hardfork cryptomunten

De Chinese handelaar Chen startte in 2008 samen met 20 vrienden een vastgoedhandel. Nu de huizenprijzen in China blijven dalen, richt de handelaarsgroep zich op gevorkte cryptomunten. Zij zien toekomst in de hardfork cryptomunten.

De groep vrienden wilden met de aan- en verkoop van woningen snel winst maken. Wie met verlies verkocht, werd eruit geschopt. De handel ging ze goed af, totdat de huizenprijzen in China begonnen te dalen. Chen heeft alle woningen die in zijn bezit waren verkocht en de winst gebruikt om te investeren in cryptocurrency.

Hierbij richt hij zich niet alleen op Bitcoin maar vooral op de munten die vanuit een hardfork zijn ontstaan. Dit zijn onder andere de hardfork cryptomunten Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en Bitcoin Diamond. Chen heeft hier in korte tijd veel geld mee verdient. Hij kijkt reikhalzend uit naar de volgende Bitcoin hardfork.

Gevorkte munten zijn in beginsel waardeloos, aldus Chen. Naarmate het handelsvolume stijgt en de koers van de hardfork cryptomunten omhooggaat, trekken deze munten de aandacht. Zodra de koers nog meer stijgt, is het voor Chen tijd om te cashen. Zo kocht hij Bitcoin Cash voor $300 en wist deze voor $2800 van de hand te doen.

Niet alle gevorkte munten zijn geschikt

Chen weet heel goed waar hij mee bezig is. Ligt de prijs van een gevorkte munt te hoog, dan ziet hij weinig ruimte voor een verdere stijging. Ook het achterliggende doel van de gevorkte munt is voor Chen belangrijk.

Geduld is een schone zaak, verklaart de Chinese ondernemer. Gevorkte munten kunnen op den duur aardig stijgen, dit kost echter wel tijd. Veel beleggers hebben het geduld niet om dit af te wachten en verkopen hun cryptocurrency tegen te lage prijzen.

De beleggingsportefeuille van Chen bestaat voor 10% uit Bitcoin, ruim 50% gevorkte munten en 10% ICO coins. Volgens hem liggen de kansen momenteel in de cryptocurrency. Toch laten veel mensen deze kans liggen, simpelweg omdat ze het niet begrijpen.

Uitleg over hardfork

Ook investeren in hardfork cryptomunten? Het is belangrijk om te weten wat hardfork munten zijn. Bitcoin is een set van regels waar iedereen zich aan houdt. Soms heeft een bepaalde groep een geheel andere toekomstvisie of vindt dat de regels veranderd moeten worden. In dit geval kan er gekozen worden voor een vork; hierbij wordt de broncode gekopieerd en door de groep aangepast. De blockchain wordt gesplitst in vaak twee richtingen, soms zelfs meerdere.

Er kan gekozen worden voor een softfork of hardfork. Bij een softfork worden de regels strenger gemaakt, bij een hardfork versoepeld. Een hardfork heeft als voordeel dat er meer mogelijkheden zijn dan voorheen.

Bij een hardfork ontstaan er nieuwe munten, afgeleid van de oorspronkelijke munten. Iedereen die de oorspronkelijke munten op het moment van de hardfork in zijn bezit heeft, krijgt eenzelfde aantal nieuwe munten.

Deze nieuwe munten zijn net zo goed verhandelbaar als de oorspronkelijke munten. Het kan ook wel worden gezien als gratis geld. Dit maakt een hardfork juist zo interessant. Toch kan het ook een risico vormen, bij het uitvoeren van een hardfork kan er van alles misgaan. Het is dan ook belangrijk om tijdens deze periode de cryptomunten veilig te stellen en vooral geen transacties te verrichten en deze veilig in de cryptocurrency wallet op te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *