Vitalik Buterin

De op 31 januari 1994 geboren Vitalik Buterin is een van de oprichters van Ethereum. Deze cryptomunt heeft inmiddels een marktkapitalisatie van 520 miljard dollar en de koers van de cryptomunt ligt op dit moment zo rond de 3.500 dollar.

Het vermogen van Vitalik Buterin wordt op dit moment geschat op een bedrag van zo rond de 1,5 miljard dollar. Daarmee is hij de jongste crypto miljardair.

Het ontstaan van het Ethereum platform

Het Ethereum platform werd eind 2013 opgericht door Vitalik Buterin. Opvallend was de uitspraak van Ethereum mede-oprichter Charles Hoskinson. Hij uitte zijn bezorgdheid over de toekomst van onrealistische cryptocurrency projecten. Hierbij doelt hij op de flinke koersstijgingen sinds december 2017, waarbij een aantal cryptomunten volgens Hoskinson geen goede technologie hebben.

De rol van Thiel Fellowship

De venture capitalist Peter Thiel, mede oprichter van PayPal, startte in 2010 de Thiel Fellowship. Hierbij investeert hij jaarlijks  $100.000 in een aantal jonge ondernemers. In 2015 ontving Vitalik Buterin dit bedrag voor de ontwikkeling van het Ethereum platform. De vraag is of de cryptomunt zover was gekomen zonder de investering van Peter Thiel.

De op één na grootste cryptocurrency

Begin 2018 diende de Ethereum zijn tweede plaats even af te staan aan cryptomunt Ripple. Even leek het erop dat Ethereum zijn positie voorgoed was verloren. Er vond echter een verandering plaats en Ripple zakte na het bereiken van zijn hoogtepunt langzaam weer terug. Na een rood dagje voor alle cryptomunten behalve Ethereum, had deze munt zijn tweede plaats weer terugveroverd.

2e grootste crypto

Inmiddels heeft de Binance de derde plek overgenomen, maar is het verschil met de Ethereum gigantisch. De eerste plek voor de Ethereum ligt voorlopig echter ook buiten bereik. De marktkapitalisatie van de Bitcoin ligt inmiddels ruim boven de biljoen dollar. De Ripple is inmiddels ver weggezakt.

Acceptatie van de cryptomunt

Ethereum is na Bitcoin een van de meest geaccepteerde cryptomunten wereldwijd. Het is een decentraal platform dat gebaseerd is op de blockchain technologie met slimme contracten functionaliteit. Het platform biedt een cryptomunt onder de naam Ether, dat tussen accounts kan worden overgedragen.

Koersontwikkeling van Ethereum.

Cryptocurrency beleggers hebben tot nu toe alle waarschuwingen in de wind geslagen. Gelukkig maar, de cryptomunt moet juist voor onafhankelijkheid staan. Hierbij bepalen mensen zelf in welke cryptomunt ze investeren en wat ze hiermee doen.

Ethereum heeft de afgelopen jaren een koersexplosie doorgemaakt. In januari 2017 noteerde de koers rond de $10. In januari 2018 was de koers gestegen tot ruim $1200. Ethereum heeft in dat jaar een groei van 11.900 procent laten zien. Dat was een stuk meer dan Bitcoin, die in dezelfde periode met 1624 procent is gestegen.

De jaren 2019 en 2020 ging het een stuk minder, met de door Vitalik Buterin ontwikkelde cryptomunt. In 2019 lag de hoogste koers niet boven de $300 en in 2020 lag de hoogste koers maar net boven de $600.

Direct in januari 2021 begon de koers te exploderen. Aan het eind van januari 2021 lag de koers al boven de $1.000. 4 maanden later lag de koers al boven de $3.000.

ETH - EUR1 HOUR
0,00 EUR
. . . . . . . . .

Toekomst van Ethereum

Het is moeilijk te voorspellen wat cryptomunten in de toekomst gaan doen. Ethereum noteerde op 10 november 2021 een koers van $4.212, maar is daarna weer iets weggezakt..  

Het verleden heeft laten zien dat bij een daling van Bitcoin veel beleggers overstappen naar het veilige Ethereum. Met de huidige koers en het aantal uitstaande munten van ruim 118 miljoen stuks, zou de cryptomunt Ethereum zomaar verder door kunnen stijgen. 

Wil Ethereum de eerste plaats van Bitcoin innemen, dan moet Ether een koers van minimaal $9.915 bereiken, ervan uitgaande dat Bitcoin niet verder stijgt. Bitcoin magazine spreekt over hoge verwachtingen met betrekking tot de koers van de Ethereum voor het restant van 2021 en ook van 2022. Maar of de koers van $9.915 gehaald gaat worden is twijfelachtig. 

Oprichter ethereum waarschuwt voor scammers

Scammers doen er alles aan om op slinkse wijze geld binnen te halen. Ze hebben het inmiddels ook gemunt op de cryptomunt ethereum. Diverse mensen hebben een zogenaamde e-mail van ethereum oprichter Vitalik Buterin ontvangen, waarin de man om hulp vraagt. Wees gewaarschuwd: het gaat hier om een nep e-mail.

Een tijd geleden deed een e-mail de ronde die afkomstig leek van Vitalik Buterin, zij het niet dat het verhaal nogal ongeloofwaardig overkwam. Zo zou Buterins laptop niet meer werken, en was zijn wallet met ether bevroren en had hij geen geld voor een nieuwe laptop.

In de e-mail vroeg Buterin om een aantal ether coins, zodat hij snel een nieuwe laptop kon kopen. Ook beloofde hij dat je deze uiteraard terug kreeg.

Vitalik Buterin scammers

Iedereen kan bedenken dat het hier om een scam of nep e-mail ging. Vitalik Buterin heeft al zijn vermogen echt niet op een cold wallet staan. Op Twitter waarschuwt de ethereum oprichter dan ook regelmatig voor valse e-mails. Hij vermeldt dat mensen die twijfelen over de echtheid van de e-mail contact met hem op kunnen nemen.

Sommige twitteraars vinden het vreemd dat de ethereum oprichter vraagt om eerst contact met hem op te nemen. Het komt over alsof Buterin vaker om ether heeft gevraagd, aldus een reactie op Twitter. De goede bedoelingen van Vitalik Buterin worden hiermee in de wind geslagen.

Herkennen van een nep e-mail (scam)

Ondanks de vele waarschuwingen zijn er nog steeds mensen die in nep e-mails trappen. Vaak betreft het een bericht vanuit een Afrikaans land, waarbij een rijke stinkerd hulp nodig heeft. 

Wanneer je even wat geld voorschiet wordt je hier rijkelijk voor beloond (geloof je het zelf?). Ook zijn er nep e-mails in omloop waarin gevraagd wordt naar persoonsgegevens of bankgegevens. Ook dit keer wordt een zielig of ongeloofwaardig verhaal opgehangen.

 Wie geld overmaakt kan er zeker van zijn dat hij dit nooit meer terugziet. Geef ook nooit zomaar persoonsgegevens of bankgegevens door, fraudeurs kunnen dit gebruiken voor duistere zaken.

Criminelen vragen steeds vaker om uitbetalingen in cryptocurrency. Dubieuze e-mails verstuurd vanuit de belastingdienst of een incassobureau, waarbij de ontvanger een bedrag in cryptomunten moet overmaken. Officiële instanties zullen nooit om een betaling in cryptocurrency vragen. 

Mocht dit (in de toekomst) wel het geval zijn, dan is dit vooraf aangekondigd en betreft het hier een alternatieve betaalmethode. Sommige landen zijn hier al mee bezig, in Europa wordt hier echter nog niet mee gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *