Toekomst van cryptocurrency

Twee mannen en één vrouw met alle drie een verschillende achtergrond. Twee dingen hebben ze gemeen: ze behoren tot de ‘oudere generatie’ én ze geloven in Bitcoin of cryptocurrency in het algemeen. lees over de toekomst van cryptocurrency.

Beleggen in cryptocurrency is niet langer weggelegd voor digibeten: iedereen kan het. Geschat wordt dan ruim 200.000 Nederlandse gezinnen één of meerdere cryptomunten in bezit heeft. Het trekt voornamelijk jongeren en mannen aan: de vrouwen en 40-plussers zijn minder goed vertegenwoordigd.

We stelden een aantal vragen aan drie verschillende personen. Maak kennis met Barbara: 43 jaar, getrouwd, 2 kinderen en fulltime werkzaam in haar eigen bedrijf. Ook Jasper schuift aan: 48 jaar, vrijgezel en werkzaam in de bouw. Dan hebben we nog Jo, 62 jaar, getrouwd, 1 uitwonende zoon en contractbeheerder.

Waarom ben je in cryptocurrency gaan beleggen?

Barbara: Mijn man en ik hebben een leuk bedrag op de spaarrekening staan. Hier ontvang je bijna geen rente over. Ik hoorde vorig jaar over cryptocurrency. Samen besloten we om maximaal €1.000 euro te investeren. En hiermee willen wij direct geld verdienen.

Jo: 3 maanden geleden heeft mijn zoon op mijn nieuwe smartphone een Gulden wallet geïnstalleerd. Hij stortte hier gelijk wat Guldens op. Ik begreep er eerst niet veel van maar werd al snel enthousiaster en ging me verdiepen in andere cryptomuntjes.

Investeer je in Bitcoin of (ook) in andere cryptocurrency?

Jasper: Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Dat zijn de drie coins waar ik mij veilig bij voel.

Barbara: We hebben 25 verschillende munten in ons bezit. Van alles dus voor €40 aangekocht. Het lijkt niet veel maar je ziet het wél maandelijks groeien.

Wat is je strategie?

Jasper: Ik laat het voor lange tijd staan. Ik ben dus wat ze een ‘hodler’ noemen.

Jo: Guldens heb ik nog steeds, soms koop ik wat bij of verkoop ik weer wat. Ik maak kleine winsten. Dit doe ik nu ook met wat andere muntjes. Het is voor mij meer de (ont)spanning die ik hieraan beleef.

Heb je vertrouwen in de toekomst van cryptocurrency?

Barbara: Om eerlijk te zijn? Nee. Ik geloof niet dat Bitcoin of andere cryptomunten het fiat geld gaan overnemen. De blockchain technologie is wel interessant. Ik zie het beleggen als avontuur en een manier om snel meer rendement te behalen.

Jo: Op mijn leeftijd heb ik al zoveel veranderingen gezien. Als banken dit gaan overnemen of hun eigen digitale valuta gaan creëren, dan is de toekomst van cryptocurrency een feit.

Wat als je inleg morgen niks meer waard is?

Barbara: Dan hebben we pech. We hebben afgesproken dat we de inleg niet terugtrekken wanneer alles instort, maar wel stoppen bij een bepaald rendement.

Jasper: Probleem. Ik heb er best wel wat spaargeld inzitten wat ik straks nog wil gebruiken.

Jo: Het zij zo. Dan heeft mijn zoon een kleinere erfenis (lacht hardop).

Binnenkort: interview met 3 jonge crypto-investeerders: hoe ver durf je te gaan?

Deelnemen aan dit interview? Aanmelden: je bent tussen de 18 en 30 jaar oud en woonachtig in Nederland. Stuur een email naar: info@cryptoxl.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *