Litecoin cryptomunt

Litecoin is een cryptomunt die in 2011 is opgericht door Charles Lee, een software engineer uit California. Voordat de oprichter Litecoin ontwikkelde, creëerde hij eerst de munt Fairbrix. Dit werd een mislukking, dat te wijten was aan een softwarefout. Daarna werd Litecoin gelanceerd. Het is de eerste cryptocurrency die gebruik maakt van de cryptografie scrypt.

Symbool

Litecoin is op de cryptocurrency beurs herkenbaar aan de afkorting LTC. Dit symbool wordt gebruikt op grote en kleine handelsbeurzen, bij brokers en in verschillende apps.

Litecoin blockchain

De cryptomunt is gebaseerd op het Proof of Work system. Het netwerk probeert iedereen 2,5 minuten een blok te verwerken. Dit is ruim 4 keer zo snel als Bitcoin. Hierdoor is bij deze cryptomunt een veel snellere bevestiging van de transactie mogelijk. Omdat deze cryptomunt gebruikmaakt van het Scrypt algoritme, moeten Litecoin miners aangepaste ASIC en FPGA apparatuur gebruiken.

Litecoin wallet

Zonder wallet is het niet mogelijk deze cryptomunten op te slaan. De originele wallet is verkrijgbaar via de website van de munt zelf. Hierbij is een keuze uit verschillende wallets voor Windows, Linux of Mac OS X. Mobile wallets zijn verkrijgbaar voor Android, iOS en BlackBerry.

Bekende Litecoin wallets zijn Electrum, LiteVault en LiteAddress.

Kopen en verkopen

Handelen met deze cryptomunt gaat snel en eenvoudig via een exchange oftewel cryptomunten beurs. Ondersteunende exchanges zijn BTC China, Litecoin Local, Kraken of Bitfinex. Ook kunnen de cryptomunten aangekocht worden via Litebit, BTC direct of Coinbase. Zowel Litebit als BTC direct zijn volledig Nederlandse cryptomunten brokers. Betaling verloopt via iDEAL of Bancontact. Verkopen  kan via een van bovenstaande handelsbeurzen of brokers.

Betalen met Litecoin

Verschillende websites en bedrijven accepteren deze cryptomunt als betaalmiddel. Deze bedrijven zijn veelal in het buitenland gevestigd. Daarnaast wordt de cryptomunt vooral gebruikt als belegging voor de korte of lange termijn. Ook is het een goede munt om in te ruilen tegen andere cryptomunten.

Koers van Litecoin

Van 2011 tot begin 2017 werd er nog niet zoveel gehandeld in deze cryptomunt. Dit kreeg een wending in april 2017, het handelsvolume nam toen flink toe. Tot maart van dat jaar blijft de koers heel lang tussen de 3 en €4 staan. In april steeg deze naar €8, om een maand later al op €30 te staan. De stijging zette door tot september 2017, waar de koers de €74 aantikte. Na een lichte correctie liet de koers vanaf november 2017 weer nieuwe pieken zien. Op 27 november 2017 stond de koers op €76.

De actuele koers is vindbaar op onze website, of via een cryptcurrency exchange.

Market cap

Met een market cap van ruim 4,2 miljard euro staat deze cryptomunt op nummer 6 in de list by market cap. In mei 2017 kwam deze cryptomunt de top 5 binnen, maar werd later verdrongen door Bitcoin Gold en Dash.

Aantal Litecoins

Het aantal munten is van tevoren vastgesteld op een totaal van 84 miljoen munten. Doordat er in de loop van de jaren nieuwe munten bijkomen, treed er inflatie op. Het rentepercentage halveert om de 4 jaar.

Officiële website

Net als andere cryptomunten heeft ook deze munt een eigen website. Met een introductievideo, verschillende wallets en informatie over de handel in deze cryptomunt biedt de website www.litecoin.com uitgebreide informatie voor iedereen die meer wil weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *