Waarde Bitcoin toekomst

De waarde van een Bitcoin bedroeg begin december 2017 ruim $13000. Een enorme stijging ten opzichte van 2013, waarbij de waarde amper boven de $100 uitkwam. Wat zou de waarde van de Bitcoin in de toekomst worden? 

Hierover waren de meningen sterk over verdeeld. We zetten de belangrijkste meningen uit december 2017 op een rij.

 De opinies van topbeleggers

 Er gaat geen dag voorbij of een financieel expert of topbelegger van Wallstreet uit zijn mening over de Bitcoin. Er zijn twee kampen: de voor- en tegenstanders. Daartussen zit een grote groep mensen zonder mening, simpelweg omdat ze zich nog niet verdiept hebben in de Bitcoin en de mogelijkheden hieromtrent. 

Lees de meest populaire of gevreesde meningen en uitingen over de waarde in de toekomst van Bitcoin:
 

Minister van Financiën Arun Jaitley Dat (India): ‘’We erkennen de virtuele valuta niet als wettig betaalmiddel’’

Cameron Winklevoss, investeerder: “Waarde Bitcoin in de toekomst loopt op tot $40000”

Warren Buffet, beursgoeroe: “Bitcoin is in essentie een Fata Morgana”

Max Keizer, Amerikaanse filmmaker: “De waarde van de Bitcoin in de toekomst stijgt tot $100.000”

Dennis Porto, Bitcoin investeerder: “De cryptomunt is in februari 2021 meer dan $100.000 waard”

Hoofdonderzoeker Tom Lee van Fundstrat Global Advisors: “De cryptomunt kan de komende jaren de $25.000 aantikken”

Joseph Stiglitz, Nobelprijswinnaar voor economie: “Het is een bubbel die heel wat mensen opwinding bezorgt, terwijl het straks neercrasht”

De Russische president Vladimir Poetin: “Cryptocurrency kunnen betrokken worden bij onwettige activiteiten”

De bank van Frankrijk: “Degene die in Bitcoin investeert, doet dit geheel op eigen risico: Bitcoin is op geen enkele wijze een valuta”

Wences Sasares, voormalig directeur bij PayPal: “Binnen 10 jaar behaalt de Bitcoin mogelijk een niveau van 100.0000 dollar”

Tweede Kamer Den Haag: “Het lijkt op een piramidespel”

René ten Bos, Nederlands filosoof: “Het is anti institutioneel geld waardoor economen zich tegen de munt richten”

Robert Shiller, hoogleraar economie van Yale University: “De Bitcoinhype kan tot een vergelijkbare crash als die in 1929 leiden”

Jan van der Heide, toekomstvoorspeller: “Virtuele geldstromen gaan over de wereld. Particulieren en bedrijven laten zich steeds meer in Bitcoins uitbetalen”

 De reactie van bitcoin beleggers

Bitcoin beleggers lijken zich niets aan te trekken van de veelal negatieve uitingen. De koers van de Bitcoin blijft maar stijgen, af en toe gevolgd door een correctie. 

Tijdens deze correctie kan het hard gaan, de koers daalt zomaar 20% tot 25%. Het verleden laat zien dat na een koersdaling de koersstijging weer vrolijk wordt voortgezet. Of dit in de toekomst ook zo blijft doorgaan, is niet te voorspellen.

 Wie de toekomst van de Bitcoin kan voorspellen heeft de wereld in handen. Deze persoon kan stinkend rijk worden of zichzelf behoeden voor grote verliezen. 

Helaas heeft niemand deze glazen bol. De twee kampen blijven recht tegenover elkaar staan, terwijl de Bitcoin als een op hol geslagen trein verder dendert. De grens van de koers blijft maar opschuiven.

Reactie bitcoin beleggers

Investeren in Bitcoin en andere cryptomunten

Veel mensen richten zich alleen op de Bitcoin en kijken naar de waarde van Bitcoin in de toekomst. Toch zijn er nog veel meer interessante cryptomunten waaronder Ethereum, Litecoin, Dash en Ripple. 

Ook voor een aantal kleinere munten zit er meer in het vat. Zo lieten de cryptomunten Groestlcoin, Artbyte, Feathercoin en Einsteinium begin december 2017 een flinke koersstijging zien. We verwachten dat dit ook met ander cryptomunten zal gaan gebeuren.

 Juist doordat deze cryptomunten op dat moment een lage koers hadden, is het mogelijk hier op korte of lange termijn veel winst uit te halen. 

Ook voor deze cryptomunten geldt: de toekomst kan niet voorspeld worden. Investeren in Bitcoin en andere cryptomunten zou dan ook alleen met geld moeten worden gedaan dat men kan missen.

Wie de komende 10 jaar geen miljonair wordt, is het zelf schuld

De Duitse Erik Finman werd nog vóór zijn 18e miljonair dankzij bitcoins. Een jaar later verklaart hij dat iedereen de komende 10 jaar nog steeds miljonair kan worden. 

Wie dit niet wordt, is het zelf schuld, aldus de op dat moment 19-jarige Bitcoin investeerder tijdens een interview met Business Insider.

Succesvolle jonge bitcoin beleggers

 Toen Erik Finman 12 jaar oud was maakte hij een weddenschap met zijn ouders. Wanneer hij voor zijn 18e verjaardag miljonair zou zijn, zouden zijn ouders hem niet dwingen tot een universitaire studie. 

Zijn ouders gingen de weddenschap aan, niet wetende welk plan hun zoon had. De jonge Erik had van zijn oma een bedrag van 1000 dollar gekregen, eigenlijk bedoeld voor zijn studie. 

Van dat geld kocht hij bitcoins, toen ongeveer 12 dollar waard en plaatste deze in zijn bitcoin wallet. Zes jaar later werd hij dankzij de sterke stijging van de koers van de bitcoin miljonair. Hij had de waarde van de Bitcoin in de toekomst dus goed gezien.

Waarde Bitcoin toekomst beleggers

Zijn eerste miljoen dollar had hij snel verdiend. Per seconde werd hij rijker en rijker. En dit is een echt verhaal en geen scam zoals je op social media vaak voorbij ziet komen.

Bitcoins verkopen of aanhouden

 Aan verkopen denkt Finman nog lang niet. De crash van de afgelopen dagen ziet hij als een correctie na de snelle stijgingen. Ups en downs horen erbij, zo concludeert de Bitcoin miljonair. De afgelopen jaren heeft hij dus flink geld verdiend.

Bitcoin miljonair Finman is niet van plan om zijn bitcoins te verkopen. Ook tijdens of na een crash blijft hij bij zijn standpunt. Hij is er zeker van dat de bodemlijn omhoog zal gaan. Dit kan weken of misschien wel jaren duren, niemand weet hoe dit gaat verlopen.

 Ook de Nederlander Didi Taihuttu, die ooit zijn huis verkocht en inruilde voor bitcoins, zag op dat moment nog steeds toekomst in de cryptocurrency. Een deel van zijn bitcoins staat voor langere tijd vast, het andere deel gebruikt hij voor het traden. Hiermee combineert de Venlonaar het handelen met de daghandel.

Is het niet te laat om in te stappen?

We horen het regelmatig van Bitcoin miljonairs; het is nog niet te laat om bitcoin te kopen. Toch krijgen steeds meer beleggers vrees voor de toekomst van cryptocurrency. 

Dit heeft vooral te maken met regelgeving door centrale banken vanuit Zuid-Korea, China en nu ook Europa dat ermee bezig is. Dit zorgt ervoor dat er veel onrust is.

Toch valt het in de praktijk allemaal wel mee. Overheden willen vooral transparantie met betrekking tot de digitale valuta`s. 

Wie bezit wat, waar gaat het naartoe en hoeveel belasting kunnen we heffen? Wanneer al deze zaken duidelijk zijn, hoeft niets de cryptocurrency handel in de weg te staan. Uiteindelijk zullen alle 21 miljoen bitcoins in omloop komen. Er komen dagelijks nog steeds mensen bij die besluiten op cryptocurrency te kopen.

Instappen crypto

Het duurt echter wel steeds langer voordat er een nieuwe bitcoin bijkomt. Op dit moment is de schatting dat er ongeveer 23 miljoen gebruikers zijn van bitcoins.

 Problemen met cryptocurrencies

 Bitcoin zelf loopt tegen een aantal problemen aan. Hoge transactiekosten en een veel te lange transactietijd: deze problemen moeten worden opgelost. 

Gebeurt dit niet dan is de kans groot dat een andere cryptomunt het uiteindelijk wint van de Bitcoin. De problemen met bitcoin worden echter wel steeds minder.

Dit zou Ethereum of Ripple kunnen zijn, maar ook een cryptomunt waar we het helemaal niet van verwachten. Er zit nog veel meer toekomst in cryptocurrency.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *