Reddcoin

Reddcoin is een cryptocurrency die zich toewijdt op sociale netwerken. Met deze munt kunnen andere gebruikers beloond worden voor een goed ontvangen commentaar of het delen van een foto of een retweet. Hiermee moet Reddcoin dé beloningsmunt van social media worden. Van alle cryptomunten is dit de enige die zich dan ook specifiek richt op social media. De munt is gelanceerd op 2 februari 2014 en is dus een relatief nieuwe munt.

Symbool

Het symbool van Reddcoin is RDD. Hiermee is het herkenbaar op de cryptocurrency exchange, maar ook op verschillende websites.

Blockchain

Deze cryptomunt maakt gebruik van het Proof of Stake systeem. Het stimuleert hiermee zowel eigenaarschap als activiteit. Proof-of-stake lost de problemen in het traditionele PoW system op. Daarnaast vermindert het elektriciteitsverbruik. Deze scryptmunt heeft een bloktijd van slechts 60 seconden. Dit is veel minder dan bijvoorbeeld de Bitcoin, Myriad of Litecoin.

Reddcoin wallet

Wie in het bezit wil komen van deze cryptocurrency heeft een wallet nodig. De Reddcoin wallet is een portemonnee met verschillende functies. Dit vergroot de betrokkenheid van gebruikers. De wallet draait op desktop of een externe server. Er is geen  wallet voor Android of iPhone beschikbaar, de multiwallet Coinomi ondersteunt deze coin wel. Investeerders die via Litebit of een andere broker Reddcoins kopen, kunnen vaak gebruik maken van de wallet die broker aanbiedt.

Kopen en verkopen

Reddcoin kopen verloopt via een van de cryptocurrency exchanges. Dit kan bijvoorbeeld bij Cryptopia, Yobit Exchange of Bittrex. Het is niet bij alle cryptocurrency beurzen mogelijk om deze altcoin te kopen. Het verkopen van reddcoin verloopt op dezelfde wijze.

In Nederland zijn een aantal brokers waar het mogelijk is de cryptocurrency te kopen of verkopen. Dit zijn bij de brokers of handelaren Litebit of Cryptoloket. De fees of beloningen liggen hier over het algemeen hoger dan op een cryptocurrency exchange.

Betalen met Reddcoin

De munt wordt niet gezien als een betalingsmiddel maar een beloningsmunt. De ontwikkelaars werken aan een hub. Ook experimenteren de ontwikkelaars met papieren portefeuilles, die inzetbaar is op verschillende social media accounts. Dit moet geïntegreerd worden met Facebook, YouTube, Instagram en andere social mediakanalen. Internetpunten worden toegekend door middel van deze digitale munt.

De koers

De koers van deze munt is altijd laag gebleven. Tussen 2014 en het voorjaar van 2017 lag de koers gemiddeld op €0,000020. De koers sprong omhoog in juni 2017 en bereikte de €0,002 met een hoog handelsvolume. Net als veel kleine altcoins is de koers daarna gehalveerd. Eind november 2017 schommelt de koers rond de €0,001.

Koersen reddcoin zijn inzichtelijk op onze website. Daarnaast tonen verschillende cryptocurrency exchanges de koers.

Market cap

Reddcoin heeft in vergelijking met Bitcoin een lage market cap. De marktwaarde van deze munt bedraagt ruim 28 miljoen euro. Aan de hand van deze gegevens staat Reddcoin op nummer 148 volgens de list of market cap.

Aantal munten

Er zijn voldoende munten in omloop. In november 2017 zijn er 1,5 miljard stuks verhandelbaar. Deze munt kent een groei van 5% per jaar. Dankzij deze groei blijft er altijd voldoende aanbod, en is dit een cryptomunt die zich uitstekend leent voor het verrichten van micro betalingen. Er zullen in totaal 109 miljard coins beschikbaar zijn.

Officiële website

Reddcoin heeft een complete website waar geïnteresseerden veel informatie vinden over de munt, de achterliggende techniek en links naar Social Media. De website is te vinden via www.reddcoin.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *