De handel in cryptocurrency is aan het exploderen. Zeker sinds Elon Musk besloten heeft 1,5 miljard dollar in Bitcoins te investeren, is het vertrouwen in de cryptocurrencies sterk toegenomen. Via bitvavo kun je snel, eenvoudig en goedkoop handelen in cryptocurrencies. Bovendien gaat het hier ook nog eens om een Nederlands bedrijf.

Naast de betrouwbaarheid en de veiligheid zijn de transactiekosten ook uitermate belangrijk bij het handelen in crypto. Zeker als je regelmatig gaat kopen en verkopen, speelt dit een erg grote rol. 

Het goede nieuws is dat de transactiekosten bij bitvavo zeer laag zijn. 

  • 100% Nederlandse onderneming
  • Super eenvoudige website en app
  • Tegoeden bij een aparte stichting
  • Vergunning van de DNB
  • Voor 1000€ handelen zonder transactiekosten
  • Handelen in meer dan 50 cryptocurrencies

Dit maakt het een erg interessante cryptocurrency exchange. Zowel voor beginners als voor ervaren traders.

Let op - Handelen zonder transactiekosten

Om direct maar met het goede nieuws te vallen, voor nieuwe gebruikers loopt er op dit moment een speciale aanbieding. Voor de eerste 1,000€ die je gaat verhandelen, worden er geen transactiekosten in rekening gebracht. Wel geldt er een tijdslimiet van 7 dagen voor het uitvoeren van deze transacties.

Op die manier kan je dus jouw eerste cryptocurrencies kopen, zonder dat er transactiekosten in rekening worden gebracht.

Crypto kopen zonder transactiekosten

De Nederlandse crypto exchange

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange en zij zijn in het bezit van een vergunning van de Nederlandse bank. Dit is een uitermate belangrijk. Doordat zij in het bezit zijn van een vergunning dienen zij te voldoen aan strikte eisen.

Bij crypto exchanges in andere landen is dit altijd maar de vraag hoe dit zit.

Het in 2018 opgerichte platform is hard aan de weg aan het timmeren. Inmiddels ontstijgt het 30 daagse handelsvolume de 6 miljard euro.

Doordat het een Nederlands bedrijf is, gevestigd in Amsterdam, kan het contact per e mail gewoon in het Nederlands verlopen.

Nederlandse crypto exchange

Fintech bedrijven richten zich vol op het handelen in cryptocurrencies. Exchanges schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Dit maakt het kiezen voor een goede crypto exchange nog belangrijker dan het al was. Niet alleen jouw geld dient veilig te zijn, ook de assets die je aanschaft dienen veilig te zijn. Je wilt niet de dupe worden van bijvoorbeeld Bitcoin cyberaanvallen.

Slechts 0,25% transactiekosten

Lage transactiekosten zijn van groot belang indien je gaat beginnen met kleine bedragen. In onze opinie is klein beginnen namelijk verstandig. Voordat je grote sommen geld in cryptocurrencies gaat investeren, is het beter om eerst eens met kleine bedragen te beginnen, om zodoende gewoon te worden met de wereld van de cryptocurrencies.

De transactiekosten bij bitvavo bedragen maximaal 0,25%. Indien je met hele grote bedragen gaat handelen, dan worden deze kosten nog lager. Zo bedragen bij transacties tussen de 1 miljoen en 2,5 miljoen euro, de transactiekosten slechts 0,10%. Dit zijn echter bedragen die voor de gemiddelde private investeerder niet snel bereikt zullen worden. 

Als je de transactiekosten afzet tegen de volatiliteit van de verschillende cryptocurrencies, dan is dit eigenlijk te verwaarlozen. Zeker indien je dit vergelijkt met aandelen. Indien je bij het handelen in aandelen een rendement van 5% maakt en je zou 0.25% dienen op te geven aan de transactiekosten, dan is dit redelijk substantieel. 

Bij cryptocurrencies met schommelingen van soms wel vele tientallen procenten per dag, speelt dit een veel minder grote rol.

Aan de slag met cryptocurrencies

Om aan de slag te kunnen, dien je eerst een bitvavo account te openen. Dit is redelijk eenvoudig en gaat geheel online.

De techniek die zij gebruiken bij het verifiëren is erg indrukwekkend. Eerst dien je een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden en daarna dien jezelf te identificeren via de camera van de mobiele telefoon. 

Bitvavo handelen

Door een kort filmpje te maken, waarbij je twee handelingen dient uit te voeren, wordt er zeker gesteld dat je de persoon bent die bij het identiteitsbewijs hoort. 

Bij mijn registratie diende ik een aantal cijfers op te lezen en een beweging met mijn hoofd te maken.  En naast het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, was hiermee mijn account aangemaakt. Bitvavo is wettelijk verplicht om de identiteit vast te stellen, dus dat doen zij dan ook.

Veel mogelijkheden om geld te storten

Om te kunnen handelen via de bitvavo exchange, dien je geld op jouw account te storten. Dit kan eenvoudig via Ideal, een creditcard of via een SEPA overboeking. Ook via ideal bancontact kan je geld storten op jouw account. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden.

Een aparte wallet is niet noodzakelijk

Nadat je jouw account hebt geopend, kan je aan de slag. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een bitvavo wallet, hoef je bovendien geen aparte wallet aan te schaffen. 

Je kan wel kiezen voor een eigen wallet, indien je de aangekochte crypto in een eigen wallet wilt opslaan. 

Dit zou bijvoorbeeld handig kunnen zijn wanneer je actief bent op verschillende exchanges en al jouw assets op 1 plek wilt bewaren. Voor de beginnende trader is dit in onze opinie echter overbodig.

Tegoeden zijn veilig

Het is belangrijk om te weten dat jouw tegoeden worden gescheiden van de handelsactiviteiten van bitvavo bv. Zij hebben namelijk een aparte stichting, stichting bitvavo payments, opgericht, waar de tegoeden van klanten worden ondergebracht.

Het enige doel van deze stichting is het beheer van de tegoeden van klanten.

In de praktijk zorgt dit ervoor dat bij een faillissement van bitvavo bv jouw geld veilig is gesteld. Je kan mede hierdoor in onze ogen zeker stellen dat bitvavo betrouwbaar is, maar het blijft wel een bedrijf. Ze hebben grote plannen en willen de absolute marktleider in Europa worden. 

veilig handelen bitvavo

Om te kunnen groeien als onderneming zijnde, dienen zij te investeren. Dit houdt altijd een zeker risico in. En ook al is in onze ogen het risico minimaal, het is toch goed om te weten dat jouw geld veilig is. Zij kunnen jouw geld niet gebruiken om investeringen mee te financieren.

De gewenste cryptovaluta kopen

Het kopen van de gewenste cryptovaluta is erg eenvoudig. Dit kan zowel via de bitvavo app of via de website. 

Er wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde interface om zodoende de transacties uit te voeren. Aan de andere kant is de app en de website weer erg eenvoudig in gebruik. 

Je hebt eigenlijk nauwelijks in de gaten welke geavanceerde technologie hierachter steekt. Dit maakt het voor startende beleggers in cryptocurrencies een erg interessante optie om bitvavo te gebruiken, om zodoende in de wereld van de cryptocurrencies te stappen.

Aanbod van te verhandelen cryptocurrencies

Van belang bij cryptocurrency exchanges is dat het aanbod van cryptocurrencies waarin je kan handelen groot is. Iedereen kent wel de Bitcoin, maar er zijn daarnaast nog meer dan 2,000 andere digitale valuta. 

Het overgrote gedeelte hiervan is weinig tot niks waard. Er zijn echter naast de Bitcoin nog andere cryptocurrencies waarvan investeerders verwachten dat de koers van die digitale munten sterk zal gaan stijgen. 

Dan is het uiteraard handig als je ook in dergelijke cryptocurrencies kunt gaan beleggen.Via bitvavo is het mogelijk om in meer dan 50 verschillende cryptocurrencies te handelen. 

Staking opbrengsten

Het begrip staken is nog relatief nieuw. Het is eigenlijk niets anders dan het vasthouden van cryptocurrencies in een crypto wallet. Tegenwoordig kan je hiervoor een vergoeding ontvangen. Zeg maar een soort van rente. 

Op die  manier kan je naast de winsten van het handelen nog een extra rendement behalen. Deze vergoeding bedraagt zo tussen de 1% en 1,5% op jaarbasis.

Het realiseren van rente over het crypto saldo, of de staking opbrengsten, is erg eenvoudig. Je hebt de mogelijkheid om dit slechts 1 keer in te stellen en je zal automatisch stakaings opbrengsten gaan realiseren. 

Daarnaast zijn hier geen beperkingen aan verbonden. Je kan de valuta weer opnemen wanneer jij dat wilt. 

Staking is overigens nog niet beschikbaar voor alle cryptocurrencies. Op dit moment zijn er stakingsvergoedingen voor 16 verschillende cryptocurrencies. Dit zijn de doorgaans meer gangbare digitale valuta. Een van de volgende stappen zal zijn om hier meer cryptocurrencies aan toe te voegen.

Koppeling met tradingbots

Een tradingbot zorgt voor geautomatiseerd handelen in cryptocurrencies. Door deze bot in te stellen zoals jij dat wilt, zullen er automatisch transacties worden uitgevoerd.

Op die manier hoef je niet zelf continu het nieuws te volgen.

Het nadeel van een tradingbot is wel dat transacties zullen worden uitgevoerd, zoals je dat van tevoren hebt ingesteld.

Stel je bijvoorbeeld in dat je bij een winst van 10% wilt verkopen, dan zal er automatisch een transactie worden uitgevoerd wanneer dat punt wordt bereikt. 

Tradingbots

Echter, ben je van mening dat de koers nog verder zal gaan stijgen, dan dien je dit tijdig in te stellen, zodat je niet tot verkoop overgaat. En dit kan wel eens lastig zijn, aangezien de prijsstijging en prijsdalingen erg snel gaan. Je hebt in dat geval een grote kans dat je te laat bent met het aanpassen van de tradingbot.

Cryptohopper

Door een account aan te maken by cryptohopper kan je gebruik maken van een tradingbot. Je kan dan namelijk bij cryptohopper instellen dat je gebruik wilt maken van de bitvavo crypto echange.  

De oprichters van bitvavo

In 2017 zijn Jelle de Boer en Tim Baardse begonnen met het ontwikkelen van het platform, dat zij in 2018 hebben gelanceerd. Dat zij in een dergelijk korte tijd al een  belangrijke marktpositie hebben bereikt is bewonderenswaardig.

Wat zeggen gebruikers van het platform

Inmiddels zijn er al een kleine 6000 reviews terug te vinden op Trustpilot. Met een gemiddelde waardering van 4.4, scoren zij erg goed op dit gebied. Opmerkingen die eruit springen zijn bijvoorbeeld:

"Betrouwbaar en eenvoudig"

"Eenvoudig en snel"

"Simpel en goed"

"Makkelijke website"

"duidelijke app"

"De site werkt kinderlijk makkelijk"

Zoals al eerder aangegeven, zeker voor starters op het gebied van cryptocurrencies, is deze crypto exchange in onze opinie een aanrader. Zeker gezien het feit dat je over het bedrag van 1000€ geen transactiekosten hoeft te betalen.

Begin met handelen