Feathercoin

De cryptomunt Feathercoin liet zich inspireren door Litecoin. Hoofd programmeur Peter Bushnell lanceerde deze munt in april 2013. De cryptomunt maakt gebruik van een geupgrade en aangepast stuk software dat er anders uitziet dan de Bitcoin en Litecoin protocollen.

Feathercoin begon als experiment om de blockchain technologie uit te breiden, een jaar later leidde dit tot de ontwikkeling van enkele grote projecten.

Symbool

Feathercoin is op de handelsmarkt herkenbaar aan het symbool FTC. Er worden geen andere symbolen of codes voor deze munt gebruikt.

Feathercoin blockchain

Feathercoin werkt met de blockchain technologie en gebruikt het mijnbouw algoritme Power of Work systeem. De munt heeft een bloktijd van 2,5 minuten, dit is 4 keer sneller dan Bitcoin. Hiermee staat Feathercoin gelijk aan Litecoin. De moeilijkheidsgraad van het minen wordt aangepast aan de totale rekenkracht van het  netwerk. Om aanvallen op de blokketen te voorkomen maakt het gebruik van de functie advanced check pointing.

Feathercoin wallet

De officiële wallet voor deze munt is te downloaden op de website van deze munt. Hierbij is er een keuze uit verschillende wallets voor Windows, Mac en Linux. Ook is er een Android wallet beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor de Gatehub Wallet. Hier worden de munten via de website van Gatehub bewaard.

Mensen die via Litebit handelen kunnen gebruik maken van de wallet van Litebit zelf.

Kopen en verkopen

Ondanks de leeftijd van deze munt, is Feathercoin nog niet erg bekend bij het grote publiek. Hierdoor is de munt niet op alle cryptocurrency exchanges verhandelbaar. Kopen en verkopen van Feathercoin kan onder andere op Bittrex en Cryptopia.

De Nederlandse broker Litebit biedt al enige tijd Feathercoin aan. De beloning voor kopen en verkopen via deze broker ligt wat hoger dan via reguliere handelsbeurzen. Litebit biedt daar tegenover wel een uitstekende service.

Koers van Feathercoin

In de voorverkoop stond de koers op €0,99. Op 1 april kwam de koers op €0,09 te staan. 1 november 2013 tikte de koers ruim €1,20 aan. Het handelsvolume stond nagenoeg op nul, wat betekent dat de koers waarschijnlijk gemanipuleerd was. Feathercoin hield tussen 2014 en begin 2017 een koers van €0,03 tot €0,05 aan.

De eerste stijging vond in juni 2017 plaats, waar de munt een koers van €0,07 bereikte: het handelsvolume lag hier ook een stuk hoger. De tweede doorbraak ontstond tegen het eind van november 2017. Niet alleen bereikte de koers voor het eerst €0,25, ook bedroeg het 24-uurs handelsvolume ruim 2,5 miljoen euro.

Actuele koersen zijn te volgen via cryptocompare en coinmarketcap. Ook zijn deze koersen terug te vinden bij verschillende cryptocurrency exchanges.

Market cap

De market cap of marktwaarde  is sinds november 2017 flink toegenomen. Met een market cap van ruim 45,4 miljoen euro stond deze munt op deze datum op plaats 112 in de list of market cap. Zodra een altcoin de top 100 binnen komt, krijgt het vaak meer aandacht. Deze aandacht wordt vergroot bij het binnenkomen in de top 50.

Aantal feathercoins

Aan het aantal crypto munten zit een limiet. Het totaal aantal munten wordt geschat op 336 miljoen munten. Een aantal van deze munten worden weer vernietigd en kunnen niet meer worden uitgegeven. Hierdoor zal het totale aantal coins in de loop van de tijd afnemen.

Officiële website

De website van Feathercoin is duidelijk herkenbaar dankzij het logo met veertje. Op de website is informatie te vinden over de munt, De munt kopen, mijnbouw, Block Explorer en andere informatie. De website is bereikbaar via www.feathercoin.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *