2018 begon goed voor cryptomunt Mooncoin, die even een 24-uurs stijging van ruim 130% liet zien. Mooncoin deed hiermee zijn naam eer aan en vloog naar de maan. Deze cryptomunt is ontworpen voor het verrichten van microbetalingen met lage transactiekosten. Heeft deze cryptocurrency toekomst?

Mooncoin

Met meer dan 1300 verschillende cryptomunten blijven veel van deze munten op de achtergrond zonder ooit bekend te worden. Deze munt is een dergelijke cryptovaluta, maar weinig over gepraat wordt maar die wel potentie heeft voor de toekomst. We staan even stil bij Mooncoin en de achtergrond hiervan.

Market cap

De marketcap voor de munt bedraagt op dit moment 3,2M$. Op zich een erg lage market cap, maar toch nog aanzienlijk gezien de lage waarde van een munt. De marketcap wordt dan ook grotendeels ingegevens door het grote volume van het aantal beschikbare munten.

Snel, veilig en flexibel

Mooncoin werkt op de traditionele blockchain technologie zoals Bitcoin deze geïntroduceerd heeft. Met wat aanpassingen heeft het team achter deze cryptomunt, de cryptomunt snel, veilig en flexibel weten te maken.

Dankzij het unieke algoritme waaraan ruim 3 jaar is gewerkt, worden alle transacties beveiligd.

Veilige cryptomunt

Mooncoin is bedoeld voor microbetalingen, dit wil zeggen dat je hier gemakkelijk een kop koffie mee kunt afrekenen. Met Bitcoin (btc) en zijn hoge koers is dit nagenoeg onmogelijk geworden. Er zit nog een duidelijk verschil tussen Mooncoin en Bitcoin, dit zijn namelijk de transactiekosten. Voor een enkele transactie betaal je bij Bitcoin minimaal 5 dollar, maar bij Mooncoin ligt dit een stuk lager.

Geld verdienen met smartlikes

Smartlikes is een plug-in voor social media platforms. Met dit gedecentraliseerde platform is het mogelijk om posts te liken en op deze manier mooncoins te verdienen. Ondanks het mooie idee hierachter hebben we nog niet kunnen ontdekken waar dit geïntegreerd is.

Prijs en koersverloop van Mooncoin

Mooncoin cryptocurrency bestaat al sinds 28 december 2013. Er zullen maximaal 384 miljard munten hiervan beschikbaar zijn. Begin 2018 bedroeg de huidige voorraad 223 miljard stuks. Inmiddels is de voorraad opgelopen tot ruim 227 miljard stuks.

Investeerders hebben deze cryptomunt vooral voor de lange termijn in hun portefeuille zitten. Lange tijd heeft de koers niet veel gedaan en bleef op hetzelfde punt hangen.

Mooncoin

Vanaf 28 december 2017 is er een mooie groei te zien, met een uitschieter op 1 januari 2018. Op deze dag steeg de digitale munt maar liefst 130% in waarde. Het 24-uurs handelsvolume ligt rond de 8 miljoen euro, wat op zich niet zoveel is in vergelijking met andere cryptomunten.

De huidige koers

Op dit moment noteert de koers $0.00001419. De hoogste koers genoteerd is $0.000846. De koers is dus behoorlijk gedaald en de koers is erg laag op dit moment. Op de ranglijst van cryptocurrencies staat de munt op dit moment plek nummer 943. 

Er dient dus nog veel te gebeuren alvorens dit echt een cryptocurrency van betekenis wordt.

Veel munten voor weinig geld

Het voordeel van Mooncoin is de huidige lage koers. Dit maakt het mogelijk om voor enkele euro’s veel van deze cryptomunten in te slaan. Niemand kan zeggen wat de koers in de toekomst zal doen. Het is echter een cryptomunt dat met een kleine investering in de toekomst veel op kan leveren.

Mooncoin is verhandelbaar op de cryptocurrency uitwisselingen Bluetrade, Coinexchange en NovaExchange en coinmarketcap.