Groestlcoin

Groestlcoin is een cryptomunt die richt zich op het wereldwijd verzenden en ontvangen van valuta, zonder dure bankkosten. Transacties worden in een veilige en anonieme omgeving verricht. Deze cryptomunt is gelanceerd op 22 maart 2014.

Symbool

Het symbool of de ticker van Groestlcoin is GRS. Dankzij dit symbool is de cryptomunt makkelijk herkenbaar op cryptocurrency beurzen en bij brokers.

Blockchain

Groestlcoin was de eerste munt die gebruik maakte van SegWit. Dit is een andere manier om transacties in blockchanges op te slaan. SegWit of Segregated Witness maakt het netwerk sneller en schaalbaar. Het innovatieve algoritme van deze cryptomunt verbruikt veel minder energie en beloont de minors op duurzame manieren. De munt wordt dan ook gezien als de groene cryptomunt.

Groestlcoin wallet

Voor deze munt zijn diverse wallets beschikbaar. Deze zijn te downloaden via de officiële website van de munt. Voor desktop pc is er Groestlcoin Core, Groestlpay en Electrum-GRS.

Voor smartphone is er een keuze uit 7 verschillende wallets. Daarnaast is het mogelijk de munten op te slaan op een online wallet. Mensen die via Litebit deze cryptomunt kopen en verkopen, kunnen gebruik maken van de wallet die Litebit zelf aanbiedt.

Kopen en verkopen

De munt komt steeds meer in de aandacht en is hierdoor beter verhandelbaar. Het kopen van de cryptomunt kan via Bittrex, Cryptopia, Coinexchange of Litecoin. Ook Upbit en bitSquare bieden ondersteuning.

Verkopen van Groestlcoin kan op dezelfde cryptocurrency exchanges. Ook is het mogelijk deze munt te verhandelen via Litebit, een Nederlandse broker.

Betalen met Groestlcoin

Transacties zijn volledig anoniem. De Samoerai wallet biedt een hoge anonimiteit en veiligheid, hierdoor is het betrekkelijk eenvoudig om betalingen te verzenden en ontvangen. De vergoeding voor het overboeken van 10.000 coins bedraagt slechts 0,000045 coins. Hiermee kent het zeer lage transactiekosten.

Verschillende websites en webwinkels wereldwijd accepteren de cryptocurrency als betaalmiddel. Daarnaast wordt de munt gebruikt voor de aankoop van andere cryptomunten, maar ook ingezet als lange termijn belegging.

Koers van Groestlcoin

De koers van de cryptocurrency is tussen 2014 en begin 2017 nagenoeg gelijk gebleven. De prijs voor 1 munt blijft in deze periode hangen tussen €0,01 en €0,06. In het voorjaar van 2017 kwam er meer aandacht voor cryptomunten, wat terug te zien was in een koersstijging. Dit gebeurde ook met Groestlcoin, die in juli 2017 zijn eerste top bereikten. De koers stond toen op €0,22. Begin november steeg de koers plots naar €1. Na een halvering begon de koers eind november weer op de klimmen. Eind 2018 staat de de koers op €0,19.

Actuele koersen zijn te volgen op diverse websites en cryptocurrency exchanges.

Market cap

De market cap of marktwaarde laat zien hoe ‘groot’ een cryptomunt is. De market cap van deze cryptomunt is vanaf 2017 sterk gestegen. Op 11 december 2018 bedraagt de totale marktwaarde ruim 13,7 miljoenen euro. In de list of market cap staat deze cryptomunt op deze datum op plaats nummer 154. Hiermee staat het tussen andere cryptomunten met een nagenoeg vergelijkbare marktwaarde. Om de top 100 binnen te komen, moet Groestlcoin een marktwaarde van zeker 26 miljoen euro hebben. Dit kan per dag wisselen.

Aantal Groestlcoin

Van Groestlcoin zal een maximaal aantal munten van 105 miljoen stuks beschikbaar zijn. Deze zijn niet allemaal tegelijkertijd uitgebracht, maar worden verspreid over enkele jaren gemined. Het volume van 105 miljoen zorgt ervoor dat deze munt geschikt is voor dagelijkse betalingen en handel.

Officiële website

De officiële website van Groestlcoin is te bereiken via www.groestlcoin.org. Op de website is veel informatie te vinden over het team, kopen en verkopen van de munt, wallets en Social Media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *