Feathercoin

De altcoin Verge is een digitale valuta die ontwikkeld is voor dagelijks gebruik. Het biedt een snelle en gedecentraliseerde betalingsmethode waarbij het de focus op privacy legt. Deze cryptomunt wil de populariteit van Bitcoin en Dogecoin vergroten en combineert dit met de anonimiteit van Dash. Deze cryptomunt is gelanceerd op 15 februari 2016.

Symbool

Verge is op de cryptocurrency exchange herkenbaar aan het symbool XVG. Voorheen was de munt bekend als DogecoinDark. Hierdoor is deze cryptomunt  ook vindbaar onder de oude ticker DOGED. Op 15 februari 2016 is de naam DogecoinDark officieel veranderd naar Verge.

Blockchain

De cryptomunt werkt op meerdere algoritmes op basis van het Power Over Work system. Het is gebaseerd op een open source platform waarbij geen enkele overheid of financiële autoriteit betrokken is.

Wallet

Voor het bewaren van deze coins is een wallet nodig. Verge heeft een wallet voor Windows, Mac OS X of Android. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van de Electrum wallet, die ondersteuning biedt aan Verge. Voor Android is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Coinomi multi currency Android wallet.

Kopen en verkopen

De cryptocurrency  is verhandelbaar bij verschillende exchanges. Dit zijn onder andere Bittrex, HitBTC en Bitsquare. Kopen en verkopen kan door aanmelden via een van deze cryptocurrency exchanges. Ook Litebit is een aanrader op het gebied van kopen en verkopen. Deze Nederlandse broker biedt een goede ondersteuning en eigen wallets.

Betalen met Verge

Deze digitale munt wil de populaire tijd van Bitcoin, Litecoin, Myriad en Dogecoin vergroten. Dit gaat alleen wanneer het mogelijk is om met deze munt bij verschillende bedrijven te betalen. Pex Peppers, Whiskerman en een aantal andere bedrijven accepteren deze cryptomunt. Daarnaast wordt de digitale munt veel gebruikt voor de aankoop van andere cryptocurrency. Ook verleent het zich uitstekend tot het verrichten van onderlinge betalingen.

Koers van Verge

Op 15 februari 2016 stond de koers op €0,000028. Dit steeg heel even, om vervolgens weer de lage koers aan te blijven houden. In het voorjaar van 2017 zijn veel altcoins in koers gestegen. Deze digitale ging hierin mee en klom op tot een koers van €0,0035. Het nieuwe hoogtepunt bereikt op 6 november 2017, op een koers van €0,00732. Na een flinke correctie, waarbij de koers bijna 40% daalde, is er sinds eind november 2017 weer een stijgende lijn te zien.

Koersen van Verge zijn te volgen via coinmarketcap.com of cryptocompare.com. Daarnaast is de koers zichtbaar op verschillende cryptocurrency exchanges.

Market cap

Doordat de koers snel stijgt en daalt, fluctueert ook de market cap. Eind november 2017 heeft Verge een marktwaarde van 82,8 miljoenen euro. Dit zorgt voor een 77e plaats in de list of market cap.

Aantal  coins

Het maximaal aantal munten van Verge is afgetopt op 16,5 miljard stuks. Er is expres gekozen voor dit hoge aantal, zodat de munt geschikt is voor dagelijks gebruik. In november 2017 zijn er 14,3 miljoenenmunten in omloop. Dit betekent dat er nog veel  munten worden gemined.

Officiële website

De website van Verge is te vinden op www.vergecurrency.com. Hier staat alle beschikbare informatie waaronder Verge kopen, wallets en P2P oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *