Welke cryptocurrency gaat stijgen 2021

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Dit is de million dollar question. Als je het antwoord wist op deze vraag, dan zou je ontzettend rijk worden. 

Bij het woord cryptocurrency denken veel mensen direct aan de bitcoin. Echter, er zijn inmiddels meer dan 2000 verschillende cryptocurrencies. De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel nieuwe digitale valuta bijgekomen.

In de praktijk zijn echter maar een paar crypto`s die er echt toe doen. Het overgrote gedeelte heeft praktisch geen waarde. Maar welke crypto kan je nu het beste kopen in 2021?

Disclaimer

Dit artikel is geen financieel advies. Wij geven alleen onze eigen mening en visie met betrekking tot welke cryptocurrency gaat stijgen en daarnaast delen wij informatie met betrekking tot opinies van experts op het gebied van crypto.

Bitcoin

De Bitcoin blijft een favoriet voor veel crypto beleggers. Dit blijft onveranderd na de grote koerscorrectie van de afgelopen tijd. 

Persoonlijk blijven wij ook vertrouwen houden in deze cryptomunt. 

Experts op het gebied van crypto hebben ook nog steeds volop vertrouwen in deze digitale munt. De koers verwachtingen zijn niet veranderd ondanks de recente daling. Zo zien de experts van JP Morgan een koers van 130.000$ nog steeds als realistisch. 

Welke cryptocurrency gaat stijgen Bitcoin

En er zijn zelfs experts die een nog veel hogere koers verwachten. John Pfeffer van Pfeffer Capital gaat zelfs uit van een toekomstige waarde van 700.000$. Er is dus nog voldoende potentie voor een koersstijging. Als je onderzoek doet naar welke cryptocurrency gaat stijgen, dan maakt de Bitcoin standaard onderdeel uit van deze lijstjes.

Pluspunten

Het  aantal Bitcoins dat in omloop is benaderd het maximale aantal Bitcoins wat uiteindelijk beschikbaar zal zijn. Inmiddels is dit al 90% van het totaal van 21 miljoen bitcoins wat in omloop zal komen. 

Doordat het maximum wordt benaderd duurt het minen en daarbij het verhogen van het aanbod steeds langer. Uiteindelijk spelen vraag en aanbod een grote rol bij het bepalen van de koers. Bij een stijgende vraag zal door het vertragende aanbod de koers stijgen.

Daarnaast is er nog steeds heel veel vertrouwen in de Bitcoin. Grote beleggers behouden of vergroten hun positie op dit moment. Dit zorgt ervoor dat de koers toch op een behoorlijk niveau blijft staan.

Minpunten

Het grootste minpunt en een potentieel gevaar voor de bitcoin is het enorme energieverbruik dat hiermee gemoeid gaat. En dan gaat het niet alleen om het minen ook het uitvoeren van een transactie vergt relatief veel energie. Met de toenemende focus op het klimaat is dit in onze opinie een bedreiging voor de Bitcoin.

2. Ethereum

Ethereum (ETH)  is een andere favoriet van veel crypto beleggers. De waarde van de munt ligt inmiddels rond de 2.300€. Wel dienen we erbij te zeggen dat de waarde een maand geleden nog boven de 3.500€ lag. Wanneer we het hebben over welke cryptocurrency gaat stijgen, dan mag de Ethereum niet ontbreken.

De munt is inmiddels meer dan 15 keer zoveel waard geworden in vergelijking met een jaar geleden 

Het decentrale platform is hetgeen de Ethereum zo populair maakt. Er zijn investeerders die verwachten dat dit decentrale platform de nieuw basis voor het internet gaat vormen. 

Welke cryptocurrency gaat stijgen Ethereum

Dit omdat de privacy veel meer gewaarborgd is, dan dit nu op het moment is.

Pluspunten

Grote bedrijven zoals Visa en Paypal maken inmiddels gebruik van deze cryptomunt. Dit zal ervoor zorgen dat het een blijvertje is.

De techniek die wordt gebruikt biedt volop mogelijkheden naar de toekomst toe. Dit komt ondermeer naar voren en het niet al te lang gelanceerde eth 2.0. Dit zou de koers wel eens kunnen gaan opstuwen.

Minpunten

De koersverwachting van de digitale munt staat niet in vergelijking met de Bitcoin. Waar er bij de Bitcoin sommige experts verwachtingen uitspreken dat de munt wel eens honderdduizenden dollars waard kan worden, zijn de verwachtingen voor de Ethereum dat de koers uiteindelijk zo tussen de 3.000 en 50.000 dollar zal komen te liggen.

Net zoals bij de Bitcoin is het energieverbruik van Ethereum ook erg hoog. 

Dogecoin

De koers van de Dogecoin is met ongeveer 0,31€ nog steeds erg laag. Bovendien heeft de munt na het bereiken van de hoogste koers van 0,70€ behoorlijk wat terrein verloren. 

Het aantal in omloop zijnde munten is enorm. Dat zijn er op dit moment maar liefst 129 miljard. Daarbij komen er elk jaar ook nog een groot aantal nieuwe munten bij. 

Dit grote aantal beschikbare munten zal ervoor zorgen dat de koers nooit richting de koers van bijvoorbeeld de Bitcoin zal stijgen.

Dogecoin koers

Aan de andere kant dien je naar de procentuele stijging te kijken. Vanuit dat oogpunt is het eenvoudiger om van 0,20€ naar 1€ te stijgen, dan van 30.000€ naar 100.000€

Pluspunten

Elon Musk heeft meerdere keren aangegeven dat de Dogecoin zijn favoriete cryptocurrency is. Hierbij hoeven we niet te zeggen hoeveel invloed een tweet van Elon Musk kan hebben.

Daarnaast is de roadmap van de Dogecoin veelbelovend. Er wordt steeds meer gezocht naar samenwerkingen met andere partijen en bedrijven.

Minpunten

Er is nog steeds een groep crypto experts die de munt niet echt serieus nemen. Zij zien de ontwikkeling van deze digitale valuta meer als een grap. De nieuwe roadmap zou hier verandering in dienen te brengen.

Cardano

Cardano zie je ook op veel lijstjes van veelbelovende cryptocurrencies verschijnen.

Deze munt gebaseerd op de derde generatie blockchain is ontwikkeld door dezelfde persoon die de Ethereum heeft ontwikkeld.

Wat erg aanspreekt bij deze munt is dat er wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag ligt, om op die manier praktijkproblemen aan te pakken.

Cardano koersverwachting

Pluspunten

De munten zijn reeds gemaakt zodat er geen sprake is van mining. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van het proof of stake concept. Deze beide punten zorgen ervoor dat het energieverbruik fors lager ligt dan bij de Bitcoin en Ethereum.

Er is veel aandacht voor regelgeving op het gebied van cryptocurrencies. Het Cardano crypto project houdt rekening met deze regelgeving, zodat het risico op een verbod drastisch afneemt.

De lancering van smart contracts is iets waar veel beleggers naar hebben uitgekeken. Een smart contract is een overeenkomst die automatisch ten uitvoer komt op het moment dat er aan bepaalde criteria wordt voldaan.

Minpunten

Het project bevindt zich nog in een vroeg stadium. Er zou dus nog van alles mis kunnen gaan. Ook zorgt dit ervoor dat het daadwerkelijk betalen met deze munt iets is voor de lange termijn.

Polkadot

De Polkadot is ook een project dat is gestart door een van de oprichters van Ethereum. 

Het doel van het project is om te komen tot een geheel decentraal internet waarbij de privacy maximaal gewaarborgd is. Er is amper een jaar geleden begonnen met het project. Toch heeft de Polkadot in die korte periode al een koers bereikt van bijna $50. Net zoals bij alle andere crypto is de koers overigens de laatste maand ver weggezakt.

Polkadot

Pluspunten

Transacties worden snel en goedkoop uitgevoerd en ook ligt het energieverbruik vele malen lager dan bij de Bitcoin en Ethereum.

Er is daarnaast sprake van een grote mate van flexibiliteit. Andere blockchains kunnen namelijk samenwerken via Polkadot.

Door de decentrale werking worden financiële instellingen buitenspel gezet. Dit is iets wat meer en meer mensen aanspreekt.

Minpunten

Het is een nieuw project. De verwachtingen zijn enorm hoog gespannen en dat is ook wel terecht. Echter, dan is het in de praktijk altijd maar afwachten wat hier uiteindelijk van terecht gaat komen.

Andere cryptomunten die vaak worden genoemd

Met het aantal cryptocurrencies van meer dan 2000, heeft een ieder wel zo zijn eigen favoriet. Andere cryptocurrencies die worden genoemd als je experts vraagt naar welke cryptocurrency gaat stijgen, zijn:

  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Cosmos (ATOM)
  • Compound (COMP)
  • Stellar (XLM)
  • zCash (ZEK)
  • Ripple (XRP)
  • Tezos (XTZ)
  • Chainlink (Link)
  • Binance Coin (BNB)
  • Tron (TRX)

Er zijn teveel cryptocurrencies om deze allemaal te volgen. Persoonlijk werk ik dan ook met een standaard aantal cryptocurrencies waarin ik handel. Uiteraard houd ik hierbij wel het nieuws in de gaten, om zo nodig  een crypto toe te voegen, indien er een nieuwe ontwikkeling ontstaat.

Wanneer kopen of verkopen?

Net zoals bij aandelen is het juiste moment van crypto kopen en verkopen het allerbelangrijkste. Wanneer dien je nu in te stappen en wanneer dien je te verkopen? Bij het maken van dit soort beslissingen wordt er doorgaans gebruik gemaakt van modellen, welke de juiste instapmomenten en verkoopmomenten voorspellen. Welke cryptocurrency nu gaat stijgen of dalen, het moment van kopen en verkopen blijft erg belangrijk.

Waar dergelijke modellen echter geen invloed op hebben, is bijvoorbeeld de tweets van Elon Musk. In onze ogen kan je dan ook niet alleen maar afgaan op een model. De actualiteit met betrekking tot nieuwsberichten speelt ook een grote rol. Je dient er dan ook voor te zorgen dat je geen enkel nieuws mist op dit terrein.

Korte termijn en lange termijn

Welke cryptocurrency gaat stijgen is op korte termijn al moeilijk te voorspellen. Op dit moment is het uitermate lastig om een goede voorspelling voor eind 2021 te doen. Laat staan dat dat je dit dient te voorspellen op lange termijn, bijvoorbeeld de koersontwikkelingen in de komende jaren  

Geld verdienen met crypto`s is en blijft een hoog risico. Een eenvoudige voorspelling is dat dit ook zo zal blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *