Bitcoin gold een afsplitsing

Bitcoin Gold is een hardfork van de originele Bitcoin munt. Deze hardfork oftewel splitsing heeft op blok 491407 plaatsgevonden. De oprichter van deze cryptocurrency is hiermee terug te leiden naar die van de allereerste cryptomunt.

Symbool

Alle cryptomunten hebben een symbool of ticket, dit is een afkorting die gebruikt wordt op de cryptocurrency handelsbeurs. Het symbool voor deze munt is BTG.

Blockchain

Bitcoin Gold is gebaseerd op het PoW algoritme. Voor het maken van nieuwe munten wordt gebruik gemaakt van gpu mining hardware. De block interval bedraagt 10 minuten. Dit betekent dat er elke 10 minuten een nieuw blok van deze cryptomunten vrijkomt.

Er wordt gebruik gemaakt van SegWit. Dit maakt het netwerk sneller en schaalbaar.

Bitcoin Gold wallet

De Bitcoin Gold wallet heeft dezelfde privésleutel als de gewone Bitcoin wallet. Dit betekent dat de de munten niet in een aparte wallet hoeven. Op de website van Bitcoin Gold zijn geverifieerde wallets te downloaden. Deze ondersteunen zowel Gold als de gewone Bitcoin. In andere gevallen biedt de wallet mogelijk geen directe toegang tot de munten maar zijn er eerst extra technische stappen verwijst. De meest populaire portefeuilles voor deze munt zijn de Bitcoin Core, Electrum, Mycelium paper wallets en hardware wallets.

Kopen en verkopen

Deze cryptocurrency  is te koop op verschillende handelsbeurzen. Dit zijn onder andere Coinbase, Bitfinex, Kraken en Bitstamp. Niet iedere cryptocurrency beurs ondersteunt deze munt.

Kopen van de munt kan via iDEAL of Sepa bankoverschrijving. Ook is het mogelijk om te betalen met andere cryptomunten. Verkopen van  verloopt via dezelfde cryptocurrency exchanges.

Wie liever Bitcoin Gold bij een Nederlandse broker of handelaar koopt, kan goed terecht bij Litebit of een van de andere crypto handelaren. Deze bedrijven kopen de munten zelf in, om ze vervolgens aan beleggers door te verkopen. De vergoeding die betaald moet worden ligt wat hoger, hiertegenover staat een goede dienstverlening en Nederlandstalige ondersteuning.

Overige uitwisselingen van deze munt vinden plaats bij Yobit, Change Now of Gate.io.

Betalen met de munt

De populaire munt Bitcoin wordt wereldwijd steeds meer geaccepteerd. De digitale valuta is een afsplitsing van de originele cryptomunt. Ondanks deze afsplitsing wordt de munt nog niet zo algemeen geaccepteerd als zijn grote broers. Wel is deze munt zeer geschikt voor de aankoop van andere cryptomunten, of om betalingen onderling over te maken.

Koers van Bitcoin Gold

De splitsing heeft in oktober 2017 plaatsgevonden. Op dat moment stond de koers op ruim $480. Dit daalde in enkele dagen tijd naar $127. Tot 10 november bleef de koers rond dit niveau staan. Er werd een nieuw hoogtepunt bereikt op 11 november, de koers stond toen op $496. Eind november 2017 is de prijs van een Bitcoin Gold gemiddeld $343. Europeanen betalen €287.

Bitcoin Gold koersen zijn inzichtelijk via coinmarketcap.com of een van de vele Bitcoin exchanges.

Market cap

Deze munt had eind november 2017 een totale marktwaarde van 5,2 miljoen euro. Het 24-uurs volume bedroeg gemiddeld 135 miljoen euro. Dankzij deze market cap staat Bitcoin Gold op de 5de plaats, tussen Ripple en Litecoin.

Aantal  munten

Het maximaal aantal munten is van tevoren vastgelegd. Als hardfork van de originele Bitcoin zal het maximaal aantal coins net zo hoog zijn. Het maximaal aantal bedraagt 21 miljoen stuks.

Officiële website

Wie meer wil weten over deze munt bezoekt de website www.bitcoingold.org. De website biedt achterliggende informatie over deze cryptocurrency.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *