Digibyte de geavanceerde blockhain

Digibyte is een cryptocurrency die in 2013 ontwikkeld is. De uitgifte vond op 10 januari 2014 plaats. De munt is ontwikkeld door programmeur Jared Tate. Zijn doelstelling was het creëren van een snelle en veilige cryptomunt, die een grotere community zou bereiken dan de bekende Bitcoin.

Symbool

Op cryptocurrency beurzen wordt gebruik gemaakt van een symbool of code. Het symbool van digibyte is DGB.

Digibyte blockchain

De blockchain voor deze munt is gebaseerd op andere blockchains. Het is een Proof of Work multi algoritme. Deze munt gebruikt 5 veilige cryptografische algoritmes voor het maken van nieuwe munten.

Geavanceerde moeilijkheidsaanpassingen beschermen de blockchain tegen aanvallen. De digitale munt heeft dankzij DigiShield en multishield en moeilijkheidsstabiliteit die boven andere blockchains uitsteekt. Met een bloktijd van 15 seconden heeft de munt de snelste bloksnelheid. De munt was in april 2017 de tweede grootste cryptomunt die gebruik maakte van sSgWit. Groestlcoin was de eerste cryptocurrency die SegWit implanteerde in de blockchain.

Digibyte wallet

De munt heeft zijn eigen wallet. Hierbij is een keuze uit de windows wallet 64 of 32 bit, Mac OSX wallet of Digibyte Go wallet. Deze laatste is een chroomextensie. Daarnaast is er de Android portemonnee of Linux wallet.

Sommige multiwallets ondersteunen de Digibyte coins. Ook is het mogelijk deze op te slaan op een hardware wallet. Ondersteunende portefeuilles van derde partijen zijn de Coinomi wallet en andere desktop en mobiele wallets.

Kopen en verkopen

De munt kopen kan via Poloniex, een Amerikaanse exchange voor cryptomunten. Ook kan Digibyte gekocht worden bij Bittrex, Litebit of Cryptopia. HitBTC is een van de oudste Bitcoin exchanges en verhandelt ook de Digibyte.

Digihash is de officiële minepool die door de Digibyte stichting wordt ondersteund.

Betalen met de digitale valuta

Via Wirex kunnen de crypto munten worden overgezet naar een betaalpas. Deze betaalpas is te gebruiken voor aankopen in de winkel, online winkelen of voor het opnemen van contant geld bij de ondersteunende geldautomaten. Dit is overal waar Visum geaccepteerd wordt. Sommige bedrijven accepteren de munt als officieel betaalmiddel.

De koers

Op 6 februari 2014, direct naar de uitgifte, stond de koers van op €0,000813. Er veranderde gedurende lange tijd niet veel aan de koers. Dit nam een wending in het voorjaar van 2017, op het moment dat veel altcoins in koers begonnen te stijgen. Digibyte steeg snel in koers en bereikte in juni 2017 een hoogtepunt. De koers stond toen op €0,056. Daarna is de koers weer gedaald tot gemiddeld €0,008. Eind november 2017 kwam de koers eindelijk weer boven de €0,01 uit. Nog steeds een goed rendement en een goede belegging. Om bijvoorbeeld met opties eenzelfde rendement te maken moet je toch behoorlijk geluk hebben.

De koersen zijn altijd te volgen via de grotere cryptocurrency exchanges.

Market cap

In november 2017 heeft munt een aardige market cap of marktwaarde van maar liefst 86 miljoen euro. In de list of market cap staat de munt op plaats nummer 76.

Aantal munten

Het maximum aantal coins is van tevoren vastgesteld. Er zullen nooit meer dan 21 miljard munten worden uitgegeven. Het minen of delven van deze munten zal tot 21 jaar na het creëren van Digibyte plaatsvinden. In december 2017 zijn er ruim 9,5 miljard Digibytes in omloop.

Officiële website

Deze cryptomunt heeft een officiële website, te bereiken via www.digibyte.io. De website biedt uitgebreide informatie over de munt, maar ook over de Digibyte community. Telegram is een populaire manier om deel te nemen aan deze community.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *