opties beleggen

Opties beleggen

Opties beleggen, heeft u daar wel eens aan gedacht? Het klinkt misschien ingewikkeld, maar met de juiste begeleiding en informatie valt dit reuze mee.

Bovendien kunt u hier veel geld mee verdienen.

Lees verder op opties of aandelen en wij helpen u op weg!

Opties beleggen

Er zijn talloze strategieën om geld te verdienen met opties. Van zeer risicovol, tot strategieën met weinig risico. U moet echter wel weten wat u doet om niet voor verassingen te komen staan.

Begin niet gewoonweg in het wild met het handelen in opties. Daarom is handelen in opties voor beginners wellicht ook interessant voor u.  Heeft u nog helemaal geen ervaring met beleggen? Dan kunnen de pagina`s wat zijn aandelen of wat is beleggen u op weg helpen. 

Gaat u ook geld verdienen met opties beleggen?

opties beleggen

Waarom kiezen voor opties?

Het grote voordeel van opties beleggen ten opzichte van aandelen is dat u minder hoeft te investeren. Bovendien zijn de kansen groter dat u een hoger rendement behaald.

Een voorbeeld:

Aandeel X heeft op 1 januari een koers van 10€ en per 30 juni is deze koers gestegen naar €11

Aandelen:

Stel u koopt op 1 januari 100 aandelen ter waarde van totaal €1,000. Op 30/06 zijn deze aandelen €1,100 waard. In 6 maanden heeft u dus €100 verdient, of een rendement van 10%. Niet slecht!

Opties:

Stel u koopt u 1 januari callopties, met een uitoefenprijs van €10,50 en een expiratiedatum van 30/06. De prijs van deze opties is €0,50. Op 30/06 hebben deze opties een waarde van €1. Om hetzelfde rendement van 100€ te behalen zoals in het voorbeeld hierboven bij de aankoop van de aandelen, hoeft u slecht €100 te investeren (2 optiecontracten a 100 opties, voor in totaal €100). In het bovenstaande, versimpelde boorbeeld heeft u met opties uw investering verdubbeld waar u bij het beleggen in het aandeel “slechts” een rendement van 10% heeft behaald.

Uiteraard is het in de praktijk niet zo simpel en zijn er veel meer zaken om rekening mee te houden. Bovendien is dit een zeer optimistisch voorbeeld.

Stel dat bijvoorbeeld de koers niet was gestegen naar €10 maar gedaald is naar €9.

Bij de belegging in aandelen heeft u dan een verlies van 10% en bovendien heeft u de aandelen nog steeds in uw bezit en kunt u eventueel het koersverlies weer terugverdienen.

In het geval dat u de callopties had gekocht was u bij de koersdaling op 30/06 gewoon u geld kwijt. Gaat de koers alsnog omhoog na de expiratiedatum van uw optie, dan heeft u daar helemaal niks meer aan.

Er zijn echter ook veel andere strategieën voor opties beleggen, anders dan dit simpele voorbeeld, die zeer interessant zijn.

opties beleggen

Stel uw budget vast!

Voordat u begint, stel dan eerst uw budget vast. Wat is het bedrag wat u wilt en kunt investeren. Beleg alleen met geld dat u eventueel kunt missen. Gebruik nooit uw spaargeld wat u op korte termijn eventueel nodig zou kunnen hebben. Uiteraard kunt u eenmalig een bedrag investeren maar ook elke maand een bepaald bedrag.

Zoals in het hierboven beschreven voorbeeld kunt u met opties snel hoge rendementen behalen, maar u kunt ook uw geld kwijtraken.

Zorg er daarvoor dat u een budget vaststelt, dat indien u niet het rendement behaalt wat u had verwacht of gehoopt dat u dan direct in de problemen komt.

Welk risico wilt u nemen?

Tegenwoordig moet u altijd een vragenlijst invullen voordat u begint met beleggen. Of dit nu gaat om het beleggen in aandelen of het opties beleggen.

Opent u ergens een rekening en u krijgt geen vragenlijst voorgelegd? Bekijk dan nog eens goed bij wat voor instelling u uw beleggingsrekening heeft geopend. Dit is namelijk verplicht volgens de wet- en regelgeving.

Neem de tijd en vul de vragen serieus in. Denk niet dat het tijdsverspilling is en dat het iets bureaucratisch is. En vul de vragen in zoals u het werkelijk ervaart.

Aan beleggen kleven altijd risico`s. Bent u iemand die direct in paniek raakt als het resultaat tegenvalt?

Of bent u iemand die naar de langere termijn kijkt en zich ervan bewust bent dat beleggen met ups- en downs gaat. En daarom ligt u er niet wakker van als het even iets minder gaat.

Om dit inzichtelijk te krijgen is van belang om de juiste strategie te bepalen. U wilt namelijk niet dat uw beleggingen uw dagelijks leven gaat beïnvloeden.

Door van tevoren te bepalen welk risicoprofiel bij u past voorkomt u dit!

opties beleggen

Complexere optie strategieën

Behalve het simpelweg kopen van call- of putopties, kunt u ook geld verdienen met opties door middel van complexere strategieën.

Hierbij kunt u denken aan het schrijven of verkopen van opties, op basis van aandelen die u al in uw bezit heeft.  Maar u kunt bijvoorbeeld ook een “straddle”, “Butterfly”, “Strangle” strategie volgen.

Dit zijn complexere strategieën waarbij het risico en de rendementskansen anders komen te liggen.

Dit is zeer zeker interessant. U hoeft echt geen beleggingsexpert te zijn dit soort strategieën toe te passen, maar u moet wel over een zekere basiskennis beschikken.

Bovendien is het zeker aan te raden om dit soort strategieën toe te passen indien u een bepaalde interesse heeft in geld verdienen met opties. U zult namelijk meer tijd moeten investeren om de juiste strategie te bepalen en om uzelf wegwijs te maken in de wereld van de opties.

Hoe te beginnen?

Op deze website, opties of aandelen, kunt u al veel informatie terugvinden, zeker als u nog niet bekend bent met het onderwerp beleggen.

Toch adviseer ik voordat u daadwerkelijk aan de slag gaat, u zich zeer goed te laten informeren over het beleggen in opties.

Als u het eenmaal doorheeft is het niet ingewikkelder dan het beleggen in aandelen, maar u moet zichzelf wel gewoon maken met de verschillende termen en mogelijkheden.

U kunt natuurlijk naar uw bank gaan en om uitleg te vragen over het geld verdienen met opties. Omdat hier toch de nodige tijd in zal zaan gaan zitten, zal hier een behoorlijk bedrag voor worden gerekend.

Ook kunt u ervoor kiezen om het beleggen in opties uit handen te geven aan experts. Ook hier hangt een behoorlijk prijskaartje aan.

Of er wordt een standaardvergoeding berekend, onafhankelijk van het behaalde resultaat. Dus zelfs als uw een negatief rendement heeft behaald moet u alsnog de bank betalen. Of er wordt een behoorlijk gedeelte van uw behaalde rendement als commissie berekend.

Bovendien heeft u geen garanties dat u dan daadwerkelijk ook goede rendementen gaat behalen. In tegendeel. Mijn ervaring met bijvoorbeeld Alex beleggen zijn dat de rendementen uitermate slecht waren. In een sterk opgaande markt, had ikzelf een negatief rendement.

Leer alles over opties

Mijn advies, leer zelf alles over opties. De handleiding geld verdienen met opties is een zeer uitgebreide handleiding. Bovendien is deze geschikt voor beginners tot gevorderde beleggers.

In deze handleiding kunt u onder meer het volgende verwachten:

  • Een duidelijke uitleg.
  • 10 winstgevende strategieën.
  • Heldere voorbeelden.
  • Hoe u uw risico beperkt.

En daarnaast nog veel meer. Zo krijgt u geavanceerde zaken zoals de Black-Scholes-formule en de invloed van volatiliteit helder uitgelegd. En ook worden de favoriete optie strategieën van een echte expert met u gedeeld. 

Bij de handleiding geld verdienen met opties krijgt u bovendien gratis 4 verschillende calculatiesheets waarmee u supersnel en eenvoudig uw mogelijke rendementen kunt berekenen.

U krijgt ook nog eens het 5%-rendementsabonment cadeau! Hiermee krijgt u alle beleggingsinformatie betreffende een modelportefeuille, totdat er een rendement van €1,000 is behaald! Per e-mail en sms krijgt u alle informatie die u helpen bij het beleggen. Bijvoorbeeld wanneer het een goed moment is om te kopen of te verkopen.

Dit alles, de handleiding geld verdienen met opties, de calculatiesheets en het 5%-rendementsabonment krijgt u tijdelijk voor slechts €97,00! En er geldt ook een 30 dagen niet goed, geld terug garantie.

Voor dit bedrag wordt u een optie expert en kunt u bovendien direct beginnen met het behalen van uw rendement! Opties beleggen wordt zo wel heel gemakkelijk en aantrekkelijk

Waar wacht u nog op?