Feathercoin

Nav Coin

Nav Coin is een cryptomunt dat gebruikt maakt van een anonieme verwerking van transacties. De munt werd in mei 2014 geïntroduceerd, oorspronkelijk omdat de naam SummerCoinV2. Later werd dit veranderd naar Navajo Coin, wat uiteindelijk Nav Coin werd. Lees alles over deze munt op Opties of Aandelen.

Symbool

Het symbool van deze munt is duidelijk herkenbaar aan de code NAV. Deze code wordt gebruikt op cryptocurrency exchanges en door brokers.

Nav Coin blockchain

In tegenstelling tot andere cryptocurrencys maakt deze digitale munt geen gebruik van het Proof Of Work system, maar juist van de Proof of stake methode. Hierbij wordt het maken van het volgende blok gekozen op basis van een willekeurige selectie en inzet. Met proof-of-stake is het mogelijk om tot 5% rente op de investering te verdienen. De blockchain maakt gebruik van NavTech, een technologie die ervoor zorgt dat transacties volledig geanonimiseerd worden.

Het netwerk heeft een snelle verwerkingstijd, transacties worden binnen 30 seconden verwerkt.

Nav Coin wallet

Om te handelen in deze crypto currency is een wallet nodig. Deze wallet is te downloaden via de website van de cryptocurrency. Hierbij is er keuze uit een wallet voor Windows, OS X of Linux. De Nav Coin Electrum wallet maakt gebruik van externe blockchain gegevens. Hierdoor is deze sneller in te stellen. Smartphonegebruikers downloaden de Android Coinomi multi wallet.

Kopen en verkopen

Op steeds meer cryptocurrency exchanges is Nav Coin verhandelbaar. Hierbij is het belangrijk dat de handelsbeurs deze munt ondersteunt. Nav kopen kan ook via de website zelf. Betaling verloopt via creditcard.

Er zijn verschillende Nederlandse brokers waarbij het mogelijk is om Nav Coin te kopen of te verkopen. De handel verloopt via de broker en niet via een cryptomunt beurs. De handelskosten liggen hier wat hoger, hier staat wel een stukje service tegenover. Litebit is een Nederlandse broker die Nav Coin verhandelt.

Betalen met Nav Coin

Dit is een van de eerste cryptocurrency waarmee het mogelijk is om volledig anoniem betalingen te verrichten. Nav Coin wordt geaccepteerd in de NightStore, bij Social Trade, Pex Peppers kleding en een aantal andere bedrijven. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om valuta over te maken naar andere gebruikers met een Nav Coin wallet.

De koers

De koers van is lange tijd gelijk gebleven, gemiddeld stond deze rond de €0,006. Een eerste grote stijging vond plaats in september 2016, waar de munten een koers bereikte van €0,05. Het tweede plateau werd in april 2017 bereikt, met een koers van €0,18. In september van dat jaar tikte de Nav Coin een koers €1,40 aan. Na een correctie steeg de koers vanaf november 2017 opnieuw richting €1.

Realtime koersen zijn altijd te volgen via onze website, coinmarketcap.com en cryptocompare.com. Ook via diverse cryptocurrency exchanges zoals Bitsquare of Bittrex is de koers dagelijkse te volgen.

Market cap

De market cap bedraagt eind november 2017 in totaal bijna 6 miljoen euro. In the list of market cap staat deze cryptomunt op de 95e plaats. Hiermee staat de munt binnen de top 100 van meest populaire munten, net zoals de Litecoin, Myriad, Verge en Reddcoin.

Aantal Nav coins

Deze munt is in 2014 gestart met 5 miljoen coins. Halverwege 2017 zijn er 61 miljoen munten verhandelbaar. Het is onduidelijk wat het totaal aantal beschikbare munten zal zijn, of dat deze onbeperkt worden bijgemaakt.

Officiële website

Deze munt heeft een mooie en overzichtelijke website met informatie, veelgestelde vragen en downloads. De website is te bezoeken via www.navcoin.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *