Net zoals bij beleggen in aandelen het geval is, is ook het spreiden van risico bij cryptocurrency van belang. Een goed samengestelde crypto portfolio zorgt ervoor dat het risico dat je loopt afneemt.

Crypto portfolio

Er zijn inmiddels bijna 1,000 verschillende cryptocurrencies beschikbaar. Wel is het zo, dat er op basis van marktwaarde, slechts een beperkt aantal cryptomunten er echt toe doet. Dan praat je over een tiental verschillende munten.

Dit houdt niet in dat dit in de toekomst kan veranderen. Wat je vaak voorbij ziet komen bij het beleggen is dat het verleden geen garantie biedt voor de toekomst. En dit is ook het geval op het gebied van cryptocurrencies. Zo breekt de Bitcoin de laatste tijd het ene naar het andere record. Of de koers echter op dit hoge niveau blijft staan, of nog verder gaat stijgen, is altijd maar de vraag.

Beleggen in cryptocurrencies met een lage marktwaarde

Daarnaast kan je natuurlijk ook veel geld verdienen met cryptocurrency die op dit moment relatief weinig waard zijn. Neem bijvoorbeeld de Dogecoin welke op dit moment een koers noteert van 0,0102€. Wanneer deze zou stijgen naar 0,02€ dan heb je jouw investering verdubbeld. 

Wil je 100% rendement behalen op een investering in Bitcoins, dan zal de koers bijna 60,000€ dienen aan te tikken.

Het belang van risicospreiding

Een goede beleggingsportfolio voorziet in risicospreiding. Hiervoor dien je te beleggen in producten die niet met elkaar gecorreleerd zijn. Indien dit niet het geval is, dan zal de afname van het risico slechts beperkt zijn. 

Dit geldt ook voor de crypto portfolio. Bij de samenstelling van de crypto portfolio dien je ervoor te zorgen dat je kiest voor cryptocurrency die geen gelijke koersschommelingen vertonenen.

Dit is echter lastiger gezegd dan gedaan. Bij het beleggen in aandelen is dit nog redelijk eenvoudig te realiseren. 

Crypto portfolio risico spreiding

Bij cryptocurrencies dien je over behoorlijk wat kennis te beschikken om een goede crypto portfolio samen te stellen. Er spelen nu eenmaal andere factoren een rol dan bij het beleggen in aandelen.

Profiteren van kennis en ervaring van experts

Op dat gebied is het dan ook niet onverstandig om gebruik te maken van de kennis en ervaring van experts op dit gebied. Zo hebben de uitgevers van de crypto masterclass een training opgezet gericht op het samenstellen van de crypto portfolio voor 2021. 

Het is hier belangrijk om in gedachten te houden dat er geen specifieke portfolio bestaat, welke voor iedereen geschikt is. Beleggingsdoelen zijn nu eenmaal voor iedereen verschillend. 

Sommige beleggers opteren voor grote winsten op korte termijn, terwijl andere beleggers liever opteren voor een lager risico en voor een meer stabiele vermogensgroei op de lange termijn.

Dit komt bij de crypto portfolio voor 2021 uitgebreid aan bod. Op die manier kan je jouw eigen portfolio samenstellen, op basis van het risicoprofiel dat bij jou past.

Meer over cryptocurrency portfolio`s

Zorg dat je doordrongen bent van de risico`s

Wel is het zo dat het beleggen in cryptocurrencies nooit zonder risico is. Je kan zelfs stellen dat het beleggen in cryptocurrencies een vorm van beleggen is met een relatief hoog risico. 

Hiervan dien je altijd goed doordrongen te zijn op het moment dat je daadwerkelijk geld gaat beleggen in cryptocurrencies.

Begin met een gratis online training

Naast een advies voor het samenstellen van de crypto portfolio voor 2021, kan je bij alles over crypto ook terecht voor verschillende andere trainingen. De gratis introductietraining die wordt verstrekt, is voor een ieder die aan de slag wil met cryptocurrencies een aanrader. 

En heb je voor jezelf besloten dat je actief aan de slag wilt, dan is de crypto masterclass eigenlijk onmisbaar. 

Door het volgen van deze training leer je alles wat je dient te weten over de verschillende cryptocurrencies. En met het aanbod van bijna 1000 verschillende cryptocurrencies, is dit behoorlijk veel informatie. Deze training geeft je direct een kickstart, waarmee je voorkomt dat ook jij de fouten gaat maken die veel starters maken.

Gratis crypto training

Wat zijn de sleeping giants onder de cryptocurrency?

Daarnaast geven zij op basis van hun kennis en ervaring ook tips over de meest veelbelovende cryptocurrencies. En stel je eens voor dat je instapt in een cryptocurrency die in de toekomst eenzelfde koersexplose laat zien zoals de Bitcoin heeft gedaan? 

Dat is toch de droom van elke belegger?