Bitcoin in waarde gedaald

December 2017

Bitcoin zit duidelijk in een bear market oftewel in een dalende markt. De Bitcoin in waarde gedaald, dat is iets wat je regelmatig leest. Binnen de aandelenbeurzen is dit een waarschuwingssignaal, maar in de wereld van de cryptocurrency kan het nog alle kanten op. Op vrijdagochtend 22 december heeft Bitcoin al ruim 35% in moeten leveren. Ook aan andere cryptomunten worden rake klappen uitgedeeld. Is dit het einde van de cryptocurrency of het begin van een nieuw tijdperk?

Het kon de laatste tijd niet op met Bitcoin, op 17 december bereikte deze een hoogtepunt van iets meer dan $20000. Daarna is de daling ingezet, in 5 dagen tijd verloor de moeder der cryptomunten ruim $7000. Alleen al over de afgelopen 24 uur moest Bitcoin meer dan 23% inleveren. Kijken we naar het orderboek, dan ziet het ernaar uit dat deze daling voorlopig voort blijft zetten. Beleggers zijn bereid om tegen lage prijzen te verkopen. Hiertegenover staat een flinke koopmuur vanaf $12000 en lager.

Ripple is de winnaar - Bitcoin in waarde gedaald

Alles staat in het rood, van Bitcoin tot afsplitsingen Bitcoin Cash and Gold, maar ook Ethereum, Dash, Litecoin en Iota zijn de gebeten hond. We zien 24-uurs dalingen van 10% tot 40% voorbijkomen. Enige winnaar in het rijtje was Ripple, die op vrijdagochtend een 24-uurs stijging van 23% noteerde. Hiermee had Ripple zich opgewerkt naar de derde plaats in de list by market cap. Helaas kon Ripple zijn positie niet vast blijven houden en stond een uur later op een 24 uurs daling van 4%. Zo hard kan het gaan in de wereld van de cryptocurrency koersen.

Waarom alles daalt

De daling van afgelopen dagen is geen vreemd verschijnsel. In september en november 2017 moest Bitcoin ook al 30% en 40% inleveren, daarna steeg de koers weer flink. Opvallend is dat de daling nu al 5 dagen aan de gang is, dit is minimaal één dag langer dan de vorige dalingen. Het is daarom de vraag of er op korte termijn een herstel gaat plaatsvinden. Of we over een paar maanden zeggen de Bitcoin in waarde gedaald blijft echter koffiedik kijken.

Mogelijke reden voor de daling is de negatieve publiciteit rondom Bitcoin. Eerder al liet de medeoprichter van bitcoin.com weten al zijn bitcoins te hebben verkocht. Hij zou overgestapt zijn naar Bitcoin Cash, waarop de koers van Cash flink steeg. Op 22 december heeft Cash deze stijging weer zien verdampen en noteert een 24-uurs daling van 38%. Dit zijn dalingen en stijgingen die je bij de beurskoersen van aandelen bijna nooit ziet.

Ook de oprichter van Litecoin waarschuwde voor een dalende markt. De munt noteert momenteel $240, maar de oprichter ziet een koers van $20 gemakkelijk verschijnen, dus het is de vraag of hij deze behoudt in zijn cryptocurrency wallet.

De laatste tijd zijn steeds meer mensen in cryptocurrency gaan beleggen. Dit heeft de prijzen flink omhooggestuwd. Bij een dalende markt ontstaan er paniekverkopen, vooral door de nieuwkomers. Ook mensen die er al langer in zitten nemen hun winst.

Zit er nog toekomst in Bitcoin?

Mede gezien de negativiteit in de media is het de vraag of er nog toekomst in Bitcoin zit. Mensen lijken deze massaal van de hand te doen. Bitcoin kampt met een groot probleem: het kent een te lange transactietijd en te hoge transactiekosten. Andere cryptomunten gaan hier beter mee om, er bestaat de mogelijkheid dat Bitcoin in 2018 niet langer de grootste cryptomunt zal zijn.

We doen geen toekomstvoorspelling met betrekking tot Bitcoin en andere cryptomunten. De cryptocurrency handel is extreem volatiel en kent grote koersstijgingen en koersdalingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *