Ethereum kopen

Ethereum is een cryptomunt die in 2015 is gelanceerd door Vitalik Buterin. Dit is een Russisch Canadese programmeur en niet alleen medeoprichter van Ethereum maar ook van Bitcoinmagazine. Ethereum ging live op 30 juli 2015, op dat moment werden 11,9 miljoen munten uitgegeven. Op tijd de Ethereum kopen had u veel geld opgeleverd.

Symbool

Deze digitale munt is op cryptomunt exchanges en bij handelaren bekend met het symbool of ticker ETH. Ethereum moet hierbij niet verward worden met Ethereum Classic, dat herkenbaar is aan de ticker ETC.

Ethereum blockchain

Deze cryptomunt maakt net als Bitcoin gebruik van het Proof of Work system. Dit systeem is bedoeld voor het snel en veilig verwerken van transacties. De blokketen maakt gebruik van de programmeertaal Solidity. Hiermee is het mogelijk een alternatieve peer-to-peer economie op te bouwen.

Ethereum wallet

Voor de aankoop van de munt is het nodig gebruik te maken van een Ethereum wallet. Er zijn verschillende wallets verkrijgbaar, zowel voor desktop pc als tablet en smartphone. De originele Ethereum wallet is te downloaden via de officiële website. Ook is het mogelijk gebruik te maken van een andere wallet of de munten tijdelijk op te slaan bij de cryptomunt exchange. Voor extra veiligheid is er de hardware wallet, waarbij de munten offline worden bewaard.

Ethereum kopen en verkopen

Deze cryptocurrency kopen kan bij de grotere cryptocurrency exchanges. Bekende beurzen zijn Bittrex, Kraken en Coinbase. Ethereum kopen en verkopen is ook mogelijk via Btcdirect, Coinbase.com of tussenhandelaren zoals Litebit.

Verkopen van  geschiedt op dezelfde manier. Kopen en verkopen kan alleen vanuit de Ethereum wallet. Daarnaast is het mogelijk om betalingen te verrichten naar een andere Ethereum wallet.

Betalen met deze cryptomunt

Bekende acceptanten zijn amazon.com, vinylstatus.com en een aantal andere bedrijven. De munt wordt ook gebruikt voor de aankoop van bitcoins, altcoins of ICO’s.

Koers van munt

1 augustus 2015 stond de koers  op €1 18, in mei 2016 stond deze boven de €11. De echte groei begon in het voorjaar van 2017. In mei van dit jaar steeg de prijs van 1 Ethereum naar ruim €75. Deze stijging bleef doorzetten. Drie maanden later, in augustus, stond de koers op €272.

Op 1 november 2017 was de munt te koop voor €387 per stuk. Niet alleen deze munt heeft sinds het voorjaar van 2017 een flinke groei laten zien. Ook andere cryptomunten zoals Bitcoin en Dash zijn sinds deze periode explosief gestegen.

De actuele  koers is live te volgen via verschillende cryptomunt exchanges en brokers.

Market cap

De market cap staat voor de totale marktwaarde van de munt. Deze wordt berekend door het aantal circulerende munten x de huidige prijs. De market cap van Ethereum bedraagt in november 2017 ruim 37 miljoen euro. Dit zet Ethereum op de tweede plaats in de lijst van market cap.

Aantal munten

Jaarlijks worden er 18 miljoen stuks uitgebracht. Er is geen limiet aan het totaal aantal cryptomunten. Hierdoor treedt er inflatie op, dit betekent dat een munt langzaam minder waard wordt. Ondanks dit feit blijft de koers tussen 2015 en 2017 flink stijgen.

Officiële website

Deze cryptocurrency heeft een eigen website dat te bereiken is via www.ethereum.org. Via deze website is alle informatie over de cryptomunt te vinden. Zo wordt geschreven over de geschiedenis van het  project, de voorverkoop en de doelstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *