De altcoin Verge is een digitale valuta die ontwikkeld is voor dagelijks gebruik. Het biedt een snelle en gedecentraliseerde betalingsmethode waarbij het de focus op privacy legt. Deze cryptomunt wil de populariteit van Bitcoin en Dogecoin vergroten en combineert dit met de anonimiteit van Dash. Deze cryptomunt is gelanceerd op 15 februari 2016.

Symbool

Verge is op de cryptocurrency exchange herkenbaar aan het symbool XVG. Voorheen was de munt bekend als DogecoinDark. Hierdoor is deze cryptomunt  ook vindbaar onder de oude ticker DOGED. Op 15 februari 2016 is de naam DogecoinDark officieel veranderd naar Verge.

Blockchain

De cryptomunt werkt op meerdere algoritmes op basis van het Power Over Work system. Het is gebaseerd op een open source platform waarbij geen enkele overheid of financiële autoriteit betrokken is.

Wallet

Voor het bewaren van deze coins is een wallet nodig. Verge heeft een wallet voor Windows, Mac OS X of Android. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van de Electrum wallet, die ondersteuning biedt aan Verge. Voor Android is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Coinomi multi currency Android wallet.

Kopen en verkopen

De cryptocurrency  is verhandelbaar bij verschillende exchanges. Dit zijn onder andere Bittrex, HitBTC en Bitsquare. Kopen en verkopen kan door aanmelden via een van deze cryptocurrency exchanges. Ook Litebit is een aanrader op het gebied van kopen en verkopen.

Deze Nederlandse broker biedt een goede ondersteuning en eigen wallets.

Vergecoin kopen en verkopen

Betalen met Verge

Deze digitale munt wil de populaire tijd van Bitcoin, Litecoin, Myriad en Dogecoin vergroten. Dit gaat alleen wanneer het mogelijk is om met deze munt bij verschillende bedrijven te betalen. Pex Peppers, Whiskerman en een aantal andere bedrijven accepteren deze cryptomunt. Daarnaast wordt de digitale munt veel gebruikt voor de aankoop van andere cryptocurrency. Ook verleent het zich uitstekend tot het verrichten van onderlinge betalingen.

Koers van Verge

Op 15 februari 2016 stond de koers op €0,000028. Dit steeg heel even, om vervolgens weer de lage koers aan te blijven houden. In het voorjaar van 2017 zijn veel altcoins in koers gestegen. Deze digitale ging hierin mee en klom op tot een koers van €0,0035. Het nieuwe hoogtepunt bereikt op 6 november 2017, op een koers van €0,00732. Na een flinke correctie, waarbij de koers bijna 40% daalde, is er sinds eind november 2017 weer een stijgende lijn te zien.

Koersen van Verge zijn te volgen via coinmarketcap.com of cryptocompare.com. Daarnaast is de koers zichtbaar op verschillende cryptocurrency exchanges.

Market cap

Doordat de koers snel stijgt en daalt, fluctueert ook de market cap. Eind november 2017 heeft Verge een marktwaarde van 82,8 miljoenen euro. Dit zorgt voor een 77e plaats in de list of market cap.

Aantal  coins

Het maximaal aantal munten van Verge is afgetopt op 16,5 miljard stuks. Er is expres gekozen voor dit hoge aantal, zodat de munt geschikt is voor dagelijks gebruik. In november 2017 zijn er 14,3 miljoenen munten in omloop. Dit betekent dat er nog veel  munten worden gemined.

Officiële website

De website van Verge is te vinden op www.vergecurrency.com. Hier staat alle beschikbare informatie waaronder Verge kopen, wallets en P2P oplossingen.

Verge en het Wraith protocol?

Verge investeerders keken er halsreikend naar uit, terwijl de haters er niet meer in geloofden. Het beloofde Wraith protocol deed heel wat stof opwaaien. Iedereen praatte erover, terwijl niemand echt wist waar het voor staat. Ondertussen ware de speculaties wel van invloed op de koers van Verge coin.

Over het Wraith protocol

Het beloofde wraith protocol had zo zijn invloed op het koersverloop van Verge. 

wraith protocol

De koers stuiterde omhoog en omlaag, al naargelang de verwachtingen van beleggers. Allemaal leuk en aardig, maar wat is het Wraith protocol nu eigenlijk?

Om het Wraith protocol te begrijpen is het belangrijk om eerst te kijken naar de blockchain-technologie. Dit is een grootboek waarbij alle transacties worden geregistreerd. Bitcoin is hier als eerste mee begonnen, en wist de blockchain-technologie tot een groot succes te maken.

Het blockchain grootboek is openbaar en voor iedereen inzichtelijk. Zo kunnen alle transacties aan een openbaar adres worden gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk om in te zien hoeveel bitcoins iemand bezit.

Er is steeds meer behoefte aan privacy. In blockchain kan een grootboek ook privé zijn, hierbij worden transactiegegevens verborgen. Tot nu toe werkte het openbare en privé grootboek niet met elkaar samen binnen dezelfde blockchain. Hierdoor moesten mensen met behoefte aan privacy kiezen voor privégerichte cryptomunten, of toch akkoord gaan met de openbaarheid van Bitcoin en andere munten.

Openbare en privé grootboeken

Verge introduceert het Wraith protocol. Dit is een technologie waarmee gebruikers kunnen schakelen tussen openbare en privé grootboeken binnen de Verge blockchain. Hiermee hoeven gebruikers niet meer over te stappen op een andere cryptomunt.

Bij het inschakelen van het Wraith protocol zijn de transactiegegevens verborgen en niet zichtbaar in de blockchain. Wanneer transparantie vereist is, wordt het Wraith protocol uitgeschakeld. In dit geval zijn de transacties gewoon zichtbaar in het grootboek.

Wie gebruik maakt van de anonieme transactiegegevens ziet alleen het aantal Verge coins dat verzonden is. Zowel ontvanger als verzender blijven onzichtbaar.

Privacy is een recht

Verge is ervan overtuigd dat privacy een mensenrecht is. Hier hebben ze gelijk in, overheden doen er tenslotte ook alles aan om de privacy van burgers te beschermen. Kijk maar eens naar het internet en de aangepaste wetgeving. Verge is hier handig op in gesprongen met het introduceren van het Wraith protocol.

De lancering van Wraith

Probleem met het Wraith protocol is het lanceren hiervan. Vergecurrency heeft al een aantal maal een toezegging gedaan, maar tot nu toe is het er niet van gekomen.

Wanneer Verge zijn beloftes nakomt, kan de koers zomaar hard omhoog schieten. Probleem is dat veel mensen er geen vertrouwen meer in hebben. Bij het uitblijven van deze update is het niet ondenkelijk dat de koers hard wegzakt.

Vergecurrency heeft het de laatste tijd niet gemakkelijk gehad. Eerder schoot de koers omhoog na een aanbeveling door John McAfee. Inmiddels is de goede man goed door de mangel gehaald en wordt er sterk getwijfeld aan zijn aanbevelingen. Hierdoor wordt Verge ook wel lachwekkend de John McAfee munt genoemd.

In de ochtend van 30 december 2017 noteerde Verge een koers van €0,11. Een flinke terugval na de koers van een week daarvoor, waarbij Verge op €0,24 stond. Ondanks de halvering van deze koers stond de Verge nog altijd flink hoger dan de huidge koers, waarbij de munt nog geen een cent waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *