Opleving van de Gulden

Het was lange tijd rustig rondom de Nederlandse cryptomunt Gulden. Nocks was het belangrijkste Gulden handelsplatform, maar zij zijn inmiddels gestopt. Toch is er sinds een aantal maanden weer sprake van een opleving van de Gulden. Een aantal mooie berichten dragen hieraan bij.

Nee, Gulden heeft niks te maken met het vroegere betaalmiddel dat vanaf 2002 is vervangen door de Euro. Gulden is wel het digitale betaalmiddel, ontwikkeld door de Nederlander Rijk Plasman. Laten we zeggen dat alleen de naam Gulden is “geleend”. 

Een vreemde eend in de bijt

Deze digitale valuta is eigenlijk een vreemde eend in de bijt. Het is een van die zeldzame cryptomunten met een geheel eigen betaal- en handelsplatform. Nocks was helemaal rondom de Gulden blockchain gebouwd. 

Het biedt betalingsoplossingen en een optimale ervaring in mobiel betalen. Nocks is ook het handelsplatform waar Gulden tegen euro gehandeld wordt. Volgens plan wordt in de toekomst ook het tradingpaar gulden-dollar toegevoegd.

Volumes en koersontwikkeling

Het 24-uurs handelsvolume kwam vaak niet boven de €35.000 uit. De laatste tijd zien we een duidelijke toename van handelsactiviteiten. Het 24-uurs volume bedraagt nu tussen de €50.000 en €75.000. 

De koers schommelt sinds begin van 2021 zo tussen de 0,01€ en 0,18€. Een jaar geleden lag dit nog zo tussen de 0,005€ en 0,007€.  Dankzij deze grotere koersschommelingen bereiken beleggers sneller hun doel.

Een stabiele koers is een vereiste om als betaalmiddel te dienen. Als beleggingsobject is een schommelende koers veel effectiever. De vraag naar Gulden lijkt de laatste tijd flink toe te nemen. Dit is terug te zien aan de grote aankopen van deze cryptocurrency.

Samenwerking tussen Gulden een footgolf

Soms kom je van die sporten tegen waarvan je denkt: “say what?” Footgolf is hier een van. Deze sport is een combinatie van voetbal en golf. De digitale munt Gulden is een samenwerking met de Footgolf Capital Cup aangegaan. Tijdens het internationaal sportevent worden prijzengelden uitgekeerd in Guldens. 

Ook is het mogelijk om tijdens de capital cup met de digitale gulden te betalen. Het partnership is tot stand gekomen dankzij een crowdfundingsactie.

Groningen de nieuwe guldenstad

Er is nog veel meer goed nieuws voor Gulden in de afgelopen tijd. Vanaf begin juni 2018 heeft Groningen zich tot Guldenstad opgericht.

Verschillende horecazaken en winkeliers accepteren de Gulden als betaalmiddel. 

Een pilsje in het café, lunch in een restaurant of hippe kleding scoren: betalen met Gulden is mogelijk. Ook dit heeft bijgedragen aan een toenemende interesse in deze cryptomunt.

Gulden kopen

Het lijkt misschien moeilijk, gulden kopen, maar dat is het helemaal niet.

Groningen guldenstad

Het enige wat je nodig hebt is een pc, laptop of smartphone. Een internetverbinding zou ook wel handig zijn. Gulden crypto kopen kan direct op de website gulden.com. Een Gulden wallet is wel vereist. 

Ten gronde gaan van Nocks

Wie zelf zijn prijs wil bepalen probeerde tot midden 2020 te handelen op Nocks. Hierbij was het een kwestie van vraag en aanbod. Door de nieuwe crypto wet is het platform gestopt en van de aardbodem verdwenen. Hierbij zijn mensen hun geld kwijtgeraakt.

Dit heeft uiteraard de Gulden geen goed gedaan. Inmiddels is er echter weer sprake van een opleving van de Gulden. Via Litebit, een Nederlandstalig handelsplatform, kan je op dit moment kunt handelen in de Gulden.

Voordeel is dat er hiervoor geen aparte wallet hoeft te worden geïnstalleerd. Dit bespaart een hoop werk, schijfruimte en misschien ook wel kopzorgen over verlies van de wallet. Doe er je voordeel mee.

Toekomst van de Gulden

Ondanks de opleving van de Gulden is het nog de vraag wat de toekomst gaat brengen. Ook al is de koers sinds enige maanden sterk gestegen, de waarde is nog steeds erg laag. Om een biertje te betalen in Groningen heb je toch als 250 Guldens nodig.

Om aan betekenis te winnen zal de koers dienen te stijgen. Of dit gaat gebeuren is de grote vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *