Telegram ICO

De berichten app Telegram heeft een tijd geleden de naar verwachting een van de grootste ICO's ooit aangekondigd. Met de Telegram ico hoopte met de uitgifte van nieuwe tokens ruim 2 miljard dollar op te halen. Dit geld heeft het bedrijf nodig voor de ontwikkeling van een nieuw betalingsplatform.

Met het megabedrag van 2 miljard dollar zal dit tot nu toe de grootste ICO ooit zijn. Een ICO is de afkorting van initial coin offering, een niet gereguleerde methode om het kapitaal te verhogen.

Ico`s zijn niet altijd succesvol

ICO’s zijn niet altijd geliefd; in het verleden zijn hier veel investeerders mee opgelicht. Zuid-Korea heeft enige tijd geleden nieuwe ICO’s verboden, in andere landen is het wel gewoon toegestaan. 

Telegram is een betrouwbare crossplatform berichtendienst dat sinds augustus 2013 bestaat. Deze berichtenapp werd opgericht door Nicolai en Pavel Durov, tevens oprichters van VK  (grootste sociaalnetwerksite van Rusland). De kans dat investeerders met deze ICO de boot ingaan, is hiermee wel heel klein.

Betaalplatform met multi blockchain technologie

Telegram is bezig met de ontwikkeling van een betaalplatform dat gebruik maakt van multi blockchain technologie. 

Telegram ICO

Hiermee moet het platform, ton blockchain, concurreren met MasterCard en Visa. 

Telegram wilde in januari 2018 minimaal 85 miljoen dollar via private verkoop van tokens ophalen. Dit betrof de verkoop aan grote beleggers die zich hiervoor aangemeld hebben. In maart zou dan nog eens 1,15 miljard dollar dienen te volgen via een publieke ICO.

Een ICO met een lock up periode

Wie de tokens, die de naam Gram zullen dragen, van Telegram kocht kreeg ze niet direct in bezit. Wel had de belegger het recht om de Gram tokens te ontvangen zodra deze zijn genoteerd aan cryptocurrency exchanges. 

Beleggers in de privéverkoop ontvangen de tokens met een korting van ruim 50% van de openbare verkoopprijs. Om te voorkomen dat de tokens direct verhandeld worden, moesten beleggers in de privésfeer de tokens gedurende een bepaalde periode vasthouden. 

Een Lock Up periode kan maximaal 18 maanden duren. Hiermee hebben beleggers van het eerste uur niet echt de zekerheid of hun tokens na de Lock Up periode nog net zoveel waard zijn.

De koersontwikkeling van de Gram

De prijzen van cryptocurrency vertoonden een sterke daling aan het einde van 2017.

Dat had allemaal te maken met de toenemende zorgen over de regelgeving rondom de cryptocurrency handel. 

Telegram ico koersdaling

Dat neemt niet weg dat de ICO van Telegram een bijzonder verhaal blijft. De koers is echter hard gedaald na de introductie. 

Het hoogtepunt van de koers lag begin 2018 net onder $0,05. Inmiddels is de koers gedaald tot $0,000057. Wel is de koers van de munt de afgelopen maanden verviervoudigd. Daarentegen is de koers nog steeds erg laag. Voor een klein bedrag kan je ontzettend veel van deze cryptocurrency kopen.

Wat de toekomst van de Gram is, blijft lastig aan te geven.

Veel onzekerheid en verschuivende tijdlijnen

Na de grote aankondiging van het project, is de onzekerheid alleen maar toegenomen. Telegram wordt verweten dat er weinig informatie wordt verstrekt en dat er een gebrek aan transparantie bestaat. Dit is uiteraard niet goed voor het vertrouwen en dus ook niet voor de koers van de munt. 

Toch blijft het team achter deze cryptomunt ambitieus. De mogelijkheid tot het afsluiten van smart contracts staat nog steeds op de agenda. Daarnaast is de blockchain razendsnel en is het de bedoeling dat er microtransacties mee kunnen worden uitgevoerd.

Het grote aantal gebruikers, wat ook alleen nog maar toenemeent, zou een uitstekende basis dienen te zijn voor de Telegram ICO. Door het vele uitstellen en het niet transparant zijn hebben zij zichzelf in de problemen gewerkt.

Zoals al eerder aangegeven zou dit eigenlijk een van de grootste ICO`s in de geschiedenis dienen te zijn. Tot op heden is hier echter maar weinig van terecht gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *