De originele Bitcoin moest de laatste tijd flink inleveren, terwijl Bitcoin Cash steeds hoger steeg. Vandaag was Bitcoin Cash de gebeten hond, maar ook aan Bitcoin Gold werden flinke klappen uitgedeeld. Beide munten daalden binnen 24 uur meer dan 20%. Hiermee laten ze zien dat ze net zo onstabiel is als hun grotere broer Bitcoin.

Bitcoin Cash is een afsplitsing van Bitcoin en is ontstaan in augustus 2017. Net als bij de originele Bitcoin zullen er ook van Bitcoin Cash maximaal 21 miljoenen munten beschikbaar zijn. Het verschil tussen beiden is de blokgrootte: deze is bij Bitcoin Cash 8 MB, terwijl die van Bitcoin slechts 1 MB bedraagt. Hierdoor kan Bitcoin Cash transacties veel sneller verwerken.

Bitcoin Gold is weer een ander verhaal, ook deze is vanuit een hardfork ontstaan. Dit gebeurde in oktober 2017 en kwam met een nieuw PoW algoritme.

De overstap van Bitcoin naar Bitcoin Cash

Eerder al maakte de medeoprichter van bitcoin.com bekend dat hij het geloof in Bitcoin was kwijtgeraakt. Te hoge transactiekosten en een te lange verwerkingstijd zette hem ertoe aan om al zijn Bitcoins in te ruilen voor Bitcoin Cash. Enkele dagen daarvoor had een grote cryptomunt investeerder al bekend gemaakt zijn Bitcoins verkocht te hebben.

Het ene bericht haalde het andere in en veel mensen hebben de overstap van Bitcoin naar Bitcoin Cash gemaakt. In 7 dagen tijd verloor Bitcoin bijna 5% aan waarde, terwijl de waarde van Bitcoin Cash in diezelfde periode juist met meer dan 100% toenam. Gold steeg in deze periode met ruim 57%.

Flinke klappen voor Bitcoin Cash en Gold

Op 21 december staat alles in het rood. Op zich niet vreemd, flinke koersstijging van de afgelopen tijd leiden uiteindelijk tot een dip. De munten uit de top 10 leveren over 24 uur 2 tot 6% in. Bitcoin Cash en broertje Bitcoin Gold verliezen beiden ruim 20%. Er is geen directe oorzaak voor deze koersdaling te vinden: beleggers lijken vooral hun winst te nemen..

De wereld van de cryptomunten kent een hoge votaliteit. Vandaag maak je 100% winst, morgen gaat hier alweer 25% vanaf, om vervolgende week weer flink te stijgen of nog verder te dalen. Beleggen in cryptomunten moet daarom alleen met geld worden gedaan dat gemist kan worden. De handel staat niet onder toezicht en beleggingen zijn volkomen voor eigen risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *