Crypto stijgers

In het nieuws wordt vaak alleen gesproken over Bitcoin, Ethereum of Ripple. Met meer dan 1300 altcoins valt er veel meer te bespreken. We bekijken de grootste crypto stijgers van januari 2018. 

En dan ook wat er met deze munten na deze stijging is gebeurd. Was het een tijdelijke opleving, of is er sprake van een trend en is de koers verder gestegen?

Cryptocurrency met een lage market cap

Opvallend is dat veel grote stijgers vaak een lage market cap of marktwaarde hebben. Dit zijn cryptomunten met een zeer lage koers, veelal nog minder dan 1 cent af. 

Dit soort cryptomunten kan in een week tijd met meer dan duizend procent stijgen. Maar let op, want de koers kan in eenzelfde periode net zo hard dalen. Wees daarom altijd voorzichtig met het kopen van crypto.

Wil je minder risico lopen, kies dan voor een goede spreiding van de beleggingsportefeuille, afgewisseld met de meer stabielere cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum, Monero, Litecoin of Dash. Deze cryptocurrency hebben in het verleden een stabiele groei laten zien.

Wat waren de grootste stijgers?

We gaan nu over naar de grootste crypto stijgers van afgelopen week. Hierbij kijken we naar de 7 daagse stijging. Welke cryptomunten deden het ontzettend goed? En nog belangrijker, hoe is het verder gegaan met deze grote crypto stijgers.

De top 5 grootste crypto stijgers van 2 januari - 9 januari 2018:

B3coin

De eerste plaats was voor de cryptomunt B3Coin net als symbool B3. Deze cryptomunt steeg in een week maar liefst 5430%. De munt stond op dat moment op plaats nummer 543 in de list by market cap. 

B3coin

Inmiddels wordt deze munt niet meer gevolgd door websites zoals coinmarketcap. Ook heeft er de laatste twee maanden geen handel plaatsgevonden.

808coin

Op de tweede plaats in het rijtje van grootste crypto stijgers vinden we de cryptomunt 808coin. 

Crypto stijgers 808coin

Deze munt is op cryptocurrency exchanges herkenbaar aan het symbool 808. Deze munt liet maar liefst een stijging zien van 2301%. Dankzij deze stijging bereikte de cryptomunt plaats nummer 975.

Ook in de 808coin vindt er inmiddels geen handel plaats en heeft de koers het nulpunt bereikt.

Bitcedi

Ook Cryptomunt Bitcedi met symbool BXC deed het goed. In 7 dagen steeg deze cryptomunt maar liefst 2122%. Met recht een welverdiende derde plaats voor deze cryptomunt. In de list by market cap was de munt terug te vinden op plaats nummer 1148.  

Bitcedi

Ook Bitcedi is inmiddels inactief.

DFScoin

De vierde plaats van grootste crypto stijgers kennen we toe aan DFSCoin. Wil je handelen in deze cryptomunt, dan is deze herkenbaar aan het symbool DFS. Deze cryptocurrency steeg in een week tijd met 2042%. 

Crypto stijgers dfs

Hierdoor bereikte de munt plaats 541 in de list by market cap. De munt staat inmiddels op plek 2706 en heeft geen waarde meer en er vindt ook geen handel plaats.

SocialCoin

Als laatste de nummer 5 van de grootste crypto stijgers. Deze plaats is ingenomen door SocialCoin met het symbool SOCC. Ook deze munt liet zien dat het er op de cryptocurrency beurzen wild aan toe kan gaan. 

Socialcoin

De cryptomunt steeg in de periode van een week maar liefst 1677% gestegen. Dit betekende dat de munt op plaats 911 in de list bij market cap kwam te staan.

De munt noteerde een koers van 0,101032€ in januari 2018. Inmiddels is de koers gezakt naar 0,000623€ en bedraagt de marktkapitalisatie slechts 6,500€

Dit waren de grootste crypto stijgers begin 2018. Dit geeft echter aan dat een gigantische stijging in een korte periode geen zekerheid geeft over de toekomst van een cryptomunt. Dit benadrukt nogmaals het risico van beleggen in crypto.

Bitcoin en altcoins

Na een periode van mooie stijgingen kleurde de cryptocurrency handelsbeurs opeens rood. Zowel Bitcoin als overige cryptomunten moesten flink inleveren. Bitcoin liet in een middag een verlies van 13,7% zien, terwijl Ripple bijna 40% moet inleveren.

Beursliefhebber Ripple verloor 39% en schoof hierdoor van de tweede naar de derde plaats.De Ripple heeft de koerspiek van begin 2018 niet meer gehaald. Over Bitcoin hoeven we het uiteraard niet te hebben.

De grote verliezers

Dergelijke grote koersdalingen zijn niet vreemd binnen de wereld van de cryptocurrency. Het kan op één dag flink stijgen, maar ook hard onderuit gaan. 

Binnen de top 100 van cryptocurrency was PACCoin de grootste verliezer, die een daling van 50% mee moest maken. Inmiddels heeft deze munt recent een nieuw all time high gekend.

Qtum kreeg ook flinke klappen en moest 42% inleveren. De koers van ruim 70€ van januari 2018 is nooit meer bereikt. Wel is de koers recent aan een kleine opmar bezit. Maar met een koers van onder de 13€ is deze nog ver verwijderd van de all time high.

De winnaars

Naast verliezers waren er ook een aantal winnaars. De grootste stijger was Neblio, met in de middag een koersstijging van maar liefst 122% . 

Uiteindelijk werd er een hoogste koers van 37,50€ bereikt. Inmiddels noteert de koers nog slechts 3,50€. Dit is overigens wel een sterke stijging ten opzichte van afgelopen jaar, toen de koers nog geen 0,40€ noteerde.

Ook Cobinhood mocht er in de avonduren 76% bijschrijven. De derde plaats was voor Redpuls, deze cryptomunt steeg in een dag maar liefst 58%. Zowel Redpuls als Cobinhood zijn nooit meer in de buurt gekomen van de koers van januari 2018.

Grootste crypto stijgers

Meer verliezers dan winnaars

Staar je niet blind op deze stijgers. De meeste cryptocurrencies zijn doorgaans dalers. Van de 100 grootste cryptomunten zijn er overdag slechts 8 stijgers en maar liefst 92 dalers.

Verklaringen voor stijgingen of dalingen

Een echte verklaring voor koersdalingen is niet altijd direct te vinden. Meerdere factoren kunnen een rol spelen. Zo zette China een rem op het stroomverbruik dat nodig is voor het maken van nieuwe bitcoins. Dit hardhandig optreden wekte bij sommige cryptomunten beleggers angst op. 

Negatief nieuws kan voor een flinke koersdaling zorgen, dat soms een aantal dagen blijft aanhouden. Probleem is dat het vooral de nieuwelingen zijn die in paniek raken en hun cryptomunten verkopen, waardoor de koers nog verder wegzakt. In het verleden is gebleken dat er daarna een herstel plaatsvindt.

Hetzelfde geldt voor stijgingen. Ook deze zijn soms moeilijk te verklaren.

Het blijft moeilijk om de koers van Bitcoin en andere cryptomunten te voorspellen. We doen dan ook zelf geen voorspellingen maar blijven de koersontwikkelingen op de voet volgen.

Conclusie

Met dit artikel willen we aangeven dat je jezelf niet blind dient te staren op korte termijn grote koerssprongen. Er zijn meer dan voldoende voorbeelden van munten die opeens een gigantisch koerssprong maakte, maar waar na verloop van tijd niks meer van over was. Of zelfs geheel verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *