Cryptocurrencies zijn erg hot op dit moment. De koersexplosie van de bitcoin heeft het aantal beleggers in crypto sterk doen toenemen. Op deze pagina besteden we aandacht aan de cryptocommunity. En dan met name aan de vraag; is de cryptocommunity waardevol voor degene die handelen, of willen gaan handelen, in digitale valuta?

Wat is de cryptocommunity?

De website van cryptocommunity bevat verschillende crypto trainingen en daarnaast, zoals de naam al aangeeft, is het een community waar mensen met interesse in crypto bij elkaar komen.

De website is geen crypto exchange. Je kan er dus geen transacties uitvoeren. Hiervoor kan je terecht op crypto exchanges zoals bitvavo, bitflyer of coinbase.

De doelgroep

De doelgroep is erg breed. Beginnende beleggers kunnen er terecht om de benodigde kennis op te doen over het fenomeen cryptocurrencies. Maar ook degene die al langer actief zijn in deze wereld kunnen hun kennis verbreden. Daarnaast zorgt de community ervoor dat je ook over gedachten kan wisselen betreffende verschillende thema's.

 • Toegang tot exclusieve content
 • Leer alles over crypto in 8 modules
 • Toegang tot speciale forums
 • Leer van gelijkgestemden
 • Gratis online crypto training
 • Profiteer van kennis van echte experts

Wie zitten er achter dit platform

Persoonlijk ben ik redelijk sceptisch ten opzichte van trainingen en adviezen die er worden gegeven op het gebied van cryptocurrencies. Dit is ingegeven door de vele scams die er gaande zijn en de onzin die via verschillende kanalen wordt verspreid. Vanuit dat oogpunt heb ik eerst eens gekeken naar de oprichters van dit platform.

Er zijn drie oprichters van dit platform, te weten:

 • Abe Dijkstra
 • Maarten Oostland
 • Max Kruisbrink

Een Google onderzoek heeft niks raars opgeleverd ten aanzien van deze oprichters. Integendeel, ik durf te stellen dat dit alle 3 betrouwbare personen zijn, met een grote passie voor alles wat met cryptocurrencies te maken heeft. Daarnaast heb ik Maarten persoonlijk gesproken. In mijn opinie is hij een integer persoon die absoluut weet waar hij het over heeft.

Daarnaast zijn zij, door zelf al lange tijd actief te zijn in de wereld van de digitale valuta, ook echte praktijk experts. Zo is Max Kruisbrink een van de gelukkige die in een zeer vroeg stadium in de Bitcoin is gestapt. Al kan je jezelf hier afvragen of geluk het juiste woord is. Waarschijnlijk  is visionair meer op zijn plaats.

Investeren in crypto

De crypto wereld is een wereld op zich. In mijn opinie is het niet verstandig om hier in te stappen, zonder dat je de benodigde basiskennis hebt opgedaan. En in tegenstelling tot het beleggen in aandelen, is dit best wel complex. Het thema blockchain is nu eenmaal  complexe materie.

De crypto community helpt je hier echter goed op weg. Je vindt alle informatie die je nodig hebt en daarnaast is het goed te begrijpen. Ook voor degene die nog helemaal nieuw zijn in deze wereld.

Wat mag je verwachten van de crypto community?

Je hebt 3 mogelijkheden om onderdeel te worden van de cryptocommunity. Laten we deze 3 mogelijkheden verder bekijken.

Gratis online crypto training

Deze gratis training leert je in 5 overzichtelijke stappen hoe je zonder enige ervaring bitcoins kan gaan kopen. Maar ook hoe je een goede cryptoportefeille kan samenstellen. En om een goede portefeuille samen te stellen, dien je de juiste digitale valuta aan te schaffen. Hoe je deze selecteert komt ook aan bod in deze geheel gratis online crypto training.

Gratis crypto training

In onze ogen is het volgen van deze training, indien je interesse hebt in cryptocurrencies, een no-brainer. Het enige wat het je gaat kosten is tijd. Echter, wij zijn van mening dat je door het volgen van deze gratis training veel waardevolle informatie gaat opdoen, die het de tijdsinvestering meer dan waard maakt.

Bekijk de gratis crypto training

Toegang tot de cryptocommunity

Dit is geen cursus, maar hiermee krijg je toegang tot het sociale platform. Door deze toegang kan je communiceren en ideeën uitwisselen met gelijkgestemden. Het voordeel van dit sociale platform is dat onzin eruit wordt gefilterd.

Dit is in onze opinie niet te onderschatten. Hiervoor is er een speciale discord server ingericht, hetgeen ervoor zorgt dat alles overzichtelijk en actueel is.

De tijdlijn die bij deze toegang hoort, zorgt ervoor dat je eenvoudig alle relevante informatie kan volgen.

Ook hier wordt de onzin er weer zorgvuldig uitgefilterd.

Cryptocommunity platform

Daarnaast krijg je ook toegang tot exclusieve inzichten en informatie die je kan downloaden. Hiermee kan je jouw voordeel doen bij het handelen. In mijn opinie is deze optie uitermate geschikt voor diegene die al over de nodige kennis beschikken, maar er zeker van willen zijn dat de informatie die zij tot hun beschikking hebben correct en actueel is. En daarnaast graag ook van anderen horen wat zij vinden van ontwikkelingen, kansen en bedreigingen op het gebied van cryptocurrencies.

Cryptocursus

Heb je de gratis online crypto training gevolgd en ben je overtuigd van de cryptocommunity?

Deze cryptocursus maakt je een echte expert op het gebied van cryptocurrencies.

Naast toegang tot de crypto community, krijg je toegang tot een uitgebreide training.

Wil je daarnaast ook echt aan de slag gaan met cryptocurrencies, dan is de cryptocursus hetgeen je nodig hebt.

Crypto cursus cryptocommunity

Deze training bestaat uit 8 verschillende modules. Dit zijn achtereenvolgens:

 • Starten in 5 stappen
 • Cryptocurrency introductie 
 • Kopen - crypto exchanges
 • Opslaan van crypto / wallets
 • Crypto onderzoek
 • Privacy en veiligheid
 • Handelen en investeren
 • Portfolio management

In totaal zal je hierin ongeveer 5 uur dienen te investeren. Daarnaast kan je uiteraard de verschillende modules meerdere malen bekijken indien niet nodig is. 

Waarom kiezen voor de cryptocommunity?

Zoals al eerder aangegeven, ben ik persoonlijk van mening dat je ervoor dient te zorgen dat je beschikt over voldoende kennis voordat je gaat handelen in cryptocurrencies. 

Indien je dit niet doet, dan loop je een groot risico dat je geld gaat verliezen. En dat kan in de wereld van de cryptocurrencies hard gaan. Er zijn nog steeds meer mensen die geld verliezen dan dat er mensen zijn die geld verdienen.

Dan is de volgende vraag echter, waarom is in onze ogen de crypotcommunity een geschikt platform om jouw te voorzien van de benodigde kennis?

Praktijkervaring

De oprichters van het platform zijn zelf allemaal al lange tijd actief op het gebied van cryptocurrencies. Zij weten dus waar zij het over hebben.

Crypto nerds

Dit klinkt misschien oneerbiedig, maar zo bedoel ik dit absoluut niet. Het grote voordeel zit in mijn opinie in het feit dat de oprichters van dit platform echte crypto nerds zijn. Zij staan hier als het ware mee op en gaan ermee naar bed. En dit is wat je nodig hebt. 

Dit is vele malen waardevoller dan bijvoorbeeld een eenmalig geschreven ebook.

Als er iets gebeurd in de wereld van de cryptocurrencies, dan zijn de personen van cryptocommunity hiervan op de hoogte en dan zullen zij dit direct met jou delen. Het sociale platform versterkt dit nog eens. De kans dat je iets belangrijks gaat missen is door deze combinatie erg klein.

Waardevolle content

In mijn opinie is de content die zij regelmatig plaatsen van een hoog niveau. Goede informatie en content is goud waard. In mijn opinie maakt dit het verschil tussen geld verdienen of geld verliezen. Daarnaast dien je ook erg voorzichtig te zijn. Oplichting op het gebied van cryptocurrencies neemt helaas alleen maar toe.

Bekijk de gratis crypto training

Onze conclusie

Wanneer je wilt gaan autorijden, dan dien eerst rijlessen te nemen. Om te kunnen zwemmen heb je zwemlessen. Waarom zou je dan in de wereld van cryptocurrencies stappen zonder het volgen van een goede training? Zeker als je in ogenschouw neemt dat het toch een complex thema is, wat bovendien continu in ontwikkeling is.

De cryptocommunity is in onze ogen een uitstekend platform om ervoor te zorgen dat je weet beslagen ten ijs gaat voordat je daadwerkelijk gaat handelen in cryptocurrencies. En indien je dit al doet, dan kan je jouw kennis nog verder uitbreiden en in contact komen met gelijkgestemden.