Cryptocurrency wallet

Bij het handelen in cryptocurrencies heb je een zogenoemde cryptocurrency wallet nodig. Dit is een stukje software of hardware waar je jouw aangekochte cryptocurrency kunt opslaan en mee kunt verhandelen.

Er komen meer en meer aanbieders van een cryptocurrency wallet, dat het lastig kiezen wordt. Naast de commissies die er worden berekend zijn veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van de crypto wallet uiteraard erg belangrijk. Lees hier alles wat je moet weten over de cryptocurrency wallet.

Wat zijn cryptocurrencies

Een cryptocurrency is een digital currency. Het is allemaal begonnen met de Bitcoin maar in de tussentijd zijn er talloze digitale currencies beschikbaar zoals de Litecoin, Bitcoin, Ethereum, Ripple en Myriad.

Je kunt inmiddels met name de bitcoin gebruiken om betalingen te verrichten. Echter zijn de meeste mensen actief met digitale valuta in de vorm van speculatie of beleggen. Omdat de koersschommelingen gigantisch zijn trekt dit veel mensen aan die hier rijk mee willen worden. De verhalen van mensen die vroeg in de Bitcoin zijn gestapt en met een kleine belegging miljonair zijn geworden spreekt natuurlijk ontzettend tot de verbeelding.

Voordat we dieper ingaan op de verschillende wallets die beschikbaar zijn, is het van belang eerst wat dieper in te gaan op de verschillende terminologie die in de digitale valuta wereld worden gebruikt.

Online wallets

Een online wallet is een stukje software waar je jouw cryptocurrencies in opslaat, ontvangt en verzend. Deze zijn sterk beveiligd en bijna niet te hacken.

Hardware wallet of software wallet

Dit is bijvoorbeeld een USB stick waar de software op staat waar je jouw cryptocurrencies mee bewaard en mee kunt verhandelen. Het voordeel hiervan is dat deze niet continue met het internet is verbonden en dus minder gevoelig is voor hackers en virussen.

Mobile cryptocurrency wallet

Met een mobile wallet kan je ook betalingen verrichten zoals in bijvoorbeeld winkels. Op dit moment zijn deze mogelijkheden nog vrij beperkt maar in de toekomst is het zeker niet ondenkbaar dat dit een algemene betaalmethode gaat worden.

Inmiddels zijn er veel aanbieders van cryptocurrency wallets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *