Hoe kan je nu eigenlijk crypto kopen? En dan het liefst snel en gemakkelijk en ook op een manier dat je veilig jouw transacties kan uitvoeren? Dit kan je doen door een account te openen bij een van de cryptocurrency exchanges. Wij hebben er een aantal op een rij gezet, waar je bijvoorbeeld eenvoudig bitcoin kunt aanschaffen.

De meest gangbare crypto exchanges

Het aantal crypto exchanges waar je vandaag de dag terecht kunt om crypto te kopen neemt sterk toe. Het is in onze ogen erg belangrijk om te kiezen voor een crypto exchange, met een goede reputatie. Daarom hebben wij hier beneden een aantal goed bekend staande crypto exchanges weergegeven.

Handelen in crypto

Bitflyer

Bitflyer maakt het eenvoudig om te handelen in cryptocurrencies. De meest verhandelde cryptomunten zijn allemaal beschikbaar. Oorspronkelijk richtte dit bedrijf zich op Japan en Amerika. Inmiddels is er ook een app beschikbaar speciaal voor Europeanen. 

Via jouw smartphone kan je op die manier snel en eenvoudig cryptocurrencies aanschaffen en ook weer verkopen.

Uiteraard biedt de app ook realtime koersgegevens, zodat je precies weet hoe je ervoor staat. 

Inmiddels heeft Bitflyer al voor meer dan 250 miljard dollar aan transacties uitgevoerd. De secure wallet die bij de account van Bitflyer inclusief is, zorgt ervoor dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken of jouw cryptocurrencies wel veilig zijn.

Bitflyer

Realtime koersen en geen aparte wallet nodig. Geld storten en direct cryptocurrencies kopen.

Investeren in crypto vanaf 1€

Bitpanda

Een andere bekende naam op het gebied van handelen in cryptocurrencies is Bitpanda. Dit Europese bedrijf biedt tal van mogelijkheden om digitale valuta aan te schaffen. Zo kan je betalen via Ideal of een creditcard. Bitcoin kopen wordt via Bitpanda uitermate eenvoudig.

Naast dat je crypto kunt kopen, biedt Bitpanda ook een academy aan waar je heel veel kunt leren over cryptocurrencies. 

In totaal zijn er maar liefst 25 lessen beschikbaar voor beginners en daarnaast ook nog eens 24 lessen voor gevorderden. Is dat nog niet genoeg? Binnenkort komen er ook lessen beschikbaar voor de echte experts. Op die manier kan je niet alleen crypto kopen maar ook een echte expert worden op het gebied van cryptocurrencies.

Door het handelen via Bitpanda heb je zelf geen extra wallet nodig. De digitale valuta wordt opgeslagen in jouw account. Crypto kopen 

Bitpanda

Cryptocurrencies kopen en verkopen via een Europese onderneming. Betalen via creditcard of Ideal.

Eenvoudig handelen in crypto

Coinbase

Met meer dan 35 miljoen gebruikers, is Coinbase wereldwijd een van de grootste cryptocurrency exchanges.Voor kleinere transacties is de commissie die Coinbase in rekening brengt wel relatief hoog te noemen. 

Er wordt bij kleinere transacties gewekt met een percentage of een vast bedrag. De hogere van deze twee wordt in rekening gebracht. Voor transacties ter waarde van  een bedrag van meer dan $200, wordt er een commissie van 1,49% in rekening gebracht.

Deze commissies komen bovenop de gehanteerde spread, die doorgaans 0,5% bedraagt.

Wirex

Wirex is in onze ogen een uniek bedrijf. Zij maken het mogelijk om zowel wallets aan te houden voor digitale valuta, maar ook een rekening in de welbekende euro`s. Dit maakt het mogelijk om razendsnel euro`s om te zetten naar cryptocurrencies en vice versa.

Omdat je ook een bankrekening opent, ontvang je een visa card waarmee je gewoon kan betalen. 

De aangekondigde komst van Wirex multicurrency card is uitermate interessant. Met deze kaart kan je uitgaven doen, die realtime worden afgerekend in cryptocurrencies. 

Op deze manier kan je gaan betalen in cryptocurrencies, op elke plek waar een visa of mastercard wordt geaccepteerd. In onze ogen is dit een grote stap voorwaarts in de wereld van de cryptocurrencies.

Je kan vanaf de introductie van de Wirex multicurrency kaart dus gewoon afrekenen in de supermarkt met bitcoin (btc). 

Bitcoin meester

Ook via dit Nederlandse bedrijf kan je crypto kopen en verkopen. Het is niet noodzakelijk om een aparte wallet aan te schaffen, indien je gaat handelen via Bitcoin meester. Op die manier spaar je jezelf de kosten uit van de aanschaf van bijvoorbeeld hardware wallets. 

De commissie die betaalt bij Bitcoin meester hangt af van wat zij noemen de VIP status. Des te meer transacties je uitvoert, des te hoger het VIP niveau zal worden en daardoor zullen de transactiekosten afnemen. 

In eerste instantie, bij level 1, betaal je 1,5% commissie. Verhandel je binnen 30 dagen voor een waarde van 1,000€, dan zal deze commissie zakken tot 1%. Voor de echte grote handelaren is de commissie slechts 0,25%. Dan dien je echter wel maandelijks  een waarde van meer dan 1 miljoen euro te verhandelen.

Het voordeel van crypto exchanges

Bij elke crypto exchange is het tegenwoordig zo dat je geen aparte wallet meer nodig hebt. Dit bespaart je de kosten van de aanschaf van bijvoorbeeld een bitcoin wallet uit. Het is niet verplicht om de aangeschafte valuta in de wallet van de crypto exchange te laten staan. 

Indien je op verschillende exchanges actief bent, dan kan het handig zijn deze te verzamelen in een aparte wallet. Ben je echter alleen actief op een specifieke exchange, dan is het in onze opinie handiger deze in de wallet van de exchange op te slaan. Op die manier kan je dan sneller transacties uitvoeren.

Doordat de bekende exchanges gebruik maken van de allerbeste beveiligings methodieken, is veiligheid in onze ogen ook geen argument om zelf nog een aparte wallet aan te schaffen.