Bitcoin Cash het nieuwe goud

Op 19 december 2017 werd het bericht naar buiten gebracht dat Emil Oldenburg, mede oprichter van de website bitcoin.com, al zijn bitcoins van de hand heeft gedaan. Nadat hij vertelt dat hij is overgestapt naar Bitcoin Cash, volgt het grote publiek hem. Terwijl de koers van Bitcoin ineen zakt, zien we die van Bitcoin Cash flink stijgen. Kan Bitcoin Cash dit vol blijven houden en het nieuwe digitale goud worden en wat gebeurt er toch bij Coinbase? Het laatste verslag. Bitcoin cash het nieuwe goud.

Klangende Bitcoin bezitters

Bitcoinbezitters klaagden al langer over de steeds hoger oplopende transactiekosten en de lange verwerkingstijd. Op bepaalde momenten moesten beleggers tot 24 uur wachten op bevestiging van de transactie. Zet hier oplopende transactiekosten tegenover en de onvrede over Bitcoin neemt alleen maar toe. Na het bericht van Emil Oldenburg is het snel bekeken en stroomt Bitcoin leeg en Bitcoin Cash vol. Toch is het niet allemaal goud dat blinkt, want ook Bitcoin Cash vertoont al snel scheurtjes in het koersverloop.

Wie bij Litebit op 19 december 2017 in de ochtend 1 Bitcoin Cash koopt, betaalde rond de €1900. In de ochtend verscheen het mediabericht over Emil Oldenburg en stijgt de aankoopprijs naar €2150. De rest van de dag deed de koers van Bitcoin Cash niet veel, tot de nacht van 19 op 20 december 2017  begon. Van €2500 om 00.00 uur steeg de koers naar een hoogtepunt van €3938 om 02.40 uur. En dan gebeurt er iets bijzonders.

Coinbase stopt trading Bitcoin Cash

Coinbase, een van de grootste cryptocurrency handelsbeurzen, stopt met het traden van Bitcoin Cash. Dit gebeurt enkele uren nadat het Bitcoin Cash heeft toegevoegd aan het handelsplatform. De plotselinge toestroom van nieuwe gebruikers heeft een te grote druk op de beurs gelegd. Op het moment dat de handel werd stilgelegd stond de biedprijs op bijna $9000, ruim $6000 meer boven de huidige marktprijs.

Bij Litebit zakte de aankoopprijs van €3998 naar €2700. Een pijnlijke ervaring voor diegene die een uur daarvoor nog €800 meer voor 1 Bitcoin Cash hebben neergelegd.

Toekomst van Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is het kleinere broertje van Bitcoin. Het is ontstaan na een zogenaamde hardfork en zorgt voor snellere transacties. Daarnaast liggen de transactiekosten bij Bitcoin Cash ook een stuk lager.

Bitcoin Cash heeft een aantal voordelen tegenover Bitcoin en maakt het daarom een interessante belegging. Toch kleeft er ook een nadeel aan Bitcoin Cash, namelijk de blockchain. Deze is een stuk zwaarder en moeilijker in onderhoud. Wanneer steeds meer Bitcoingebruikers overstappen op Bitcoin Cash, zullen mogelijk ook de problemen hiernaartoe verschuiven.

De wereld van de cryptomunten is veel groter dan alleen Bitcoin of Bitcoin Cash. Verschillende altcoins hebben laten zien dat ze beter schaalbaar, sneller, veiliger en goedkoper zijn. Dit is ook de reden waarom steeds meer beleggers uitwijken naar andere cryptomunten.

Zo wist Verge de begin 2018 een stijging van 700% te realiseren. Zelfs na de daling van Bitcoin, waarbij alle cryptomunten worden meegetrokken, stond de Verge nog steeds op een weekplus van 587%. Dit is te verklaren door de unieke anonimiteit die Verge biedt.  Ook munten als Ethereum en Litecoin liggen goed in de markt, net als Ripple. Eerder besproken we al dat Ripple een van de kanshebbers is om Bitcoin van zijn troon te stoten. Aankomend jaar wordt in ieder geval geen saai jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *