Bitcoin mining

Bitcoin mining is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Inmiddels vertoont het de eerste scheuren en stroomt Marktplaats vol met bitcoin mining apparatuur. Wie op zoek is naar een nieuwe manier om snel geld binnen te halen kan moet zeker eens een kijkje nemen bij ruimte mining. Dit lijkt volgens sommigen een nog betere toekomst dan cryptocurrency te hebben.

Ruimte mining is toch alleen iets voor Star Wars fans? Nee hoor, ruimte mining heeft de toekomst. Hierbij wordt er in de ruimte actief gezocht naar grondstoffen. Nu we onze eigen aarde hebben geplunderd, moeten we ons wel op de ruimte richten.

The sky Is Not The Limit

Vergeet vliegtuigreizen, het ruimtetoerisme kent een grote groei. Er zijn verschillende bedrijven die zich volledig op het ruimtetoerisme richten. Denk hierbij aan Benson Space Company of Bigelow Aerospace. Deze organiseren menselijke ruimtevluchten of een suborbitale ruimtevlucht. Dus waarom zou Bitcoin mining ook niet deze kant op kunnen gaan?

Geld verdienen met ruimte mining

Heb jij in je kelder een aantal bitcoin mining machines draaien? Hoop je dat de koers zo hoog blijft voordat je complete investering verloren gaat?

Waarom geen moderne manier van mijnen en meedoen met ruimte mining! Mijnbouw in de ruimte moet in de nabije toekomst winstgevend zijn.

Het ontginnen van planeten of asteroïden zorgt voor nieuwe grondstoffen op aarde.

Het juiste bedrijf dat met deze grondstoffen terugkeert kan miljarden dollars op het gebied van Bitcoin mining binnenslepen.

Space mining

Regelgeving over cryptocurrency en ruimte mijnbouw

In het begin bemoeide niemand zich met Bitcoin en andere cryptocurrency. Nu het een steeds grotere rol binnen de financiële wereld speelt, beginnen overheden zich ermee te bemoeien. Speciale regelgeving moet de handel in cryptocurrency aan banden leggen of strak houden.

Met betrekking tot ruimte mijnbouw is er nog geen regelgeving. Dit verklaart waarom instappen in ruimte mijnbouw nu nog interessant is, maar ook lucratief. Het is immers nooit te zeggen of deze vorm van mining ook daadwerkelijk van de grond gaat komen. Overigens was dit enkele jaren geleden ook niet over bitcoin bekend. Inmiddels kennen we allemaal de verhalen over de allereerste Bitcoin investeerders en hoe deze ons toe wuiven vanaf een tropisch eiland. Natuurlijk samen met een luxe cocktail in de hand.

Aanmelden voor Space Mining

Zie jij wel wat in space mining of asteroïde mining? Dan wordt het zoeken naar een bedrijf dat dit aanbiedt. Het zijn vaak ook de bedrijven die onder het mom van Space toerisme hun diensten aanbieden. Zoek goed op ‘luchtvaart en ruimtevaarttechniek’ en ‘commercialisering van de ruimte’. Houd deze bedrijven goed in de gaten, ze konden zomaar eens voor jouw toekomstige cryptocurrency winst zorgen. De race om grondstoffen uit de ruimte is begonnen.

Het lightning netwerk

Het Lightning netwerk moet de huidige hoge transactiekosten van Bitcoin verdringen. Met name de laatste weken zijn de transactiekosten te hoog opgelopen, van $5 naar gemiddeld $28 per transactie. Het oorspronkelijke verkoopargument dat Bitcoin betalingen snel en goedkoop kan verwerken, lijkt hiermee teniet gedaan.

Er is lange tijd gezocht naar een passende oplossing voor dit probleem. Deze lijkt gevonden te zijn in het Lightning Network.

De Bitcoin werkt op blockchain-technologie, een gedecentraliseerd systeem dat voor een duurzaamheid van transacties zorgt. Helaas kent de blockchain-technologie in zijn huidige vorm ook een aantal nadelen, zo is Bitcoin traag en duur gebleken. Het Lightning Network is een slim contract dat bovenop de blockchain wordt geïmplementeerd.

Bitcoin mining blockchain

Simpel gezegd wordt er met het Lightning Network een eigen betaalnetwerk opgebouwd. Twee personen kunnen een eigen betaalkanaal openen. Dit betaalkanaal maakt gebruik van blockchain transacties maar heeft een eigen ingang. Hiermee ontstaat er een beveiligd netwerk met een hoog volume en hoge snelheid voor het uitvoeren van transacties.

Hoe het precies werkt

De personen die een betaling kanaal willen openen maken een grootboek ingang op de blockchain. Dit wordt bereikt door het verrichten van een zogenaamde openingshandeling, waarbij de deelnemers een transactie richting de grootboek ingang doen. Op dat moment wordt het betaalkanaal geopend en is het mogelijk om transacties rechtstreeks tussen twee personen plaats te laten vinden. Deze betalingen verlopen niet via de hoofdblockchain maar worden afgedwongen door het Lightning Network Script. Bij het beëindigen van de activiteiten wordt een closing transaction uitgevoerd. Hiermee wordt het betaalkanaal weer gesloten.

In de praktijk blijkt dat betalingen via het Lightning Network net zo snel verlopen als pinbetalingen. Ook de transactiekosten zijn een stuk lager: nog maar een fractie van de huidige transactiekosten.

Het systeem is vrij complex en voor velen moeilijk te begrijpen. Het grote voordeel is het onbeperkt aantal transacties tegen zeer lage transactiekosten.

Testen van Lightning Network

Al in 2016 heeft de eerste testtransactie van het Lightning Network plaatsgevonden. Op dat moment was het nog volop in ontwikkeling. Aan het eind van 2017 kan het dan eindelijk in gebruik worden genomen. Het is zelfs mogelijk om het netwerk zelf de testen, zonder hier daadwerkelijk bitcoins voor in te zetten. Via de website www.starblocks.acinq.co is te zien hoe het afrekening door middel van het Lightning Network werkt.

Lightning Network moet bedrijven opnieuw overhalen

Steeds meer bedrijven die eerder Bitcoin accepteerden zijn hier vanaf gestapt. Dit had te maken met de hoge transactiekosten. Bitcoin Cash werd wel steeds vaker geaccepteerd. Een logische keuze, omdat kosten van het Bitcoin Cash netwerk gemiddeld 25 cent bedragen tegenover $20 op het reguliere Bitcoin netwerk.

Met het Lightning Network kunnen bedrijven opnieuw Bitcoin accepteren, dit keer tegen lage transactiekosten. Deze transactiekosten liggen lager dan bij Bitcoin Cash of concurrerende cryptomunten. Mogelijk kan het Lightning Network het huidige probleem van Bitcoin oplossen. Het is echter de vraag of Bitcoin nog te redden is: de afgelopen dagen is de koers flink gedaald en dreigt het vertrouwen in de grootste cryptomunt verloren te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *