Bitsend de Duitse cryptomunt

Bitsend is digitaal geld dat geschikt is om online betalingen te verrichten. Bij acceptatie is het ook mogelijk om hiermee aankopen in een fysieke winkel te betalen. Transacties vinden plaats in een sterk beveiligde omgeving. Deze cryptomunt is in juni 2014 gelanceerd door Ronald Knöpke uit Duitsland.

Symbool

Het symbool van deze munt is BSD. Hiermee is het herkenbaar op cryptocurrency exchanges en bij tussenhandelaren. Er wordt geen ander symbool voor deze cryptomunt gebruikt.

Bitsend blockchain

Bitsend maakt gebruik van Power over Work en Power over Stake system. De mijnbouwperiode duurt in totaal 100 jaar.  Met het uitvoeren van een masternode of het inzetten van rekenkracht kunnen gebruikers nieuwe munten verdienen. Het hash algoritme van de munt is X11. Op blok 400.000 is SegWit geactiveerd.

Bitsend wallet

Er zijn verschillende manieren om Bitsend op te slaan. Dit kan door het downloaden van een wallet, of gebruik te maken van diensten zoals Github. Via de officiële website van de munt zijn verschillende wallets beschikbaar.

Mensen met een Litebit account kunnen gebruik maken van de interne Bitsend wallet. Hierbij worden de coins op de servers van Litebit opgeslagen. De digitale valuta wordt niet ondersteund door de hardwallet Ledger Nano S.

Voor smartphone is de wallet verkrijgbaar in de Google Play Store of op iTunes.

Kopen en verkopen

Kopen van Bitsend kan via een cryptocurrency exchange. Deze munt is verhandelbaar op Bittrex, Cryptopia, Nova Ex en Southxchange. Ook Litecoin ondersteunt de Bitsend. Betaling verloopt veelal via Bitcoin of een van de andere grotere cryptocurrency. De munt is ook te koop bij brokers of tussenhandelaren zoals Litebit. Hier is het mogelijk om te betalen met iDEAL, Sepa, Giropay, Bancontact of MyBank.

Het verkopen gebeurt op dezelfde wijze. Via een cryptocurrency exchange worden de coins ingeruild voor Bitcoin, waarna dit weer omgezet kan worden naar euro’s of dollars. Verkopen Bitsend kan ook via Litebit. Houdt rekening met transactiekosten, deze kunnen per cryptocurrency handelaar sterk wisselen. Litebit heeft de transactiekosten in de aankoop- en verkoopprijs verwerkt, hier komen dus verder geen kosten bovenop.

Betalen met de munt

Bitsend had net als Bitcoin een algemeen geaccepteerd betaalmiddel moeten worden. Momenteel is dit zijn nog niet zo bekend en wordt nauwelijks geaccepteerd als betaalmiddel. Wel is het mogelijk om deze munt te gebruiken voor het verrichten van onderlinge betalingen of in te ruilen tegen andere cryptomunten.

Deze cryptomunt wordt vooral gezien als interessante belegging voor de lange termijn.

De koers

Bij de lancering van  had de munt een waarde van $0,01. Dat zakte al snel terug naar $0,002. Bitsend bleef deze koers aanhouden tot het voorjaar van 2017. Op dat moment begonnen vrijwel alle altcoins te stijgen. Vanaf maart heeft de koers een duidelijke groei laten zien. Het eerste hoogtepunt kwam in juni 2017 met een koers van $0,42. In november van dat jaar stond de prijs net boven de $1.

Er werd een nieuwe weerstand bereikt op 11 december, precies op het punt van $1,77. Daarna is de koers terug gezakt tot $1,32. Gezien het koersverloop is het goed mogelijk dat deze in de toekomst nog verder zal stijgen.

De koers van website is te volgen via onze website, maar ook bij een van de cryptocurrency exchanges of websites als coinmarketcap en cryptocompare.

Market cap

De munt heeft een groeiende market cap, ook wel marktwaarde genoemd. Op 13 december heeft deze cryptomunt een totale marktwaarde van 19,7 miljoen euro. Dit zorgt ervoor dat de munt op plaats 225 in de list by market cap staat. Omdat andere altcoins een nagenoeg gelijkwaardige marktwaarde hebben, kan de notering van Bitsend binnen enkele minuten een aantal plaatsen omhoog of omlaag schuiven.

Aantal munten

Het minen van de munt zal 100 jaar in beslag nemen. Halverwege december 2017 bedraagt de huidige voorraad 17,4 miljoen coins. De maximale levering zal uitkomen op 139 miljoen. Hierdoor kent de valuta een langzame uitgifte van nieuwe munten.

Officiële website

De website van Bitsend is te bezoeken via www.bitsend.info. Hier staat een uitgebreide informatie over de cryptomunt, het laatste nieuws en Bitsend core 0.14. De tweede website is te bereiken via www.mybitsend.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *