toekomst in NEM

Veel altcoins blijven in de schaduw van Bitcoin staan. NEM wist zichzelf begin 2018 te profileren en startte een duidelijke opwaartse trend. Je kon echter slechts profiteren van een tijdelijke opleving. Hoe zit het met de toekomst van de NEM? Kan deze munt een van de koplopers verdringen en de top 5 in de list of market cap behalen? Alle lichten stonden op groen.

De koerssprong van begin 2018

We houden NEM al langere tijd in de gaten. Opvallend is de stijgende weerstand trend die wij zagen, waarbij de munt op een steeds hoger niveau kwam. Vooral de eerste 30 dagen van 2018 kon je dit duidelijk zien. Vervolgens vond begin november 2017 de koers steun op $0,16, dit werd op 12 november van dat jaar verhoogd naar $0,17. 

Een nieuwe steun werd bereikt op 26 november op $0,21. Zelfs na een flinke koersdaling van Bitcoin, die over het algemeen alle altcoins met zich meetrekt, bleef de steun van $0,21 stevig staan.

Op 3 december 2017 werd de oude weerstand van $0,26 doorbroken. De munt stond op dat moment op een koers van $0,28.

De technologie van NEM

Er wordt gesproken over NEM, toch is dit niet de benaming van de munt zelf. NEM staat voor New Economy Movement, een groep ontwikkelaars die achter de blockchain technologie staan. Hierbij waren de NEM ontwikkelaars voornemens om een hardfork van de cryptocoin NXT maken. Uiteindelijk is gekozen voor een maatwerk blockchain oplossing: hier is de XEM cryptovaluta uit voortgekomen.

Proof of importance

NEM richt zich op een unieke methode met betrekking tot de transactiebevestiging, Proof of importance.

Dit biedt gebruikers veel meer voordelen ten opzichte van het traditionele Proof of Work systeem. 

Dankzij Proof of Importance is er bij de verwerking van transacties geen kostbare hardware vereist en wordt het energiegebruik significant omlaag gebracht. Het energieverbruik is een belangrijk aandachtspunt in de wereld van de cryptocurrencies. Dit is een groot voordeel van deze cryptomunt.

NEM proof of stake

Toenemende populariteit

Dat de populariteit voor NEM langzaam groeide, was terug te zien aan de positie tussen de andere munten. In de list of market cap stond de NEM op een gegeven moment op positie 12. Bij de top 100 meest populaire cryptovaluta met de dollar als wisselkoers, zagen we NEM op de 33e positie verschijnen. 

In de BTC toplist stond NEM op de 16e plaats. Opvallend is dat de NEM het tegenover de Euro het minder goed deed, deze munt komt niet in de top 20 voor. 

Wanneer de NEM gaat doorgroeien zou dit zomaar eens kunnen veranderen. 

NEM kopen met euro’s kan je momenteel doen bij een van de cryptocurrency wisselkantoren. Op de cryptocurrency exchanges kan je de NEM verhandelen voor Bitcoin, Dollars of een andere valuta. Er zullen maximaal 8,999,999,999 munten beschikbaar zijn.

NEM moet niet verward worden met NEO, een andere populaire cryptomunt. NEO is als cryptocurrency vooral populair in China en overige Aziatische landen.

Wat is het toekomstperspectief?

Waarom stijgt de NEM? Dat is waar beleggers continue mee bezig zijn. Wat de toekomst van de NEM gaat worden is nog ongewis. Veel beleggers zijn erg positief over de toekomst van de NEM De laatste maanden heeft de koers weer een sterke stijging laten zien. De NEM prijs staat inmiddels weer boven de 0,30€ en zij verwachten dat op lange termijn deze koers verder zal stijgen.

Sterke stijging in 2021

Beleggers die vooral handelen op de korte termijn hebben de afgelopen maanden kunnen profiteren van een sterke koersstijging. De stijging van een munt verklaren is niet altijd eenvoudig. Veel handelaren handelen op basis van koersontwikkelingen en niet zozeer op achterliggen nieuws. Indien er een stijging wordt ingezet en meer mensen gaan de koers kopen, zal de koers alleen maar sneller gaan stijgen. 

Dit lijkt enigszins het geval met de koers van de NEM. Dit maakt het lastig om een NEM koers verwachting uit te spreken. Op een gegeven moment zullen beleggers hun winst gaan nemen, waardoor het niet ondenkbaar is dat de koers dan weer een daling laat zien. Tenzij de algemene verwachtingen van de NEM dusdanig zijn dat er een nog sterkere stijging gaat doormaken.

Gaat de NEM richting het koersniveau van 2018?

Wat voor de een een erg realistisch koersdoel is, kan voor de andere weer volstrekt onrealistisch zijn. Wel is het in onze opinie een cryptomunt om in de gaten te houden in de komende periode. Gezien de popprijs van begin 2018 van ongeveer 1,23€ lijkt er nog voldoende perspectief voor een verdere koersstijging. Hiervoor is het van belang dat je het laatste NEM nieuws goed in de gaten houdt, voordat je deze cryptomunt gaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *