Myriad

Myriad een cryptomunt die zich wil profileren als de munt voor iedereen. Het is de eerste multi ago munt dat tot een hogere beveiliging leidt. De cryptomunt is uitgebracht op 23 februari 2012 en richt zich op een eerlijke distributie tegen de marktprijs. De betekenis van Myriad is 10.000 of een niet gespecificeerde grote hoeveelheid.

Symbool

Het symbool of de ticker  is XMY. Dit symbool wordt gebruikt op cryptocurrency beurzen en bij brokers. Er is geen ander symbool bekend voor deze cryptomunt.

Myriad blockchain

Er wordt gebruik gemaakt van een multi algoritme oftewel 5 verschillende algoritmen. Dit zijn onder andere het Myr-Groestl en Srypt. Dit geeft een uitstekende beveiliging van de Myriad blockchain.

Ongeveer elke minuut wordt een nieuw blok gevonden. Dit betekent dat er elke minuut een aantal nieuwe munten bijkomen.

Myriad wallet

De Myriad wallet biedt de mogelijkheid tot het ontvangen, versturen en opslaan van deze coins. De wallet is te downloaden via de officiële website. Hierbij is een keuze uit 2 versies voor Windows, maar ook een wallet voor Mac OS X. Voor de smartphone is de mobiele wallet verkrijgbaar in de Google Play Store. De ontwikkelaars hebben in 2017 nog niet gewerkt aan een wallet voor de iPhone.

De Electrum wallet ondersteunt deze cryptomunt ook. Dit geldt ook voor de JS wallet en brainwallet. Deze cryptomunten kunnen ook worden opgeslagen op een zogenaamde paper wallet, speciaal voor Myriad. Dit maakt deze munt bijzonder, omdat het niet voor iedere cryptomunt mogelijk is een paper wallet aan te maken.

Kopen en verkopen

Myriad is een cryptomunt met een groeiende populariteit. Deze digitale valuta is te koop op cryptocurrency exchanges zoals Bitsquare, Bittrex en Cryptopia, waar bijvoorbeeld ook de Litecoin wordt verhandeld. Daarnaast is het verkrijgbaar bij Litebit, een Nederlandse broker.

Verkopen van Myriad verloopt via dezelfde handelsbeurzen of brokers. Ook is het mogelijk om transacties over te maken of te ontvangen naar andere gebruikers van deze cryptomunt.

Koers van Myriad

Vlak na de start v stond de koers op €0,03. Al snel daalde deze naar €0,00005. Hiermee werd de munt vrijwel waardeloos. Vanaf het voorjaar van 2017 begon de koers flink te stijgen tot een hoogtepunt van €0,005. Na een tijdelijke daling staat de koers begin december 2017 op €0,0041. Deze koersstijging is te danken aan de toenemende vraag naar altcoins.

Koersen van de munt zijn te volgen op onze website, maar ook via cryptocurrency exchanges.

Market cap

Myriad heeft lange tijd een lage marktwaarde gehad. Met het stijgen van de koers en het bijkomen van nieuwe munten is de market cap gestegen. In december 2017 bedroeg de totale marktwaarde 6,3 miljoen euro. Dit zet Myriad op de 332e plaats in de list of market cap. Hier concurreert het met diverse andere altcoins zoals Groestlcoin en Gulden.

Aantal Myriad coins

Er is van tevoren een maximaal aantal van deze cryptomunten vastgesteld. Nadat het minen volledig heeft plaatsgevonden, zijn er 2 miljard coins verhandelbaar.

Officiële website

Net als alle andere altcoins heeft ook deze munt een eigen website. Deze is te vinden op www.myriadcoin.org. De website geeft uitleg over de vijf algoritmes, het delven van de munten en biedt diverse wallets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *