Voordat je daadwerkelijk geld gaat investeren in cryptocurrencies, is een crypto training in onze opinie aan te raden. Een online training, of eventueel een goede e-book op dit gebied, zal je hierbij vooruit helpen.

Cryptocurrency training

Dat er geld te verdienen valt met cryptocurrency staat wel vast. Dat je er geld en ook veel geld, mee kan verliezen is echter ook een feit. 

Dit alles maakt dat je er zeker van dient te zijn wat je doet en dat je goed doordrongen bent van de risico`s.

Handelen in crypto versus handelen in aandelen of opties

Het beleggen in cryptocurrencies is nu eenmaal anders dan het beleggen in aandelen of opties. Er zijn andere dynamieken die een rol spelen bij de koersontwikkelingen. 

Daarnaast komen er nog regelmatig nieuwe cryptocurrencies bij. Het aantal van deze cryptomunten wat uiteindelijk succesvol is, is daarentegen erg klein. 

Maar, indien je instapt in de juiste cryptocurrency, dan kan je ook weer ontzettend veel geld verdienen. Handelen in bitcoin is nu eenmaal een risicovolle investering, net zoals dat voor andere cryptomunten geldt.

Basisbeginselen van de cryptocurrency training

Een goede crypto training zorgt ervoor dat je helemaal thuis bent in de wereld van de cryptocurrency. De basis van de digitale valuta is de blockchain technologie. Een duidelijke uitleg van deze technologie, als basis, is in onze ogen onmisbaar. 

Dit dien je namelijk tot in detail te begrijpen, voordat je jezelf kan gaan verdiepen in de cryptocurrencies zelf.

De kwaliteit van een crypto training

Bitcoin is uiteraard de meest bekende cryptocurrency. Een gratis online bitcoin training is dan ook een van de trainingen die je het meeste zult tegenkomen.

Daarnaast zijn er verschillende andere cryptocurrency trainingen beschikbaar. 

Cryptocurrency training

Omdat er geen sprake is van certificering of dergelijke, is het niet eenvoudig om op voorhand de kwaliteit van een training te beoordelen. Daarom hebben wij een aantal trainingen op een rij gezet, om je te helpen bij het kiezen uit de verschillende beschikbare trainingen.

Heb je wel genoeg interesse in cryptocurrencies?

In onze opinie is het namelijk wel van belang om zekere interesse te hebben in het thema cryptocurrencies. Is dit niet het geval, dan zou je jezelf dienen af te vragen of je wel echt geld wilt gaan investeren in cryptocurrencies. 

De crypto wereld is namelijk wel een wereld waar je jezelf in dient te verdiepen, om ervoor te zorgen dat je geen fouten maakt, waardoor je veel geld kunt verliezen. Er zijn continue nieuwsfeiten die grote invloed op een koers kunnen hebben. Als je hiervan niet op de hoogte bent, dan kan je dat veel geld kosten.

Eerst een gratis training volgen

Elke betaalde training biedt als introductie wel een gratis training aan, waar de meeste basisbeginselen worden uitgelegd. 

Het is in onze ogen verstandig om eerst één van deze gratis trainingen te volgen. Niet alleen worden je op die manier de basisbeginselen uitgelegd, je kan dan ook beoordelen of het iets voor jou is om mee verder te gaan.

Gratis training

Ook de kwaliteit en deskundigheid kan je op die manier goed beoordelen. Hieronder zijn een aantal goede en ook gratis trainingen terug te vinden:

Crypto manuals

Op de website van crypto manuals kan je gratis een handleiding downloaden. Deze handleiding legt je stap voor stap uit hoe je geld kunt verdienen met cryptocurrencies. 

Deze gratis handleiding is in onze ogen dan ook een goede start, om jezelf op die manier comfortabel te maken met de wereld van de cryptocurrencies.

Omdat het om een e-book gaat, kan je deze ook lezen wanneer je dit uitkomt. In plaats van tijd te verspillen door tv te kijken, of indien je ergens dient te wachten, dan kun je deze tijd gebruiken om te besteden aan de crypto manual. 

Ook al besluit je achteraf om hier niet mee door te gaan, dan nog heb je op die manier het nodige opgestoken.

Crypto manuals

Download geheel gratis en vrijblijvend het ebook en begin direct met geld verdienen met cryptocurrencies.

Gratis eBook downloaden

Crypto masterclass

De crypto masterclass is een online training. Ook hier is er een gratis training beschikbaar. In deze training komen onder meer de volgende vragen aan bod:

  • Wat zijn cryptomunten nu precies?
  • Hoe kan je cryptomunten kopen en verkopen?
  • Wanneer dien je een munt te kopen of te verkopen?

De gratis training duurt ongeveer 90 minuten. In onze opinie zijn dit 90 goed gespendeerde minuten en zal je er zeker veel van opsteken. 

Ook als je al over de nodige kennis beschikt, dan is dit in onze ogen nog steeds een aanrader. Dit is een no nonsense training die je direct op weg helpt. En bovendien is deze cryptocurrency training geheel gratis.

 

Crypto masterclass

Schrijf je in voor de gratis cursus cryptocurrency voor beginners. Zelfs als je al verder bent op het gebied van cryptocurrencies, dan zal je hier zeker nog wat van opsteken.

Gratis inschrijven

Cryptohuis

De level 1 training van cryptohuis is geheel gratis. De training begint met een uitgebreide uitleg over het blockchain principe. Nadat dit helder is, wordt er dieper ingegaan op de cryptocurrencies zelf. Bijvoorbeeld hoe je deze kunt verhandelen en hoe een cryptocurrency exchange nu precies werkt.

Ook hier geldt weer, dat indien je tevreden bent over de gratis cursus, je de mogelijkheid hebt je nog verder te verdiepen in wereld van de cryptocurrencies. Dit door het volgen van een crypto training voor gevorderden. Daarnaast kan je jezelf ook aanmelden voor het youtube kanaal, wat ook vol waardevolle informatie staat.

Het verschil tussen een bitcoin cursus en crypto cursus

Er zijn mensen die cryptocurrency verwarren met de term bitcoin. Bitcoin is slechts 1 van de inmiddels meer dan 1,000 verschillende cryptomunten. 

De bitcoin steekt er qua waarde wel ver bovenuit. Maar dat betekent zeer zeker niet, dat er geen andere cryptomunten beschikbaar zijn, die meer dan interessant zijn.

Want vergeet niet. De koers van de bitcoin is ontzettend hoog op dit moment. Indien die koers nog een keer dient te worden verdubbeld, dan dient de bitcoin koers inmiddels de 65,000€ te overschrijden. 

Beleg je in een munt die op dit moment slechts een euro noteert, of nog minder, dan zal het veel eenvoudiger zijn voor deze koers om te gaan verdubbelen.

Een goede cursus geeft inzicht in de verschillende beschikbare digitale munten en wat het potentieel van deze munten is. Bitcoin en crypto zijn dan ook verschillende begrippen. Op onze website kan je veel informatie over beide thema`s vinden.

Een goede training geeft geen garanties

Iedereen is wel bekend met de slogan, behaalde rendementen in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Voor crypto gaat dit zeer zeker ook op. Een goede crypto training geeft dan ook geen garantie dat je een positief rendement gaat behalen. Een goed gespreide cryptocurrency portfolio kan overigens dit risico wel beperken.

Ook al is het in onze ogen wel iets wat je nodig hebt, je weet nooit wat de markt in de toekomst gaat brengen. 

Daarom willen we nogmaals herhalen dat het beleggen in cryptocurrencies in onze ogen gewoonweg erg risicovol is.