Met 43 miljoen geregistreerde gebruikers is Coinbase een van de grootste crypto exchanges in de wereld. Om precies te zijn, ze staan op dit moment op plek nummer 3.

Het totale handelsvolume dat zij hebben gerealiseerd gaat richting de 500 miljard. Inmiddels hebben zij zelfs een noterig aangevraagd op de Nasdaq in Amerika. Dat het hier om een serieus bedrijf gaat blijkt dus wel.

Coinbase crypto exchange

Het aanbod van cryptocurrencies

Via Coinbase kan je handelen in 30 verschillende cryptocurrencies. Naast de meest gangbare cryptocurrencies zoals de Bitcoin, Litecoin en Ethereum, kan je via deze crypto exchange ook handelen in  munten zoals Cosmos, Eos en Tezos. En uiteraard nog vele andere digitale valuta. Crypto kopen is dus ruim voldoende mogelijk.

Verzekering tegen diefstal

Coinbase heeft een verzekering tegen diefstal afgesloten. Hiermee worden cryptocurrencies die worden opgeslagen op hun server gedekt tegen diefstal.

Dit is in onze ogen een groot pluspunt van dit platform.

Dit neemt uiteraard niet weg dat de beveiliging van het platform voorop staat.

Indien dit niet op orde zou zijn, dan zou er geen enkele verzekeringsmaatschappij een dergelijke verzekering willen afsluiten. Databeveiliging is dan ook goed geregeld. Bijvoorbeeld door two factor authentication.

  • Grootste Amerikaanse crypto exchange
  • Zowel website en app eenvoudig en overzichtelijk
  • Binnenkort genoteerd aan de Nasdaq
  • Verzekering tegen diefstal van cryptocurrencies
  • Ruim 30 verschillende cryptocurrencies beschikbaar
  • Gratis crypto munten verdienen

De hoogte van de transactiekosten

De structuur van de transactiekosten bestaat uit een vast bedrag een percentage. De hogere van deze twee dien je te betalen. De transactiekosten zijn als volgt:

Stel, je koopt voor een bedrag van 150€ aan cryptocurrencies. Op basis van het percentage van 1,49%, zullen de transactiekosten 2,24€ bedragen. De flat fee voor een dergelijke transactie is 2,99€. Uiteindelijk zullen de transactiekosten in dit geval dan ook 2,99€ bedragen.

In onze opinie zijn met name de transactiekosten voor de transacties met een lagere waarde aan de hoge kant. Bij bitvavo ben je in dit geval goedkoper uit.

Orderbedrag Transactiekosten
< $10 0,99€
$10 < $25 1,49€
$25 < $50 1,99€
$50 < $200 2,99€
> $200 1,49%

De gehanteerde spread

De spread die wordt gehanteerd bij het kopen en verkopen van cryptomunten is standaard 0,5%. Doordat de koersen continue aan fluctuatie onderhevig zijn, kan het werkelijke percentage net iets anders uitvallen. 

Eenvoudig in gebruik

Naast de verzekering tegen diefstal van de cryptocurrencies, is een ander pluspunt van Coinbase het gebruik van de app en de website. Het kopen en verkopen van cryptocurrencies is uitermate eenvoudig. 

Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om automatische opdrachten in te stellen. Op die manier kan je eenvoudig een crypto portefeuille opbouwen, door elke maand een vast bedrag te investeren.

Static - White - 500x500

Gratis cryptocurrencies verdienen

Wat Coinbase echt onderscheidt van andere crypto exchanges is de mogelijkheid om gratis cryptocurrencies te verdienen. Door een korte training te volgen over een cryptomunt krijg je gratis een bedrag van die desbetreffende munten bijgeschreven.

Dit is echter niet onbeperkt. Op dit moment valt er op deze manier $34 aan gratis cryptomunten te verdienen. Dit is als volgt opgedeeld:

Cryptocurrency: Te verdienen:
Numeraire (NMR) $3
NuCypher (NU) $3
The Graph (GRT) $3
Celo (CGLD) $6
Compound (COMP) $9
Stellar Lumens (XLM) $10

$34 is de huidige waarde van de toegekende munten. De waarde zal in de toekomst gaan stijgen of gaan dalen. Zit er toevallig de nieuwe crypto topper tussen, dan zal de $34 veel meer waard worden. Alleen dit is het in onze opinie al waard om een account aan te maken.

Gratis cryptocurrencies

Beginnen met handelen

Om aan de slag te kunnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies, dien je de volgende stappen te doorlopen:

  • Een account aanmaken via de website van Coinbase.
  • Een  bankrekening of creditcard linken aan het aangemaakte account, om zodoende saldo te kunnen storten.

Dit is eigenlijk het enige wat je dient te doen om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan. 

Wel is het in onze opinie verstandig om te kiezen voor two factor authentication. Dit is echter iets wat tegenwoordig de standaard is voor alle websites die met financiële zaken te maken hebben.

Trainingen en tips

Je kan via deze crypto exchange erg veel informatie vinden over cryptocurrencies. Er is een breed scala van trainingen, tutorials en tips aanwezig. In onze ogen is het aanrader om hier gebruik van te maken. 

Ook al ga je daadwerkelijk aan de slag via een andere crypto exchange, zoals bitvavo, bitflyer of bitpanda, dan nog is het interessant om al deze informatie eens rustig te bekijken.

Crypto kopen is een wereld op zich. Het opdoen van de nodige basiskennis is in onze ogen dan ook een verstandige zet, of zelfs onmisbaar. 

Het kan ook zeker geen kwaad om een uitgebreide training te volgen die beschikbaar zijn via de cryptocommunity en de cryptomasterclass. Deze trainingen bieden gratis modules die je direct op weg helpen.

De historie van Amerika`s grootste crypto exchange

Het bedrijf Coinbase is in 2012 opgericht. Hierdoor is het een van de crypto exchanges met de langste historie.

Doordat zij recent een aanvraag hebben ingediend voor een notering op de Nasdaq, staan zij onder streng toezicht. 

Het vertrouwen is door meerdere investeerders uitgesproken in dit bedrijf.

Bekende investeringmaatschappijen zoals Greylock, TigerGlobal en Paradigm hebben allemaal geïnvesteerd in de onderneming. 

Oprichting

In totaal zijn er 57 investeerders geweest, die maar liefst een bedrag van 547 miljoen dollar in Coinbase hebben geïnvesteerd. Het bedrijf heeft inmiddels ook de Unicorn status bereikt, hetgeen wil zeggen dat de waarde van het bedrijf op meer dan een miljard dollar wordt geschat.

De oprichters van het bedrijf

Het bedrijf is opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Brian Armstrong is op dit moment nog steeds de CEO van de onderneming.

Deze 38 jarige Amerikaan is een geboren ondernemer. Na het lezen van een aantal interviews vertoont deze persoon in onze ogen gelijkenissen met Elon Musk. 

Hij richt zich voornamelijk op het ondernemen maar is bij tijd en wijle controversieel. Hierbij heeft de memo die hij zijn medewerkers stuurde, dat Coinbase een apolitiek bedrijf diende te zijn, veel stof doen opwaaien. 

Onze conclusie

Uit oogpunt van transactiekosten is het niet de goedkoopste crypto exchange. Daarentegen is het platform wel super eenvoudig in gebruik. Daarnaast is het ook de grootste crypto exchange in Amerika, hetgeen aangeeft dat het een betrouwbaar bedrijf is.

Op dit moment komen er veel nieuwe crypto exchanges bij. In onze opinie is het echter verstandig om voorzichtig te zijn met het kiezen van een crypto exchange. Zelf betalen we liever net iets meer, als we daardoor zeker weten dat we met een betrouwbare partij in zee gaan. En dat is bij Coinbase het geval.