Crypto telegram groepen

Telegram is een populaire manier om op de hoogte te blijven van Bitcoin en andere cryptomunten. Toch moet voorzichtig worden omgegaan met het aanmelden bij crypto telegram groepen. Bepaalde populaire kanalen verspreiden valse berichten. Dit geldt zeer zeker ook voor crypto telegram groepen.

Wij hebben het getest

We hebben ons afgelopen periode aangemeld bij diverse populaire Telegram groepen. Veel van deze groepen of kanalen hebben een serieuze ondertoon, verspreiden het laatste nieuws of bieden de mogelijkheid tot discussiëren over de cryptocurrency. Ook technische analyse komt uitgebreid aan bod in de serieuze crypto telegram groepen.

Helaas zitten tussen de vele kanalen ook een paar rotte appels. We hebben 20 kanalen getest, twee hiervan hebben we betrapt op het verspreiden van valse berichten. Het beïnvloeden van de cryptocurrency koersen is een van de achterliggende doelen van dergelijke valse berichten.

Valse berichten verdwijnen snel

Opvallend was dat deze valse berichten vaak binnen enkele minuten weer verwijderd werden. Het was dus zaak om razendsnel een printscreen maken. We houden niet 24 uur per dag alle berichten in de gaten kunnen houden, maar onderstaande berichten zagen we voorbij komen:

Serieuze paniek. Bitcoin zal gedumpt worden tot €11000, vanwege slecht nieuws

Dit bericht werd getoond toen de koers $15000 noteerde, zakte naar $13800 en steeg binnen enkele uren weer boven de $15000 uit. Allerlei nieuwsfeitjes spelen een belangrijke rol bij crypto trading. De anonimiteit van telegram speelt een grote rol bij het verspreiden van valse berichten.

Aantrekken van nieuwe leden

Het lijkt erop dat kanalen vooral nieuwe leden willen aantrekken. Onderstaand bericht nodigde uit om lid te worden van een nieuw kanaal:

Bitcoin zal op 2 januari 2018 een koers hebben van $3700, wees er klaar voor om meer te kopen

Crypto telegram groepen leden

Er werd geen onderbouwing gegeven voor het nieuws, ook dit bericht verscheen en verdween razendsnel.

We kwamen daarnaast een bericht tegen dat onder het kopje fakenews valt. Ook nu weer een bericht met een uitnodiging tot het abonneren op een ander kanaal:

Donald Trump gaat Bitcoin verbannen

Natuurlijk hebben we dit bericht eerst even gecontroleerd, met president Trump wist je het tenslotte maar nooit. Ondanks het feit dat Trump zijn bedenkingen heeft over de Bitcoin, was er helemaal geen sprake van het verbannen hiervan. Ook dit bericht verdween uiteraard weer net zo snel als het gekomen was.

Serieuze waarschuwing

We willen iedereen die zich aanmeldt bij Telegram kanalen serieus waarschuwen. Veel van deze kanalen lijken populair met meer dan 1500 leden. Bedenk echter dat ze deze leden ontvangen door het verspreiden van valse berichten.

Onderscheidt maken tussen fake nieuwe en echt nieuws

Hoe maak je onderscheid tussen de serieuze en minder serieuze kanalen? De kanalen die alleen maar uit zijn op het ronselen van nieuwe abonnees, verspreiden nieuwsberichten die te lezen zijn door het openen van een ander Telegram kanaal. Voor je het weet ben je lid van 50 verschillende kanalen.

Veel cryptocurrency hebben hun officiële Telegram kanaal. Deze is terug te vinden op de website van de cryptomunt zelf. Meld je alleen aan via de link die op de officiële website vermeld staat, dan weet je zeker dat je te maken hebt met het juiste Telegram kanaal.

Sta je op het punt om cryptomunten te gaan kopen, laat je dan niet misleiden door valse berichten.

Nederlandstalige crypto telegram groepen

Er zijn verschillende Nederlandse Telegram groepen die de mogelijkheid bieden om vragen te stellen of te discussiëren over cryptomunten. In deze groep is er sprake van interactie, wat het allemaal een stuk leuker maakt. Nieuwskanalen zijn eenzijdig, je hebt hier niet de mogelijkheid tot reageren. In principe hoeft dit geen probleem te zijn, zolang de verspreide berichten ook echt een meerwaarde bieden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *