Dash darkcoin

Dash staat ook wel bekend als Darkcoin FX Coin. Op sommige cryptocurrency beurzen wordt er gesproken van digitaal Dash. Deze cryptomunt is gelanceerd in 2014. Oprichters zijn Evan Duffield en Kyle Hagan. Deze valuta is op Bitcoin gebaseerd en biedt directe transacties.

Symbool

Dash heeft als symbool Dash, en is hiermee duidelijk herkenbaar op verschillende cryptocurrency beurzen. Officieel kwam deze munt als Xcoin (XCO) op de markt, dat later veranderd werd naar Darkcoin. Uiteindelijk ging de cryptomunt door onder de naam Dash. Deze munt moet niet verward worden met Dashcoin, dat herkenbaar is aan het symbool DSH.

Blockchain

Deze cryptocurrency maakt gebruik van het open source peer to peer netwerk. Het hash algoritme is x11. De munt maakt gebruik van een tweelaags netwerk, waarvan bepaalde netwerkfuncties toegekend zijn. Het afhandelen gebeurt door de eerste laag. De tweede laag bestaat uit masternode om sybil-aanvallen te voorkomen.

Dash wallet

Met de Dash wallet is het mogelijk deze cryptomunten op te slaan, betalingen te verrichten of betalingen te ontvangen. Via de officiële website is het mogelijk de wallet te downloaden. Populaire wallets voor de de munt  zijn Dashboard, Electrum Wallet. Daarnaast zijn er Android en iOS wallets verkrijgbaar. Een aanbevolen hardware wallet is Ledger of Tensor. Het is zelfs mogelijk gebruik te maken van een paper wallet of een 3rd party wallet zoals Bitkan en Jaxx.

Kopen en verkopen

Het kopen en verkopen van de mut wordt ook wel traden genoemd. Dit is mogelijk op verschillende cryptocurrency exchanges. De volgende exchanges ondersteunen de cryptomunt: Kraken, Ditfinex, Bittrex, Poloniex, Yobit, Litebit en Tidex.

Voor de handel in Dash is aanmelden bij een cryptocurrency beurs vereist. Ook is een wallet nodig. Bij veel cryptocurrency beurzen is het mogelijk gebruik te maken van de beurswallet.

Betalen met de digitale valuta

Steeds meer cryptomunten worden door verschillende bedrijven geaccepteerd als betalingsmiddel. Dit is vaak herkenbaar aan de woorden ‘Dash accepted here’. De munt wordt geaccepteerd bij verschillende hosting- en vps providers, web and graphic design bedrijven, game websites, online casino’s en webwinkels.

De munt leent zich uitstekend voor de aankoop van andere cryptocurrency of om betalingen onderling te verrichten. Daarnaast is het een investering voor de korte of lange termijn.

De koers

En februari 2017 stond de koers op €0,25. De prijs steeg een maand later naar €11. Tot februari 2017 kwam de koers van Dash niet boven de €18 uit. Daarna maakte deze een sprong richting de €82. De koersstijging zette gestaag door, in augustus 2017 kostte een munt ruim €316. Eind november 2017 was een nieuw hoogtepunt bereikt met een koers van €531.

Actuele koersen zijn te volgen via verschillende websites. Smartphone gebruikers kunnen ook een app downloaden, waaronder Delta of coinmarketApp.

Market cap

De market cap bedraagt eind 2017 ruim 4,9 miljard euro. Dankzij deze marktwaarde plaatst de munt zichzelf op de zesde plaats in de list by market cap. Hierbij heeft de cryptocurrency een ruime voorsprong op Bitcoin Gold en Litecoin, die beiden een marktwaarde van 4,5 miljard euro hebben. Dash concurreert in marktwaarde sterk met Iota.

Aantal munten

De totale uitgifte van het aantal munten bedraagt 18,9 miljoen stuks. Eind 2017 zijn er 7,8 miljoen munten verhandelbaar. Dit betekent dat het minen van de munt nog enige tijd in beslag neemt.

Officiële website

De website van Dash is te bereiken via www.dash.org. Hier is meer te lezen over het core DAO management, het netwerk en een link naar verschillende forums.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *