Dat de blockchaintechnologie veel meer te bieden heeft dan het verwerken van transacties, is terug te zien in Peerplays. Dit is een weddenschapsplatform dat gebouwd is op de traditionele blockchain-technologie.
Gebruikers kunnen tegen zichzelf en anderen concurreren zonder dat er sprake is van een gecentraliseerd gezag.
De munt achter dit platform is geen kleintje en heeft rond de jaarwisseling van 2017/2018 een gemiddelde waarde van $15.
Ondanks deze prijs is het bij velen een onbekende cryptomunt. We duiken even dieper in deze cryptocurrency en waar het precies voor staat.
Inhoudsopgave
Peer-to-peer gaming netwerk
Peerplays richt zich op een aantoonbaar eerlijke peer-to-peer gaming netwerk. Het heeft een gedecentraliseerde gameblockketting gemaakt, en biedt gokkers een betrouwbaar en onafhankelijk gokplatform. Hierbij maakt het gebruik van DPoS. Het lijkt allemaal wat ingewikkeld: DPoS staat voor Delegated Proof of Stake.
Dit is een gedecentraliseerde module dat gebruik maakt van de kracht van het stemmen met belanghebbenden. Transacties kunnen hiermee in slechts één seconde worden bevestigd.
Realtime transacties
Om het niet al te verwarrend te maken gaan we verder naar de prestaties en betrouwbaarheid van de cryptocurrency. Het kan meer dan 10.000 transacties per seconde verwerken. Deze transacties worden realtime uitgezonden en zijn publieke controleerbaar. Peerplays wil het grootste wereldwijd gokplatform worden.
Het grootste voordeel van deze cryptomunt is dat gokkers snelle en veilige stortingen en opnames kunnen verrichten, terwijl ze hier anonieme controle over hebben. De privacy van de gokkers wordt hiermee gewaarborgd.
Wat maakt deze cryptomunt anders?
Peerplays staat buiten controle van overheden of gokoperators. Weddenschappen kunnen direct op de blockchain geplaatst worden. Het inzetten van een weddenschap gebeurt door middel van de digitale token Peerplays. Het gokplatform van Peerplays kent geen beperkingen en nadelen ten opzichte van traditionele spelplatforms. PeerPlays zal dan ook nooit als tegenpartij optreden.
Het gedecentraliseerd platform biedt eerlijkheid en vertrouwen, zonder controle van gamebrokers
Met dit spelplatform is het zelfs mogelijk om sportweddenschappen aan te gaan. De grootste app die hiermee op de blockchain werkt is Bookie, deze wordt in het voorjaar van 2018 gelanceerd.
Wie zich aanmeldt bij Peerplays moet rekening houden met het rechtsgebied waarin hij woont. Gokactiviteiten moeten in het land van herkomst legaal zijn.
De winstdeling en koers van Peerplays
Deze munt is op 30 april 2016 gelanceerd. De maximale levering bedraagt 5,9 miljoen stuks. In januari 2018 bedraagt de huidige voorraad 3,9 mln munten. Het is niet mogelijk om nieuwe munten te minen. De cryptomunt werkt met een winstdeling.
Een klein percentage van de gokomzet op de Peerplays blockchain wordt automatisch verzameld en overgebracht naar de rekeningen van Peerplays houders. Om voor deze winstdeling in aanmerking te komen, is het belangrijk dat de houder een Peerplays portemonnee heeft. Bij het overdragen van de tokens naar een exchange ontvangt de gebruiker geen winstdeling meer. De winstdeling wordt iedere 30 dagen uitbetaald.
De koers
Halverwege juni 2017 is Peerplays opgenomen bij Coinmarketcap, de website die een gemiddelde van alle koersen weergeeft. Op deze website is te zien dat de koers van de cryptomunt in een half jaar tijd tussen de $23 en $2 ligt. Dit zijn enorme verschillende, vooral voor degene die veel van deze coins bezitten.
De koers van deze cryptomunt kan binnen één dag zomaar met meer dan 30% stijgen of dalen. Deze cryptomunt moet dan ook niet gezien worden als een lange termijn belegging, alhoewel je het met cryptomunten maar nooit weet. En laten we eerlijk zijn: het is en blijft een gokmunt.