit heeft begin mei 2018 Bitbay toegevoegd. Het gaat hier om een gedecentraliseerde marktplaats met smartcontracts en een onderliggende cryptocurrency.

Litebit voegt regelmatig nieuwe cryptocurrency aan het aanbod toe. Ook verdwijnen er wel eens cryptocurrency. Dit laatste is niet altijd praktisch, omdat beleggers dan moeite hebben om hun aangekochte cryptomunten van de hand te doen. Tussen het nieuwe aanbod zien we Bitbay staan, een cryptomunt die sinds 2014 bestaat.

Bitbay review

Het begint allemaal met de een review, waarbij we kijken wat Bitbay is. Het draait voornamelijk om de website bitbay.market. Dit is een functionele gedecentraliseerde marktplaats dat gebruik maakt van eerlijke smartcontracts. Dankzij de gratis technologie is het mogelijk om producten zonder bijkomende kosten te verhandelen. Sinds 2015 is de marktplaats volledig operationeel.

Is dit een scam?

Bitbay wordt soms ook wel een scam oftewel oplichting genoemd. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de  marktplaats of Bitbay cryptocurrency exchange. De exchange is opgericht door een Pools bedrijf en heeft een kantoor in Amsterdam. De  cryptomunt heeft weinig te maken met de gelijknamige exchange. Bitbay als gedecentraliseerde marktplaats is geen scam of oplichting.

Bitbay kopen op Litebit

Litebit biedt een Bitbay gehoste wallet. Dit betekent dat je geen aparte wallet hoeft te downloaden, je maakt gebruik van de interne wallet van Litebit. Dit heeft als voordeel dat je vanuit Litebit direct je munten verhandelt en op hetzelfde platform bewaart.

Litebit biedt een hoge beveiliging door middel van two step authentication. Hierdoor is het voor hackers moeilijker om een account te kraken.

De munten kopen via Litebit gaat alleen na het aanmaken van een geldig account. Het aanmaken van een account is volledig gratis. Maak hier een nieuw account aan.

Na aanmelden en inloggen ga je naar het onderdeel kopen. Selecteer Bitbay, herkenbaar aan de code BAY. Bitbay kopen vraagt een minimale investering van €25. Vul het gewenste bedrag of het aantal munten in. Vermeld het ontvangstadres of gebruik de Litebit wallet. Selecteer vervolgens de betaalmethode en ga akkoord met de algemene voorwaarden. Na betaling verschijnen de  munten automatisch in de wallet.

Coins verkopen

Munten verkopen verloopt op bijna dezelfde wijze. Selecteer het onderdeel verkopen en ga naar Bitbaty. Een andere manier is verkopen vanuit de Bitbay wallet van Litebit. Hierbij wordt gelijk duidelijk wat het gebruiksgemak van de Litebit wallet is.

Klantenservice van Litebit

Wie moeite heeft met aankopen of verkopen van de munt kan contact opnemen met de klantenservice van Litebit. Deze zijn telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 010-3074820. De klantenservice is op werkdagen geopend van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 17 uur. Het is ook mogelijk om een ticket aanvraag in te dienen, deze wordt beantwoord door een van de klantenservice medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *