Cryptocurrency exchanges

Bij de lancering van een nieuwe cryptomunt is het belangrijk dat deze verhandeld kan worden. Waar gaat dit beter dan op een cryptocurrency exchange? Wil de uitgever van een cryptomunt zijn coin op een crypto beurs listen, dan moet hij een flinke zak geld meenemen. Hieruit blijkt dat cryptocurrency exchanges flink misbruik maken van hun machtspositie.

De toevoeging van een cryptomunt aan cryptocurrency exchanges heeft diverse voordelen. Ten eerste zorgt het voor een grotere populariteit. Beleggers die via een crypto beurs handelen zien de cryptomunt voorbij komen: dit wekt interesse. 

Wanneer een cryptomunt op meerdere beurzen te verhandelen is, neemt ook het handelsvolume en daarmee de prijs toe. Het is dan ook logisch dat veel crypto ontwikkelaars hun munt bij zoveel mogelijk cryptocurrency exchanges willen aanmelden.

De machtspositie van handelsbeurzen

Cryptocurrency handelsbeurzen vragen vaak enkele honderdduizenden tot soms miljoenen voor het listen van een cryptocoin. Met listen wordt bedoeld dat de betreffende cryptocoin wordt opgenomen op de exchange en hier ook verhandelbaar is.

Ontwikkelaars staan met de rug tegen de muur. Wanneer de cryptomunt niet op een beurs verhandelbaar is, zal het volume en de prijs nooit van de grond komen.

Hierdoor blijft de waarde van de coin ver achter op de concurrent. Uit het verleden is gebleken dat coins die verwijderd worden van cryptocurrency exchanges, een enorme waardedaling doormaken. Cryptocurrency ontwikkelaars hebben dan ook geen andere keuze dan flink te betalen.

Om aan het geld te komen wordt de coin voor een veel hogere prijs gelanceerd dan eigenlijk de bedoeling was.

De macht van cryptocurrency exchanges

Cryptocurrency exchanges en decentralisatie

De bedoeling achter Bitcoin en andere cryptomunten was decentralisatie. Dit betekent dat er geen belanghebbende partij is, maar ook dat er geen tussenkomst van een derde partij is. Hierdoor kunnen cryptomunt bezitters transacties rechtstreeks, snel en goedkoop naar elkaar overmaken.

Cryptocurrency exchanges zijn echter verre van decentraal. Deze belanghebbende partij verdient grof geld aan iedere transactie, storting of opname. De belegger betaalt telkens een fee of vergoeding aan de exchange. De handelsbeurs gaan echter nog veel verder om ook voor het listen van cryptomunten flink geld te vragen.

Een decentrale cryptocurrency exchange moet de oplossing zijn. Voorwaarde is wel dat transacties net zo snel blijven. Ook de mogelijkheid tot smart contracts moet aanwezig zijn. Het is echter de vraag of een decentrale exchange de toekomst heeft. Tenslotte wil iedereen geld verdienen aan de cryptocurrency handel.

Een decentrale cryptocurrency exchange biedt de volgende voordelen:

  •         Veilig tegen hackpogingen
  •         Anoniem handelen via de decentrale exchange
  •         Wereldwijd beschikbaar

Huidige decentrale exchanges

Er zijn al een aantal decentrale exchanges. Dit zijn NXT, Bitsquare en Bitshares. Op deze handelsbeurzen kunnen gebruikers handelen in cryptomunten of assets. Bij veel decentrale beurzen is het alleen mogelijk om te ruilen tegen de eigen cryptomunt, zoals bij Bitshares en NXT het geval is.

Toch liever handelen op een centrale handelsbeurs? Er zijn voldoende van dit soort cryptocurrency handelsbeurzen waaronder Binance, Kraken, Bitfinex en Coinbase. Speciaal voor de Nederlandse cryptomunt gulden is er Nocks, een betrouwbaar handelsplatform. Enig verschil is dat op Nocks alleen de paren NLG/EURO en EURO/NLG voorkomen. Wie gulden wil ruilen tegen Bitcoin, moet dit toch op een andere cryptocurrency exchange doen.

Cryptocurrency daling van 24% in een week

In 7 dagen is de totale cryptocurrency market capitalizations in 2018 met ruim 24% afgenomen. Veel populaire cryptomunten stonden 10% tot 50% in het rood. Doordat een aantal cryptomunten juist op winst stond, is het totale verlies beperkt gebleven. Toch voelden veel beleggers dit in hun portemonnee.

Het ging die tijd niet zo goed met de cryptocurrency handel. Het ene negatieve nieuwsbericht haalde het ander in. Steeds meer landen bemoeiden zich met de handel en proberen hier grip op te krijgen. Ook leek de nieuwigheid er vanaf te zijn en hebben veel beleggers zich teruggetrokken.

  • China wilde Bitcoin miners afsluiten van stroom: dit moet de strijd tegen cryptocurrency aangaan. (bron)
  • Zuid-Korea overwoog om alle cryptocurrency handelsbeurzen te sluiten. (bron)
  • Frankrijk was van plan de cryptocurrency te gaan reguleren. (bron)

Bitcoin, marktleider binnen de wereld van de cryptocurrency, moest in 7 dagen een verlies van 12% incasseren.

De Meppel deed het nog slechter en verloor zelfs 33% in waarde. Ook cardano min 17%, Litecoin min 11% en Nem -24% hadden het zwaar.

De enige cryptomunt in de top 10 die overeind bleef was neo, deze munt steeg met maar liefst 50%. Ethereum mocht een kleine 1% erbij schrijven

Koersdaling crypto valuta

Virgin was sinds december 2017 een populaire cryptomunt maar moest ook 48% inleveren. Er was echter goed nieuws voor Gulden investeerders, deze Nederlandse cryptomunt noteerde een plus van 30%.

Pessimisme over de toekomst van de cryptocurrency

Er werd al langer geroepen dat Bitcoin en Altcoins een grote zeepbellen waren. Op basis van het koersverloop, had het inderdaad veel weg van een zeepbel. Feit is dat pas achteraf gezegd kon worden of dit ook daadwerkelijk om een bubbel ging. In dat geval zou de koers hard moeten blijven dalen. TIjd heeft echter geleerd dat dit absoluut niet het geval is geweest.

Beleggers hoopte dat Perzische week nieuw geld in de cryptocurrency zou steken. Amerikaanse bankiers ontvingen hun bonus en de hoop was dat dit gedeeltelijk de cryptocurrency zoud instromen. Het was echter de vraag of de mannen van Wall Street het wel verstandig vinden om hun bonussen er aan uit te geven. Het is en blijft immers zijn risicovolle investering.

Verkopen of houden?

Moet je in een moeilijke periode verkopen of vast blijven houden? Voor beleggers die hun geld absoluut niet kunnen missen, is het beter om de inleg of een gedeelte van de investering eruit te halen. 

Niemand kan zeggen wat de cryptocurrence koersen in de tijd gaan doen. Deze kan nog verder wegzakken. Het kan echter ook een dieptepunt bereiken, stabiliseren en weer langzaam op klimmen.

Dat is het punt waarop beleggers een keuze dienen te maken. Dr ESMA heeft beleggers gewaarschuwd dat ze voorzichtig om moeten gaan met investeren in Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen en mogelijk al hun geld kunnen verliezen.

Historisch cryptocurrency nieuws

Wie handelt in cryptocurrency of cryptomunten moet op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Het gaat hier niet alleen over cryptomunten maar ook om het minen hiervan, de blockchain technologie en de lancering van ICO's.

Volg het nieuws omtrent nieuwe cryptocurrency, zodat je altijd op de hoogte blijft van wat zich op de markt afspeelt. We brengen niet alleen bitcoin nieuws maar ook altcoin nieuws. Dit betekent dat je alles leest over cryptomunten uit de top 100, maar ook minder bekende cryptocurrency.

Wat is er vandaag in cryptoland aan de hand? Wat staat ons te wachten of waar moeten we rekening mee houden?

Cryptocurrency nieuwsberichten

Het crypto nieuws van vandaag brengt je op de hoogte van Nederlandse en buitenlandse cryptomunten. Of het nu om de gulden, bitcoin of litecoin gaat, het crypto nieuws van vandaag volg je bij crypto XL.

Komt er een opvolger van de Bitcoin?

Wie op zoek is naar cryptocurrency nieuws komt vaak berichten over de opvolger van de bitcoin tegen. Bitcoin was de allereerste cryptomunt en wordt daarom ook wel de moeder van de cryptocurrency genoemd. Er zijn altijd kanshebbers om bitcoin op te volgen. Dit zijn bijvoorbeeld monero, neo, ripple of litecoin. Het is echter van tevoren niet te voorspellen of er een opvolger van bitcoin komt.

We willen dan ook waarschuwen voor dit soort nieuwsberichten. Wanneer bitcoin in de vergetelheid geraakt, zal dit waarschijnlijk ook met andere cryptomunten gebeuren. Wel kan het zo zijn dat bitcoin niet langer op de eerste plaats staat. Wanneer we verwachten dat dit gaat gebeuren, brengen we je hier direct van op de hoogte.

Het belang van oude nieuwsberichten over cryptocurrency

Je bent op zoek naar het laatste crypto nieuws?. Toch is het ook belangrijk om ouder nieuws te lezen. Zo weet je welke ontwikkelingen er in het verleden zijn doorgevoerd. Kijk maar naar verschillende reguleringen omtrent cryptocurrency exchanges. Dit is uiteindelijk van invloed op de toekomst van cryptocurrency.

Gebruik de zoekbalk op onze website om oude crypto nieuwsberichten terug te vinden. Ook kun je een kijkje nemen in het nieuwsarchief, waar alle nieuwsberichten op datum staan geselecteerd. Houd er rekening mee dat we sommige nieuwsberichten updaten. In dit geval kan ook de datum naar voren worden geplaatst. Geüpdatete nieuwsberichten zijn altijd weer actueel.

Vanwege grote drukte is het niet altijd mogelijk om de laatste nieuwsberichten te plaatsen. Heb je tips of een nieuwsfeit, neem dan contact op met de redactie.

Cryptomunten nieuwsoverzicht eerste helft 2018

De eerste helft van 2018 was een bewogen jaar voor de cryptocurrency markt. In deze periode verloor Bitcoin 54% aan waarde. De tweede grootste cryptomunt Ethereum zag 45% van zijn waarde verdampen. Had je in deze periode de Nederlandse cryptomunt Gulden in bezit, dan was je verlies met 72% nóg groter.

Wat is er in de eerste helft van 2018 allemaal in crypto land gebeurd? Lees hier de belangrijkste details en gebeurtenissen nog eens terug.

Zo was de Russische president Vladimir Poetin van plan zijn eigen cryptomunt te lanceren, om hiermee sancties tegen het land te kunnen omzeilen.

Wisselende voorspellingen omtrent koersverwachtingen

De oprichter van cryptomunt Ripple werd dankzij de koersexplosie een van de rijkste mensen ter wereld. Hopelijk heeft hij ze rond die tijd verkocht: een half jaar later stond de koers alweer 85% lager.

De medeoprichter van Ethereum voorzag een flinke crash en daarnaast het verdwijnen van nutteloze cryptomunten. Een goede voorspelling als je het ons vraagt.

Een Wall Street consulent voorspelde een Bitcoin waarde van $1800 aan het einde van 2018. Ook Warren Buffet was niet positief en voorziet een slecht einde voor Bitcoin.

Analisten voorspelden een Bitcoin koers van $3000. Toch bleven beleggers geloven in een nieuwe koersstijging, die er de opvolgende weken en maanden niet kwam. Cryptoanalist Tom Lee voorspelde echter dat Bitcoin in juli 2018 op $20.000 zou staan. We weten inmiddels allemaal hoe gigantisch mis hij het had.

Voorspellingen van koersen

Terwijl de koers van Bitcoin tot onder de $8000 wegzakte, bleef beursgoeroe Ronnie Moas optimistisch. Hij voorspelde een koers tot meer dan $300.000 op de cryptocurrency exchanges. Niemand die hem recent nog over deze koers voorspelling heeft horen praten.

Het hoogtepunt van december 2017 is door veel vroege Bitcoin bezitters gebruikt om te cashen.

De problematiek rondom Bitcoin mining

De kosten voor het minen van bitcoins rijzen de pan uit. Voor $4000 komt er 1 Bitcoin met een waarde van $10.000 vrij. Ondertussen waarschuwde de oprichter van Ethereum dat de waarde van cryptomunten zomaar naar nul zou kunnen zakken.

Steeds meer websites gebruiken bezoekers voor het minen van cryptomunten. Kwaadaardige crypto mining is een lucratieve zaak, maar vertraagt de computer van de onwetenden bezoeker.

Meer regulering en toenemende fraude

De Amerikaanse beurswaakhond SCC was van plan de handel in cryptocurrency en de cryptocurrency exchanges strenger te reguleren. Als antwoord hierop duikt Bitcoin onder de koers van $10.000. De Nederlandse minister Hoekstra was ook voorstander van een betere Europese aanpak van de handel in cryptocurrency.

Steve Woźniak, medeoprichter van Apple, heeft 7 bitcoins verloor aan een oplichterstruc. Die bitcoins waren op dat moment ruim $70000 waard.

Google besloot om alle advertenties voor cryptomunten stop te zetten. Vanaf juni waren crypto reclameboodschappen niet langer toegestaan. Twitter volgt hierin en verbood ook alle advertenties voor cryptomunten en cryptocurrency exchanges.

Bij de grote Zuid-Koreaanse crypto beurs Upbit deed justitie een inval. Upbit werd verdacht van fraude. Hierdoor zakte de crypto markt steeds verder weg. Volgens de manager directer van een groot Braziliaans handelsplatform moet dit een keerpunt zijn. 

Crypto beurs Bithump valt ten prooi aan criminelen, die voor ruim 27 miljoen euro aan cryptomunten weten weg te roven. Tegen het einde van deze maand zakt Bitcoin door de $6000 grens. Een adviesbureau voorspelt een verdere daling tot $1800.

Bitcoin transacties en anonimiteit

In april 2018 dook de Bitcoin onder de $6500. Bitcoin transacties zijn in de toekomst niet langer anoniem. Amazon heeft patent gekregen om achter Bitcoin betalingen te komen.

Overige nieuwsfeiten

Een Londense cryptobeurs toont interesse in Bitcoin Cash. Hierop stijgt de koers binnen 1 dag met ruim 7%. Cryptobeurs Binance blijkt meer winst dan de Deutsche Bank te maken. Dit heeft vooral te maken met regulering, waardoor de Deutsche Bank aan meer eisen moet voldoen.

Analisten zagen het somber in. Door de de neerwaartse trend die niet leek om te slaan, omkeert, bleef het sentiment negatief. Zie je dit ook in en wil je van je Bitcoinverslaving af? In Schotland is er inmiddels een speciale afkickkliniek voor cryptoverslaafden.

Speculant Jim Chanos zet zijn vraagtekens bij het nut van Bitcoin tijdens een grote crisis. Wanneer er geen stroom voorhanden is, blijkt Bitcoin nutteloos. Daar moeten we hem helaas gelijk in geven.

Januari 2018 betekende ook het einde van het ruilplatform Bitconnect en een koersval van Bitcoin en overige cryptomunten.

Ben je de hele cryptocurrency markt zat en wil je de muntjes verkopen? Veel crypto analisten denken dat 95% van de cryptomunten ten onder gaat. Nu je cryptomunten verkopen zou hetzelfde zijn als je aandeel Apple in 2001 verkopen. Je zal maar net de 5% goede cryptocurrency in handen hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *