We kunnen met zijn alleen niet meer om het succes van Bitcoin heen: de koers staat op $20.000. Volgens sommigen analisten zou deze grens wel eens opgevolgd kunnen worden door een crash. Voor anderen is dit het nieuwe steunpunt en kan de koers alleen maar verder stijgen.

Begin 2017 stond de koers Bitcoin nog op $962, op het moment van schrijven noteert deze cryptomunt $20.035. Het was een kwestie van tijd voordat dit ging gebeuren.

De laatste drie dagen is het weer hard gegaan: vanaf $16.500 is de koers ruim 18% gestegen. Aanleiding hiervoor is de futurehandel Bitcoin die op 18 december door CME Group wordt gelanceerd. De CME Group is de grootste derivatenbeurs ter wereld. Een belangrijke speler dus, dat ze Bitcoin futures opnemen wekt vertrouwen bij Bitcoin beleggers.

Een crash of verdere stijging

Vorige week was bij Cboe al de eerste futurehandel Bitcoin mogelijk. Hier was zoveel vraag naar, dat de website van Cboe tot twee keer toe plat ging.

Nog voordat de allereerste Bitcoin futures gelanceerd werden, waarschuwden diverse financiële experts voor een crash of flinke koersdaling. De verwachtingen van deze financieel experts werd niet waargemaakt, de koers bleef maar stijgen. Dit heeft enerzijds te maken met een groeiende belangstelling en het vertrouwen in Bitcoin en anderzijds met Aziatische particulieren die zich massaal op de cryptocurrency handel storten.

Tegelijk met de stijging komen er opnieuw waarschuwingen uit diverse hoeken. Er wordt gezegd dat de Bitcoin na het bereiken van de $20000 een koersdaling zal laten zien. Mogelijk kan dit leiden tot een crash. Ook deze waarschuwingen hebben geen goede onderbouwing en zijn gebaseerd op resultaten uit het verleden. Maar iedereen weet: behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

We laten ons wederom verrassen door Bitcoin en kijken wat de toekomst voor ons in petto heeft. We weten wél dat Bitcoin tijdens ons kwartiertje schrijven alweer €30 is gestegen. Je krijgt ook geen moment rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *