John McAfee en dogecoin

De inmiddels overleden John McAfee, de man die bekend werd van de antivirussoftware, heeft zich lange tijd bezighoudt met cryptocurrency. Eerder deed hij al eens een aanbeveling voor Verge coin, dat vervolgens een koersexplosie liet zien. Daarna volgde andere aanbevelingen voor kleine cryptomunten. Daarna had John McAfee het over dogecoin.

Geloofwaardig of niet?

Er werd heel wat getwijfeld aan de geloofwaardigheid van John McAfee. Zo werd beweerd dat zijn aanbevelingen niet zomaar uit de lucht kwamen vallen, maar mogelijk vanuit een samenwerking met de oprichter van de desbetreffende munt ontstond. Hierdoor werd John McAfee het onderwerp van spot geworden. Toch had de ex-directeur van antivirusbedrijf McAfee niet helemaal ongelijk: veel cryptomunten die hij besprak, staat een mooie toekomst te wachten.

Via zijn officiële twitteraccount kwam in 2017 het volgende bericht van John McAfee voorbij

 Geïntroduceerd als een grap coin in december 2013, de dogecoin is gegroeid in vier jaar tijd en is wereldwijd de meest geaccepteerde en geliefde cryptocurrency. De recente herbelangstelling in dogecoin heeft geleid tot een welverdiende prijsverhoging, waarvan ik denk dat deze onverminderd door blijft gaan.

In korte tijd kreeg John McAfee meer dan 1800 vind-ik-leuks en werd zijn bericht meer dan 750 keer geretweet. Er zijn mensen die zijn bericht geweldig vinden, terwijl andere reacties plaatsen als “je bent slecht voor de cryptocurrency” of “je bent dronken, ga naar huis”.

Over dogecoin

Of je nu van McAfee hield of niet, belangrijker is om te kijken over welke cryptomunt hij het had.

Dogecoin is inderdaad ooit begonnen als grapmunt, meer om te laten zien dat de wereld van de cryptocurrency “onzin” is.

Vreemd genoeg raakten veel mensen geïnteresseerd in dogecoin en steeg de koers hard. Een tijd later zakte de koers weer en bleef het lang stil rondom dogecoin. Sinds december 2017 is deze weer opnieuw onder de belangstelling komen te staan.

Dogecoin

Van een prijs van minder dan 1 eurocent steeg de koers gestegen naar ruim €0,015. Dat hoogtepunt werd op 7 januari bereikt, een dag later stond de koers weer lager. Maar geen paniek, zowel Bitcoin als altcoins kleurden die dag rood.

Kan je iets met dogecoin?

Het is een altcoin die wordt ondersteund op diverse cryptocurrency exchanges. Daarnaast is het toegevoegd aan de Uquid debetkaart en is het dus mogelijk om hier op verschillende punten mee te betalen.

Dogecoin heeft in het verleden de Olympische Winterspelen gesponsord, maar ook een aantal andere evenementen. Het wordt gezien als een internetmunt, waarbij het mogelijk is om zowel micro betalingen te verrichten als beloning mee uit te delen. In tegenstelling tot veel andere cryptomunten kent dogecoin geen maximale levering. Dit betekent dat er onbeperkt dogecoins bijkomen, hierdoor treedt er inflatie up.

Ongelimiteerd aantal munten

Op het moment van schrijven bedraagt de huidige voorraad 131,94 miljard stuks. Jaarlijks komen hier 5 miljard eenheden bij.

Juist door dit hoge aantal zal dogecoin waarschijnlijk nooit een flinke koersstijging meemaken. Dogecoin kan misschien de $1 aantikken, een hogere koers lijkt onwaarschijnlijk.

Oneindig aantal munten

Mocht het toch gebeuren, dan nemen we onze uitingen graag terug. Bedacht moet worden dat de marktwaarde van dogecoin bij een gelijkblijvende koers blijft groeien, juist door de onbeperkte uitgifte van nieuwe munten.

Dogecoin heeft de afgelopen maanden een flinke groei laten zien, maar is ook weer iets weggezakt. In mei 2021 is de tot op heden hoogste koers bereikt van ongeveer 0,57€. De laatste maand schommelt de koers zo tussen de 0,20€ en 0,28€.

Had je geïnvesteerd in de cryptomunt, op het moment dat John McAfee zijn tweets verstuurde, dan had je dit ontzettend veel geld opgeleverd.

Triest einde van het leven

In juni 2021 werd John McAffee dood gevonden in zijn cel. Hij zat in een Spaanse cel, te wachten op zijn uitlevering aan Amerika. De Amerikaanse autoriteiten hadden om deze uitlevering gevraagd voor belastingontduiking.

Zijn leven, nadat hij zijn bedrijf voor 100 miljoen dollar verkocht, stond vol van incidenten en drugsgebruik.  Nadat hij in de jaren tachtig zijn bekende en succesvolle software onderneming starten en deze in 1994 van de hand deed, is het bergafwaarts gegaan.  

In 2016 heeft hij nog geprobeerd president van de Verenigde Staten te worden, maar dat is op niks uitgelopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *