Groestlcoin is een cryptomunt die zich richt op het wereldwijd verzenden en ontvangen van valuta. En dat, zonder dure bankkosten. Hierbij worden transacties verricht in een veilige en anonieme omgeving verricht. Deze cryptomunt is gelanceerd op 22 maart 2014.

Het symbool van de cryptomunt

Van de naam moet deze munt het niet hebben: er is geen cryptomunt zo slecht uit te spreken als Groestlcoin. Het zit hem meer in de achterliggende theorie wat deze munt zo populair maakt

Groestlcoin symbool

Het symbool of de ticker van Groestlcoin is GRS. Dankzij dit symbool is de cryptomunt makkelijk herkenbaar op cryptocurrency beurzen en bij brokers.

Groestlcoin blockchain

Groestlcoin was de eerste munt die gebruik maakte van SegWit. Dit is een andere manier om transacties in blockchanges op te slaan. SegWit of Segregated Witness maakt het netwerk sneller en schaalbaar. 

Groestlcoin versus bitcoin

Groestlcoin is beter, sneller en goedkoper dan bitcoin of litecoin. Dankzij de blokkeringstijd van 1 minuut is het 10 x sneller dan bitcoin en 2.5 x sneller dan litecoin. 

Wat betreft de transactiekosten kunnen we van microkosten spreken. De transactiekosten bedragen minder dan 1 cent per transactie. Bitcoinbezitters moesten eind 2017 nog ruim 40 euro per transactie neertellen. 

Inmiddels zijn de transactiekosten bij bitcoin verlaagd, maar het blijft altijd hoger dan groestlcoin.

Waarom wordt het de groene munt genoemd?

Het innovatieve algoritme van deze cryptomunt verbruikt veel minder energie en beloont de minors op duurzame manieren. De cryptomunt wordt dan ook gezien als de groene cryptomunt.

De munt maakt gebruik van het Grostl-512 algoritme en is zeer privacy gericht. Het minen is zeer winstgevend en kan zelfs op een oude laptop. Dit laat zien dat het algoritme een lager energieverbruik heeft. 

Dit betekent een enorme energiebesparing, dat is wel zo vriendelijk voor het milieu, hetgeen het terecht maakt dat het de groene munt genoemd.

Welke wallets zijn er beschikbaar?

Voor Groestlcoin zijn diverse wallets beschikbaar. Deze zijn te downloaden via de officiële website van de munt. Voor desktop pc is er Groestlcoin Core, Groestlpay en Electrum-GRS.

Voor smartphone is er een keuze uit 7 verschillende wallets. Daarnaast is het mogelijk de munten op te slaan op een online wallet. Mensen die via Litebit deze cryptomunt kopen en verkopen, kunnen gebruik maken van de wallet die Litebit zelf aanbiedt.

Kopen en verkopen van de cryptomunt

De digitale munt komt steeds meer in de aandacht en is hierdoor beter verhandelbaar. Het kopen kan via Bittrex, Cryptopia of Litecoin. Ook Upbit en bitSquare bieden ondersteuning.

Verkopen kan op dezelfde cryptocurrency exchanges. Ook is het mogelijk deze munt te verhandelen via Litebit, een Nederlandse broker.

Een overzicht van alle beschikbare exchanges

De cryptomunt is op verschillende cryptocurrency exchanges te koop. Dit is goed nieuws. Hoe beter de cryptomunt verhandelbaar is, hoe meer deze aandacht de aandacht komt. Kopen kan op de volgende uitwisselingen:

 •         Binance (tegen bitcoin en ethereum)
 •         Bittrex (tegen bitcoin)
 •         Upbit (tegen bitcoin aan Zuid-Koreaanse won)
 •         Coinrail (tegen bitcoin)
 •         SistemKoin (tegen bitcoin, ethereum, Amerikaanse dollar en Turkse lira)
 •         Litebit (tegen euro)
 •         Cryptopia (tegen bitcoin)
 •         Livecoin (tegen bitcoin, etherium en Amerikaanse dollar)
 •         Bittylicious (tegen Amerikaanse dollar naar euro en Britse pond)
 •         Barterdex (atoomwisseling)
 •         Cryptowolf (tegen bitcoin, litecoin, ethereum, dash en monero)
 •         Coinswitch (tegen bitcoin)
 •         FUBT (tegen bitcoin)
 •         Stocks Exchange (tegen bitcoin)

Voor Nederlanders is Litebit de meest eenvoudige methode. Hier kun je de munt kopen en verkopen vanuit een Nederlandstalig platform. Daarnaast heeft Litebit als voordeel dat de munt tegen euro verhandeld wordt, zonder tussenkomst van een andere cryptocurrency.

Betalen met Groestlcoin

Transacties van Groestlcoin zijn volledig anoniem. De Samoerai wallet biedt een hoge anonimiteit en veiligheid, hierdoor is het betrekkelijk eenvoudig om betalingen te verzenden en ontvangen. De vergoeding voor het overboeken van 10.000 coins bedraagt slechts 0,000045 coins. Hiermee kent het zeer lage transactiekosten.

Verschillende websites en webwinkels wereldwijd accepteren de munt als betaalmiddel. Daarnaast wordt de munt gebruikt voor de aankoop van andere cryptomunten, maar ook ingezet als lange termijn belegging.

Koers van Groestlcoin

De koers van Groestlcoin is tussen 2014 en begin 2017 nagenoeg gelijk gebleven. De prijs voor 1 munt bleef in deze periode hangen tussen €0,01 en €0,06. 

In het voorjaar van 2017 kwam er meer aandacht voor cryptomunten, wat terug te zien was in een koersstijging. 

Dit gebeurde ook met Groestlcoin, die in juli 2017 zijn eerste top bereikten. De koers stond toen op €0,22. In november 2017 steeg de koers plots naar €1. Na een halvering begon de koers eind november weer op de klimmen. Eind 2018 stond de koers op €0,19.

 Sindsdien is de koers licht gedaald en noteert op dit moment (april 2020) zo rond de $0,15.

Actuele koersen zijn te volgen op diverse websites en cryptocurrency exchanges.

Hoeveel bedraagt de marketcap?

De market cap of marktwaarde laat zien hoe ‘groot’ een cryptomunt is. De market cap  is vanaf 2017 sterk gestegen. In december 2018 bedroeg de totale marktwaarde ruim 13,7 miljoenen euro. 

In de list of market cap stond deze cryptomunt op deze datum op plaats nummer 154. Hiermee stond het tussen andere cryptomunten met een nagenoeg vergelijkbare marktwaarde. Om de top 100 binnen te komen, moet een marktwaarde van zeker 26 miljoen worden gerealiseerd.

Met een market cap van op dit moment $11,4 miljoen is deze notering voorlopig nog niet in zicht. Integendeel, inmiddels is de munt gezakt naar positie 189.

Aantal beschikbare munten

De munt bestaat al sinds maart 2014, waardoor het geen onbekende is op de cryptomarkt. De huidige voorraad bedraagt een kleine 75 miljoen munten. 

Van Groestlcoin zal een maximaal aantal munten van 105 miljoen stuks beschikbaar zijn. De huidige voorraad zit op ruim 71% van de maximale levering. 

Deze zijn niet allemaal tegelijkertijd uitgebracht, maar worden verspreid over enkele jaren gemined. 

Het volume van 105 miljoen zorgt ervoor dat deze munt geschikt is voor dagelijkse betalingen en handel.

Gezien het feit dat de koers van de cryptomunt maar niet echt wil stijgen lijkt het er niet op dat het maximale aantal munten op korte termijn ook daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld. 

De maximale levering van 105 miljoen stuks uitkomen zal dan ook naar verwachting niet in 2020 worden bereikt. 

Bestaat er een officiële website?

De officiële website van de munt is te bereiken via www.groestlcoin.org. Op de website is veel informatie te vinden over het team, kopen en verkopen van de munt, wallets en Social Media.

De stijging van de groene cryptomunt in 2017

In december 2017 schoot de koers van Groestlcoin plots omhoog. Het was echter niet de eerste keer dat deze cryptomunt grote sprongen gemaakt. Vanaf oktober 2017 schoot de koers in fases omhoog. Tijd om de aandacht op deze munt te richten.

Groestlcoin koersstijging

Op een zondagavond stond de koers nog op $0,97. Hier kwam in een paar uur meer dan 40% bij, met een hoogtepunt op $1.43. Sinds 27 oktober steeg deze munt al langzaam in waarde.

Op 26 oktober 2017 betaalden liefhebbers van Groestlcoin slechts $0,09. Twee dagen later was de munt $0,47 waard. Deze stijging werd in enkele dagen doorgezet tot $1 26. Daarna ging het even mis.

De invloed van de daling van de Bitcoin koers

Bitcoin liet op dat moment een koersval zien en trok nagenoeg alle altcoins mee. Ook Groestlcoin had hier last van, maar wist toch steun te vinden op $0,40.

 Dat de koers inmiddels hoger bleef staan dan het vorige hoogste punt, liet op dat moment een duidelijke opwaartse trend zien. Wat was er aan de hand met Groestlcoin?

Zat en zit er toekomst in Groestlcoin? Er is en was al tijden veel kritiek over het energieverbruik door Bitcoin. 

Slechts één Bitcoin transactie vreet net zoveel energie als het maandelijks stroomverbruik van een huishouden. Dit is een flinke aanslag op het milieu, hier moet duidelijk iets aan gedaan worden. 

Groestlcoin is de problemen voor geweest en loopt op dat punt ver vooruit. Verandert er niks bij Bitcoin en andere cryptomunten, dan zou er zomaar meer aandacht voor groene munten kunnen ontstaan.

Wat is er overgebleven van de hype van 2018?

Soms duikt er een cryptomunt op die in korte tijd heel populair wordt. Dit gold ook zeker voor Groestlcoin, de in maart 2014 opgerichte munt..

Groestlcoin is de alles-in-een munt voor iedereen. Het maakt onmiddellijke transacties mogelijk en hanteert zeer lage transactiekosten. Doordat de munt geen ASIC protocollen gebruikt is deze cryptomunt gemakkelijk te delven. Miners ervaren hoge hashing resultaten tegenover een laag energieverbruik.

De koersstijging van 2018

Begin april 2018 werd de munt door veel beleggers opgemerkt. Deze altcoin schoot in één dag ruim 100% omhoog. 

Er werd uitgegaan van een Pump and Dump, dit bleek achteraf niet het geval. De munt wist de nieuwe hogere koers vast te houden. Op 12 april in hetzelfde jaar liet de cryptomunt opnieuw een koersstijging zien. Ruim een week later, op 18 april, steeg de koers opnieuw met meer dan 80%. Het zag ernaar uit dat de munt steeds meer onder de aandacht kwam.

Na verloop van tijd begon de koers echter weer te dalen. Na de hoogste koers van ongeveer $2,36 is de munt op dit moment slechts ruim $0,15 waard.

Het laatste nieuws en feiten

Er is al een tijd geen nieuws uitgebracht. Het team achter deze cryptomunt heeft wel een duidelijke communicatie richting de belegger. In het eerste kwartaal van 2018 werd de munt aan een aantal nieuwe uitwisselingen toegevoegd. Ook richten ze zich meer op marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *